Visa alla 195 arrangemang:
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>
 
 
  SOUND SPACES 2023 - Istantanea
ISTANTANEA duo will perform a set of new and hyper-newly written music. på Ungdomens Hus/Café Barbro, Malmö
 
  Mera >>
 
  Smoke Rings Sisters
Jazz, swing och boogie woogies i ett bejublat hyllningsprogram till våra mest älskade svenska artister och kompositörer. Tillsammans med den skönsjungande vokaltrion Smoke Rings Sisters och deras medmusiker får du spänna säkerhetsbältet och resa tillbaka till ett Sverige mellan åren 1930 och 1960. på Victoriateatern, Malmö
 
  Mera >>
 
  Lättkränkt och långsint - med Kodjo Akolor
Är du lättkränkt och långsint som jag eller känner du någon som är det, så är detta den perfekta föreställningen för dig, hälsar Kodjo. på Palladium, Malmö
 
  Mera >>
 
  Unge Peer Gynt
En spännande musiksaga med vacker, lättlyssnad med klassisk musik, med bl a I bergakungens sal. på Palladium, Malmö
 
  Mera >>
 
  Historisk stadsvandring: Det hemliga Malmö - Classic
Det hemliga Malmö är en stadsvandring i säkerhets- och underrättelsetjänsternas spår. Vi berättar om hemligheter som skett i staden, främst under kalla kriget men vi har även med händelser från andra världskriget.
 
  Mera >>
 
  POINT OF NO RETURN
Goosebumps scenkonst presenterar en rörelsebaserad, queer scenkonstföreställning där kostym, rum och ljud leder vägen i en samskapande process tillsammans med performers med bakgrund inom dans, skådespeleri, mim och performance. på PotatoPotato Scenkonst, Malmö
 
  Mera >>
 
  Guidad tur: Centralpalatset till Flensburgska huset
Malmö Citysamverkan kommer att koppla på temat utifrån ett historiskt perspektiv genom att erbjuda stadens invånare tre separata guidade turer i olika delar av city. Malmö har utvecklats under många år, här får vi inblick i kvarterens historia. Jeanette Rosengren berättar allt från historiska händelser till vilka som har bott och verkat i husen genom åren
 
  Mera >>
 
  Syns jag
Att synas eller inte synas? Det är frågan. Hur känns det att inte bli sedd? Ibland vill man bara gömma sig. Men andra dagar kan det kännas bra när alla ser en. En påhittig föreställning med få ord och mycket rörelse till nykomponerad musik.
 
  Mera >>
 
  Samara – orientaliskt i nordisk folkton
Göteborgsbaserade Samara utforskar det musikaliska släktskapet mellan nordisk folkmusik och orientalisk musik. De har turnerat flitigt både i Mellanöstern och i Sverige med ett starkt gensvar från publiken de mött. Nu är det dags för malmöpubliken att möta gruppen. Orientaliska ornament och handfasta rytmer som växer i den nordiska myllan till ett vackert musikaliskt mycel! på Moriska Paviljongen, Malmö
 
  Mera >>
 
 


Alla 195 arrangemang >>
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>

 
     

StrangeSpaces Skåne - 2 juni     

 
 
StrangeSpaces Skåne/Malmö - interkulturell scenkonstfestival

StrangeSpaces är en mötesplats där vi genom workshops, konstnärliga samtal och föreställningar undersöker interkulturell spridning och flerspråkighet inom den svenska scenkonsten. Festivalen pågår 31 maj - 3 juni på Bastionen i Malmö.
Du kan köpa ett dagspass som gäller på alla programpunkter under en av festivalens dagar eller ett festivalpass som ger dig tillgång till allt som händer under hela festivalen.
Festivalpass köper du här>>

StrangeSpaces är initierat av TeaterPi (Stockholm), och i samarbetet ingår Teater Theatron (Malmö) och Northern Sustaianable Futures (Moskosel). Tillsammans anordnar vi aktiviteter i Moskosel, Stockholm och Malmö under maj och juni 2023.

2 juni - StrangeSpaces Dag 3


19.00-20.30
Föreställning: Åskådarens resa - Teater Theatron (Malmö)
Språk: Svenska och engelska

Åskådarens Resa är en musikalisk och interaktiv föreställning om migrationer, kärlek och civilkurage. I det enkla, i det gemensamma och anspråkslösa finns en vilja att mötas. Att samtala, byta tankar, lyssna och berätta. Två skådespelare, en musiker, publiken. Minnen och tillbakablickar. Vacker musik från Mellanöstern och Balkan!
Koncept: Suzanna Santrac och Zeljko Santrac
På scen: Suzanna Santrac, Zeljko Santrac och Yahia Najem

20.45-22.05
Internationellt Gästspel: LALA - en clownshow (Serbien)

Lala, av och med Stefan Ostojić, är en folklore-clown solo show där en kärlek till traditionen och historien hukar bakom masken. En föreställning där cirkusfärdigheter, icke-verbal teater, dockteater och clowneri blandas med folklore, traditionell musik och arkaiska instrument. Allt för att berätta legenden om kärleken mellan det berömda paret från Vojvodina, Serbien: Lala och Sosa!
På scen: Stefan Ostojić
Regi: Lee Delong

22.10-23.30
Open Stage - acoustic and hangout

Öppen scen för musiker och andra konstutövare! Sång, musik, spoken word, poesi, teasers, stand up...? Eller har du nånting på gång som du vill testa inför publik? Eller kanske bara hänga, träna folk eller jamma loss ?
Ta med dina vänner, konstnärliga verktyg, instrument, njut av den öppna scenen och låt dig inspireras!
Anmälan och kort beskrivning av det du vill göra till info@teatertheatron.se

StrangeSpaces genomförs med stöd av: Kulturrådet, Konstnärsnämnden, the Erasmus+ Programme of the European Union, Sparbanksstiftelsen Skåne och Folkuniversitetet.

Web:
bastionen.se
teatertheatron.se
https://sv.teaterpi.com/
https://www.northernsustainablefutures.com
https://www.facebook.com/liketheatron
https://www.instagram.com/teatertheatron/


Kategori: [Festival] [Musik] [Teater]
Hemsida: http://www.teatertheatron.se

Föreställningar:

Antal tidigare föreställningar: 1 st. sedan fre 02 jun 2023


Fram till 72 timmar innan föreställningen börjar kan du boka via nätet. Fram till 4 timmar innan kan du köpa biljetter via nätet. Ring tel.040-103020 under våra öppettider om du vill boka via telefon.

Direktlänk till denna sida:
http://www.kulturcentralen.nu/i/?16250

Till förstasidan >>