Guidad tur

Barntur i Limhamns kalkbrott - Leta fossil
Välkommen att ta med barnen på ett besök i Limhamns kalkbrott och prova på att leta fossil.
Kategori: [Barn] [Guidad tur] [Natur]
Läs mer >>

Bryggerivandring med ölprovning
En av Malmö Brewing Co bryggare berättar historien om huset, bryggeriet och hur vatten, malt, humle och jäst förvandlas till öl. Ölprovningen avslutas med avsmakning av fem av de ölsorter som bryggs i huset. Puben är öppen för den som vill ha ännu ett glas av favoritölen.
Kategori: [Guidad tur] [Smakprovning]
Läs mer >>

En naturvandring i Käglinge naturområde
Häng med på en naturpromenad i Käglinge naturområde. Här finns mycket att se och uppleva. Käglinge naturområde är ett stort och variationsrikt område med skog, äng, dammar, sandmark och betesmark. Vår guide Mats Wirén tar med oss på en naturvandring.
Kategori: [Guidad tur] [Natur]
Läs mer >>

Fjärilar och blommor på Klagshamnsudden
På turen tar guiden upp lite av varje som finns att se och uppleva på udden som fjärilar, trollsländor, fåglar, svampar och blommor. Vad som visar sig beror bland annat på vädret. Vår guide är Ola Elleström.
Kategori: [Guidad tur] [Natur]
Läs mer >>

Fjärilar, trollsländor, blommor och mer i Husie mosse
Har du varit i Husie mosse? Om du har varit här så vet du vilket fint naturområde det är. Nu kan du hänga med vår guide som berättar om naturen här. Vi tittar på blommor, fjärilar och trollsländor (vid fint väder). Vi lyssnar också på en massiv kör av bland annat näktergalar. Vår guide är Ola Elleström.
Kategori: [Guidad tur] [Natur]
Läs mer >>

Fågelsång i Hammarspark
Hammars park är en av Malmös bästa parker för fåglar. Här träffas vi en lördagsmorgon i maj och lyssnar på fåglarnas sång och lockläten.
Kategori: [Guidad tur] [Natur]
Läs mer >>

Fåglar i Limhamns kalkbrott
Följ med ner i Malmös unikaste naturtyp: Limhamns kalkbrott. Vi ser om de bruna kärrhökarna återkommit från vintern i Afrika och får kanske också se och höra Malmös kommunfågel svarta rödstjärten.
Kategori: [Guidad tur] [Natur]
Läs mer >>

Fåglar som kommit tillbaka
Hörnet kring Turbinen, Ribban och Slottsparken brukar vara en magnet för rastande flyttfåglar och i dammarna har gråhakedoppingen återvänt och ägnar sig åt sitt ljudliga och säregna parningsspel..
Kategori: [Guidad tur] [Natur]
Läs mer >>

Grodsafari på Klagshamnsudden
Vill du veta mer om grodor och paddor som finns i Malmö och hur de lever? Följ då med på en kvällstur med ekolog Mats Wirén som guide.
Kategori: [Guidad tur] [Natur]
Läs mer >>

Guidad busstur i Limhamns kalkbrott
Välkommen att upptäcka Limhamns kalkbrott på en guidad tur. Just denna tur är en busstur.
Kategori: [Guidad tur] [Historia] [Natur]
Läs mer >>

Guidad cykeltur längs med kusten
Följ med på cykeltur längs kusten. Du får lär dig mer om Malmös kuststräcka med havets strandängar, ålgräsängar, musselbankar, som ger oss så kallade ekosystemtjänster, men även gamla fiskehamnar, glömda konstverk och Öresundsbron. Allt som bidrar till vårt fantastiska Öresund. Guider på turen är från naturum Öresund.
Kategori: [Guidad tur] [Natur]
Läs mer >>

Guidad tur i Limhamns kalkbrott
Välkommen att upptäcka Limhamns kalkbrott på en guidad tur med Vilda Malmö. Det är en spännande plats att besöka. På turen får du veta mer om kalkbrottets natur, geologi och historia. Limhamns kalkbrott är ett av Malmös tre naturreservat.
Kategori: [Guidad tur] [Natur]
Läs mer >>

Historisk stadsvandring: Det hemliga Malmö - andra världskriget
I tio år har Gunnar Ekberg och Lena Breitner hållit stadsvandringarna om Det hemliga Malmö. Våren 2020 släpps deras bok Det hemliga Malmö (Arx förlag). Samtidigt startar de också en ny vandring om hemligheter i Malmö under andra världskriget.
Kategori: [Guidad tur] [Historia]
Läs mer >>

Historisk stadsvandring: Det hemliga Malmö - Classic
Det hemliga Malmö är en stadsvandring i säkerhets- och underrättelsetjänsternas spår. Vi berättar om hemligheter som skett i staden, främst under kalla kriget men vi har även med händelser från andra världskriget.
Kategori: [Guidad tur] [Historia]
Läs mer >>

Historisk visning av Torups slotts paradvåning
Välkommen till Torups slott - en av Nordens bäst bevarade renässansborgar från 1500-talet! På en guidad visning får du se slottets storslagna paradvåning med bland annat den berömda matsalen med sina gyllenlädertapeter från 1600-talet.
Kategori: [Guidad tur] [Historia] [Konst]
Läs mer >>

Matkaravan på Möllan
Möt Malmös mesta matnördar på Malmös ursprungliga smakvandring – följ med på en kryddstark upptäcktsfärd bland butiker och personligheter på Möllevångstorget.
Kategori: [Guidad tur] [Smakprovning]
Läs mer >>

Matkaravan – Säsongskaravan i Saluhallen
Smaka på säsongen i saluhallen! Följ med våra kunniga karavanförare på en vandring i Malmö saluhall – som vanligt serveras alla smakprover med en rejäl dos kunskap och matlagningstips som tillbehör. Här får du chansen att kika bakom kulisserna, möta handlarna och plocka russinen ur kakan i saluhallens stora utbud.
Kategori: [Guidad tur] [Smakprovning]
Läs mer >>

Möt våren i Ulricedahl och på Östra kyrkogården
Ett riktigt spännande område om man vill titta på växter är enligt vår guide det före detta koloniområdet på Ulricedal och delar av Östra kyrkogården. Kanske blir det också en favoritplats för dig att uppleva naturen i.
Kategori: [Guidad tur] [Natur]
Läs mer >>

Påsklovets barnvisningar på Torups slott
Hur var det att växa upp på Torup för 100 år sedan? Och vad var det som hände där på 1500-talet? Under påsklovet rullar Torups slott ut mattan för barn att höra på spännande berättelser i slottets ibland lite hemlighetsfulla salar. Denna gång får vuxna följa med endast i sällskap av barn.
Kategori: [Barn] [Guidad tur] [Historia] [Ungdom]
Läs mer >>

Smaktur, Malmö (promenad, cykel, buss)
SMAKA PÅ VÄRLDEN I MALMÖ, njut längs Malmös vackra gator och upplev allt ifrån den genuina svenska maten, till olika typer av exotisk mat ifrån hela världen. Allt i en och samma stad. På alla våra smakstopp i år kommer man att kunna inta sina smaker utomhus om man vill. Travelshop, Malmö.
Kategori: [Guidad tur] [Smakprovning]
Läs mer >>

Sportlovets barnvisningar på Torups slott
Hur var det att växa upp på Torup för 100 år sedan? Och vad var det som hände där på 1500-talet? Under sportlovet 21/2 – 26/2 rullar Torups slott ut mattan för barn att höra på spännande berättelser i slottets ibland lite hemlighetsfulla salar. Denna gång får vuxna följa med endast i sällskap av barn.
Kategori: [Barn] [Guidad tur] [Historia] [Ungdom]
Läs mer >>

Trädvandring i Cementparken och Högerudsplan
Följ med på en guidad trädvandring i den ganska nyanlagda Cementparken och få veta mer om de träd som växer här. Patrick Bellan är vår guide.
Kategori: [Guidad tur] [Natur]
Läs mer >>

Trädvandring i Magistratsparken
Följ med på en guidad trädvandring i Magistratsparken och även i Teaterparken och Pilstorpsparken.
Kategori: [Guidad tur] [Natur]
Läs mer >>

Trädvandring i Millennieskogen
Om du har varit i Millennieskogen vill du säkert tillbaka och du som inte varit där passa då på och häng med på en guidad tur. Guide är Patrick Bellan som tar oss med på en tur och berättar om skogen och vad som växer här.
Kategori: [Guidad tur] [Natur]
Läs mer >>

Upplev våren i Pildammsparken
Nu när våren börjar komma till Pildammsparken kan du följa med på en guidad tur under påsken. Vi tittar på vårblommorna som kommit upp och hör fåglarna sjunga.
Kategori: [Guidad tur] [Natur]
Läs mer >>

Visning av Malmö Rådhus
Allmän visning av Malmö rådhus
Kategori: [Guidad tur] [Historia]
Läs mer >>

Visning av Torups slottsbibliotek
Välkommen till Torups slott - en av Nordens bäst bevarade renässansborgar från 1500-talet! På en guidad specialvisning av slottets bibliotek får du se dess intressanta samlingar som återspeglar familjerna Coyet och von Leithners tid på Torup.
Kategori: [Guidad tur] [Historia] [Konst]
Läs mer >>Vad händer en viss dag?
   Välj datum:   


Till förstasidan >>Visa alla 159 arrangemang:
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>
 
 
  Quilty & Andy Irvine (SE/IR)
Quilty har kommit att betraktas som levande legender på den irländska folkmusikscenen i Norden. Nu fyller de 30 år och firar med att bjuda med sig en av Irlands mest hyllade folk- och världsmusikikoner – Andy Irvine – till ett musikaliskt möte och turnésamarbete. Tillsammans bjuder de på ett rikt konsertprogram som presenterar det bästa från Irvines och Quiltys repertoarer – med utrymme för både samspel och egenart. På Victoriateatern, Malmö.
 
  Mera >>
 
  Diana Vilarinho - fado
Med en högst personlig röst tar hon sig an fadon, denna musikstil som fångar hjärtat och själen hos det portugisiska folket. på Palladium, Malmö
 
  Mera >>
 
  Daniel García Trio (ES)
Den spanske pianisten Daniel García säger att ”flamenco and jazz are brothers” och det stämmer väl in som beskrivning på den musik som García skapar med sin trio. García gräver djupt i sitt hemlands musiktradition, mest specifikt flamencon, och kombinerar den med samtida jazz, men inte bara. Influenser från klassisk, samtida elektronisk musik och rock hörs också i musiken. Uttrycksfull musik där rytmisk intensitet förenar sig med djup melodisk lyrik och förfinad harmoni, med en lika poetisk som trotsig stil. på Victoriateatern, Malmö
 
  Mera >>
 
  Midnattsdopp – endast kvinnor
På Ribersborgs Kallbadhus, Malmö.
 
  Mera >>
 
  Ludwig Hart (SE) LIVE - Support: Ella Sandberg (SE)
Fredagen den 24 mars är Ludwig Hart äntligen tillbaka på Babel med sin drömmiga indiepop, missa inte det!
 
  Mera >>
 
  Aide, Aide! Balkan Jamsession med Lele Lele Orchestra
Aide, Aide! Balkan Jamsession sätter musiken och dansen från Balkan och Mellanöstern i centrum. Vad som helst kan hända. Jammet leds av stockholmsbaserade Lele Lele Orchestra som spelar bulgarisk folkmusik och balkan-romsk repertoar till ångande dansgolv. Speciellt inbjudna gäster är Lelo Nika Jr och Yasmine El Baramawy. Mix Musik på Medley, Malmö.
 
  Mera >>
 
  Anna-Lena Brundin & Jan Sigurd – French Connection
Chanson-jazz med romantiska, franska tongångar blandat med svensk jazz i Monica Zetterlundtraditionen. I denna föreställning kastar sig orkestern med Anna-Lena Brundin och Jan Sigurd i spetsen mellan fransk melankoli och halsbrytande roliga mellansnack om kulturkrockar – i ett land där folk går omkring med lunchen i armhålan. På Victoriateatern, Malmö.
 
  Mera >>
 
  Monday Night Big Band & Sinne Eeg i fyrfaldigt jubileum
Monday Night Big Band tillsammans med Sinne Eeg! på Palladium, Malmö
 
  Mera >>
 
  Flatlands pres. Gabriel Kelley (US) + J.R Dalfort (SE) + Gideon Jeremia (SE) LIVE
Med en röst som karakteriseras av eftertänksamhet och en lyrik som är såväl suggestiv som rättfram har Gabriel Kelley från Nashville på kort tid blivit en av Sveriges mest omhuldade artister inom americana. på Babel, Malmö
 
  Mera >>
 
 


Alla 159 arrangemang >>
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>