Teater

Akikki och fågeln
En saga för alla barn och vuxna, mellan 7-100 år. På Barnens Scen, Malmö.
Kategori: [Barn] [Musik] [Teater]
Läs mer >>

DEN ANDRE – efter Edward II av Christopher Marlowe
När kung Edward II gynnar sina manliga älskare, blir det maktkamp mellan ordning och kaos i samhällets ledarskikt. Inom adeln sprider sig missnöjet när normerna utmanas. Rötan breder ut sig under ytan och konspirationerna frodas. Teater Dictat på Bastionen, Malmö.
Kategori: [Teater]
Läs mer >>

Dödsdansen - Fritt efter Strindberg
Nu kommer äntligen 123 Schtunk tillbaka till Malmö! Nu med en hejdlös version av August Strindbergs "Dödsdansen". Massor av skratt och svängig musik utlovas!
Kategori: [Humor] [Musik] [Teater]
Läs mer >>

Ett annat ARKIV
På en plats slås en man till marken, någon annanstans vaknar en pappa upp bakfull. En kock söker efter den sublima smaken och kroppen kämpar med sin egen självbild. Teater Insite på Kapellet, Locus Medicus Malmoensis.
Kategori: [Teater]
Läs mer >>

Ett dockhem
Ett drama om bilderna vi älskar att skapa och bilderna som snärjer oss. Spelat på Svenskt teckenspråk och svenska, på Barnens Scen, Malmö
Kategori: [Teater] [Ungdom]
Läs mer >>

FIN I KANTEN
Expressteaterns mimföreställning (från 6 år)
Kategori: [Barn] [Teater]
Läs mer >>

Fiskmåsen och jag
Som en udda fågel kommer Koltrasten till fiskmåsarnas land. Där möter den en riktig vän - en fiskmås! På Barnens Scen, Malmö.
Kategori: [Barn] [Teater]
Läs mer >>

FLICKAN I SPEGELN
URPREMIÄR-Expressteaterns nya familjeföreställning
Föreställningen berättar om en flicka som börjar känna sig grå och osynlig.
Plötsligt hamnar hon i en magisk spegel och blir fast i landet Flärd, där allt är glimrande. Hennes mamma och kompis letar överallt efter henne. Kommer de att kunna vinna henne tillbaka? Eller blir hon fast i spegeln för alltid?
Kategori: [Barn] [Humor] [Teater]
Läs mer >>

Glömstället
En föreställning om Edvin och hans farfar och den helg när allting förändrades. På Barnens Scen, Malmö.
Kategori: [Barn] [Teater]
Läs mer >>

GROTTAN
Sarah ska utforska grotta med sina vänner. Det går sådär. på Malmö Dockteater
Kategori: [Performance] [Teater]
Läs mer >>

Håll om mig!
En dansföreställning för barn från 5 år. På Barnens Scen, Malmö.
Kategori: [Barn] [Dans] [Teater]
Läs mer >>

kc-test 2
..
Kategori: [Teater]
Läs mer >>

kc-test Moomsteaterns egen
....
Kategori: [Teater]
Läs mer >>

Kompis
”Kompis” är en småbarnsföreställning om att leka tillsammans, om att bjuda till och vara en bra kompis. i Höllvikens bibliotek
Kategori: [Barn] [Teater]
Läs mer >>

Kvinnolinjen - en fri fantasi om en verklig händelse
En glitterridå, en familjehistoria och fem tomma stolar. Spelas på Karavan, Stenkrossen och Bastionen.
Kategori: [Teater]
Läs mer >>

Lotta Sjölin & Karin Nakagawa - Sten, sten bubbla dig!
En poetisk föreställning för hela familjen om visdom vi människor glömt. På Barnens Scen, Malmö.
Kategori: [Barn] [Musik] [Teater]
Läs mer >>

Mademoiselle Oiseau
En nyskriven familjeteater fritt efter den fantastiskt illustrerade bokserien om "Mademoiselle Oiseau". I denna första iscensättning hyllas fantasins kraft, späckad med livemusik, närvaro och mim. En föreställning om att bryta ensamhet, bygga relationer över åldersgränser och att finna styrkan i den man är. på Barnens Scen, Malmö
Kategori: [Barn] [Musik] [Teater]
Läs mer >>

Malmö och Höör scen - en scenkonstfestival om digitalisering och evighet
Alltet fortsätter med sitt mål att få storstadspubliken mobil och upptäcka landsortskulturen samt dess konstnärer, men även tvärtom; att få landsortsinvånaren att beskåda storstadskultur som ofta endast marknadsförs för och riktas till kosmopoliten.
Kategori: [Festival] [Film] [Teater]
Läs mer >>

Malmö Puppet Days - Antologia
Jordi Bertran, internationellt känd som en av marionettisternas mästare, presenterar en föreställning i sju musik- och teaterscener där rörelse, suggestiva detaljer och naturliga gester producerar en hypnotisk magnetism som kommer att fängsla betraktaren. På Barnens Scen, Malmö.
Kategori: [Barn] [Musik] [Teater]
Läs mer >>

Malmö Puppet Days - Chick with a trick
En föreställning med dockor för barn och familjepublik baserad på sagor av Margarit Minkov, på Barnens Scen, Malmö
Kategori: [Barn] [Teater]
Läs mer >>

Malmö Puppet Days - Den Långa Vägen
Världspremiär på ”Den Långa Vägen” – Teater KEFs nya barnföreställning som skapats på Barnens Scen, på Barnens Scen, Malmö
Kategori: [Barn] [Teater]
Läs mer >>

Malmö Puppet Days - Hem kära hem
PLING! - Strax anländer vi till din destination. Var vänlig och ha alla dina papper klara och kom ihåg att inte alla flyttar är smärtfria. På Barnens Scen, Malmö.
Kategori: [Barn] [Teater]
Läs mer >>

Malmö Puppet Days - Homo Ludens - Den lekande människan
Del 1 i trilogin "Människans natur". VÄRLDEN ÄR EN LEKPLATS OCH VI ÄR ALLA BARN I DEN! Leken formade oss människor till kulturella varelser! på Barnens Scen, Malmö
Kategori: [Barn] [Performance] [Teater]
Läs mer >>

Malmö Puppet Days - Manoviva
Ett mikrokosmos där karaktärerna är två skickliga händer. Manin och Manon introducerar publiken till en fantastisk värld där händerna kan vara två duktiga cirkusakrobater och andra oförglömligt dramatiska varelser. på Barnens Scen, Malmö
Kategori: [Barn] [Teater]
Läs mer >>

Malmö Puppet Days - Mäh!
Alla letar efter sin skatt: den lilla geten letar efter det bästa höet, den förälskade mannen letar efter sina drömmars kvinna, hans drömkvinna letar efter den lilla geten och två rövare letar efter stora pengar. På Barnens Scen, Malmö.
Kategori: [Barn] [Teater]
Läs mer >>

Malmö Puppet Days - Nymio
Det finns små berättelser som bara kan berättas av starka karaktärer. "Nymio" är varken mer eller mindre än så. Vardagliga historier berättade av exceptionella karaktärer. på Barnens Scen, Malmö
Kategori: [Barn] [Teater]
Läs mer >>

Malmö Puppet Days - Sophia
Francisco och Sophia träffades en regnig eftermiddag i Santiago, Chile. Det var kärlek vid första ögonkastet. på Barnens Scen, Malmö
Kategori: [Barn] [Teater]
Läs mer >>

Malmö Puppet Days - The Strings of Music
En rolig dockteaterkonsert med musik från hela världen, framförd av marionetter och människor tillsammans. på Barnens Scen, Malmö
Kategori: [Barn] [Teater]
Läs mer >>

Malmö Puppet Days - Tjuren Ferdinand
Att vara sig själv kan vara svårt under grupp- och förväntningspress i en konkurrenskraftig kultur, även om du är en stor och stilig tjur... på Barnens Scen, Malmö
Kategori: [Barn] [Festival] [Teater]
Läs mer >>

Mars 2030
Mars 2030 är ett nyskrivet och spännande sci-fi drama som utforskar hur människor hanterar extrem press. Vem väljer du att vara i en krissituation? Är det moral, grupptryck eller ideologi som styr dig? Mars 2030 handlar om kampen för överlevnad både fysiskt och psykiskt, men visar också på det komiska i att bråka om bordsskick 56 miljoner kilometer hemifrån.
Kategori: [Barn] [Teater] [Ungdom]
Läs mer >>

MATHISSEN av Harold Pinter
Kan en människa, helt utan betänkligheter utföra bestialiska handlingar, om man bara har rutiner för det? Strikta regler och någon som ger order? Sker detta genom manipulation eller sker det av genuin lojalitet? Och vad händer när den givna strukturen förändras och ett ifrågasättande framträder i all sin kraft? TaraTeatern på MAF , Malmö.
Kategori: [Teater]
Läs mer >>

MIN TOTALA NJUTNING - LILITH & DANIEL MÅRS
Min totala njutning är en massiv totalperformance med utgångspunkt i nyskriven lyrik. Poesin har fått diktera den fysiska platsens gestaltning, liksom komposition av ljudlandskap, körstycken och de medverkandes koreografier. på Lilith Performance Studio, Malmö.
Kategori: [Dans] [Konst] [Musik] [Opera] [Performance] [Teater]
Läs mer >>

Myra och Snigel
En dansant och musikalisk föreställning om två små varelser och deras möte. På Barnens Scen, Malmö.
Kategori: [Barn] [Dans] [Musik] [Teater]
Läs mer >>

Nya skor med MolièreEnsemblen
Charlies högsta önskan är ett par nya skor. Så när brevet från mormor kommer, blir han överlycklig. En rolig och spännande föreställning med musik, komik och magi. På Barnens Scen, Malmö.
Kategori: [Barn] [Musik] [Teater]
Läs mer >>

När Åkes mamma glömde bort - Premiär & Pannkaksteater
När Åkes mamma glömde bort är en föreställning fritt baserad på Pija Lindenbaums älskade bilderbok med samma namn. En berättelse om hur barnet upplever den vuxnes stressade vardag, och om vad som händer när rollerna blir ombytta och barnet plötsligt behöver ta hand om sin förälder. Det hela berättat på ett lekfullt och humoristiskt vis, med många medryckande sångnummer! På Teater 23, Malmö.
Kategori: [Barn] [Musik] [Teater]
Läs mer >>

Pidde P rymmer med cirkus!
Malmö Vintercirkus är äntligen tillbaka och i år har vi sällskap av barnens favorit, artisten Pidde P. Årets föreställning är en musikalisk och sprudlande upplevelse i de stora, väl uppvärmda cirkustältet. Föreställningen spelas på anrika Lördagsplan i Slottsparken mitt emot Stadsbiblioteket.
Kategori: [Barn] [Show] [Teater]
Läs mer >>

Resan till Melonia
En mullrande och fartfylld familjeföreställning från 7 år.
Baserad på Per Åhlins film med samma namn som i sin tur är fantasier kring Shakespeares skådespel Stormen. I dramatisering för Teater Sagohuset av Pelle Öhlund.
Kategori: [Barn] [Teater]
Läs mer >>

Sea you!
Sea you - An artistic journey through the worlds of water. På Barnens Scen, Malmö.
Kategori: [Barn] [Nycirkus] [Teater]
Läs mer >>

Sen kom vintern
En en familjeföreställning fr- 3 år, om förändring, fara och möjligheter. På Barnens Scen, Malmö.
Kategori: [Barn] [Humor] [Teater]
Läs mer >>

Tick…tick…BOOM!
Året är 1990 i New York City. Du är bjuden på födelsedagsfest för Jon, som fyller 30 år. Jon är en lovande kompositör, men han kämpar med brödjobb och gratisspelningar för att klara av att betala hyran i väntan på sitt stora genombrott. Susan vill gifta sig och flytta från Manhattan, Michael klättrar på karriärstegen och Jon kämpar med att skriva nästa stora amerikanska musikal.
Kategori: [Musikal] [Teater]
Läs mer >>

VARIETÉ VICTORIA
Succén fortsätter – Varieté Victoria är tillbaka med nya akter! Välkommen till en klassisk varieté i ny tappning där vår konferencier och trollkarl Malin Nilsson lotsar oss genom aftonen i ett rasande tempo. Det blir en otämjd, hämningslös, sensationell, galen och riktigt rolig föreställning, där några av världens absolut bästa power-varieté-akter inom magi, komedi, jongleringskonst och mycket mer möts och transporterar oss mellan 20-talets Berlin, undergroundscenen i London och Malmös gator – och tillbaka igen! på Victoriateatern, Malmö
Kategori: [Humor] [Nycirkus] [Picknickföreställning] [Show] [Teater]
Läs mer >>

Ett annat ARKIV
.
Kategori: [Teater]
Boka >>

GROTTAN
.
Kategori: [Performance] [Teater]
Boka >>

MIN TOTALA NJUTNING - LILITH & DANIEL MÅRS
.
Kategori: [Dans] [Konst] [Musik] [Opera] [Performance] [Teater]
Boka >>

Resan till Melonia
.
Kategori: [Barn] [Teater]
Boka >>

Tick…tick…BOOM!
.
Kategori: [Musikal] [Teater]
Boka >>

DEN ANDRE – efter Edward II av Christopher Marlowe
.
Kategori: [Teater]
Boka >>Vad händer en viss dag?
   Välj datum:   


Till förstasidan >>Visa alla 203 arrangemang:
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>
 
 
  Historisk stadsvandring: Det hemliga Malmö - andra världskriget
I tio år har Gunnar Ekberg och Lena Breitner hållit stadsvandringarna om Det hemliga Malmö. Våren 2020 släpps deras bok Det hemliga Malmö (Arx förlag). Samtidigt startar de också en ny vandring om hemligheter i Malmö under andra världskriget.
 
  Mera >>
 
  Lotta Sjölin & Karin Nakagawa - Sten, sten bubbla dig!
En poetisk föreställning för hela familjen om visdom vi människor glömt. På Barnens Scen, Malmö.
 
  Mera >>
 
  Trädvandring Beijers park
I denna trädvandring lär vi oss mer om träden i och runt Beijers Park.
 
  Mera >>
 
  Primadonnans död
Minimusikal med äkta 50-talsallsång. På Victoriateatern, Malmö.
 
  Mera >>
 
  Argenore - höjdpunkter
Den Andra Operan presenterar en kväll med musik ur operan Argenore, av tonsättarinnan Vilhelmina von Bayreuth (1709–58). På Palladium, Malmö.
 
  Mera >>
 
  David Urwitz
Du kanske har hört någon av singer-songwritern David Urwitz låtar på radion? Låten "Lycklig"? Eller duetten ”Bara stanna en stund” som han gör med Caroline af Ugglas? Eller så kanske du hört honom i radioprogrammet ”SöndagsMorgan i P4"? Hursomhelst. I snart 20 år har David Urwitz gett ut skivor och turnerat Sverige och Norge runt. Sedan några år tillbaka är David en återkommande gäst hos oss på Victoriateatern och nu i höst är han aktuell med en ny skiva. Den åttonde i ordningen. På Victoriateatern, Malmö.
 
  Mera >>
 
  Ronny Eriksson & Benneth Fagerlund
En musikalisk helkväll med sylvass satir, varm humor och bekymrad ståupp!
 
  Mera >>
 
  MACK - Krimi-kväll - det roliga med brott och straff
Denna säsong har MACK temakvällar och startar på högsta nivå med ett Krimi-tema ”det roliga med brott och straff”. Standup på Moriska Paviljongen.
 
  Mera >>
 
  Utställning Arts & Crafts
Våra kunniga guider tar dig med på en visning av paradvåningen i slottet samt Arts & Crafts-utställningen i gästvåningen på Torups Slott.
 
  Mera >>
 
 


Alla 203 arrangemang >>
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>