Visa alla 169 arrangemang:
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>
 
 
  Historisk visning av Torups slotts paradvåning
Välkommen till Torups slott - en av Nordens bäst bevarade renässansborgar från 1500-talet! På en guidad visning får du se slottets storslagna paradvåning med bland annat den berömda matsalen med sina gyllenlädertapeter från 1600-talet.
 
  Mera >>
 
  Alla tiders musik – från forntid till framtid
- med Musica Vitae, Ensemble Mare Balticum och Mattias Lundberg, på Palladium, Malmö
 
  Mera >>
 
  Myra och Snigel
En dansant och musikalisk föreställning om två små varelser och deras möte. På Barnens Scen, Malmö.
 
  Mera >>
 
  ”Få livet tillbaka” - författarsamtal med Helle Sydendal
Författaren och journalisten Helle Sydendal kommer direkt från Danmark och berättar om sin bok ”Få livet tillbaka – en bok om för låg ämnesomsättning – hypotyreos”. Tid finns även för att ställa frågor.
 
  Mera >>
 
  Visning av Torups slottsbibliotek
Välkommen till Torups slott - en av Nordens bäst bevarade renässansborgar från 1500-talet! På en guidad specialvisning av slottets bibliotek får du se dess intressanta samlingar som återspeglar familjerna Coyet och von Leithners tid på Torup.
 
  Mera >>
 
  The Trombone Guy’s Story
En musikalisk stand up komedi om familjelivet och fader-son relationer där många scener illustreras med hjälp av en trombon och live elektronik.
 
  Mera >>
 
  Doc Lounge Malmö pres. Courage
En nära inblick i livet för människor som står på randen till inbördeskrig.
 
  Mera >>
 
  Britta Virves Trio (Upptäck Victoria!)
Britta Virves har snabbt etablerat sig på den svenska jazzscenen som en mångsidig och driven pianist i såväl storband som mindre konstellationer. Tekniskt skicklig med stor melodik och rytmisk finess, rör hon sig dynamiskt i det traditionella uttrycket men med samtida öron. Denna kväll för vi höra henne med sin trio, bestående av henne själv vid pianot, Jon Henriksson på bas och Jonas Bäckman på trummor. Trion kännetecknas av drömska, grooviga kompositioner med ett dynamiskt samspel. På Victoriateatern, Malmö.
 
  Mera >>
 
  Samara – orientaliskt i nordisk folkton
Göteborgsbaserade gruppen Samara utforskar det musikaliska släktskapet mellan nordisk folkmusik och orientalisk musik. Mix Musik på Inkonst, Malmö.
 
  Mera >>
 
 


Alla 169 arrangemang >>
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>

 
     

Trädvandring Beijers park    

 
 
I denna trädvandring lär vi oss mer om träden i och runt Beijers Park. Du kommer att lära dig se skillnad på träden i staden och uppskatta den trädmångfald som finns i Malmö. Efter avslutad vandring har du som deltagare lärt dig grunderna i vad som krävs för att artbestämma våra stadsträd.

Beijers Park öster om Kirseberg anlades 1885 av grosshandlarna Lorentz och Gottfried Beijer. År 1901 tog staden över parken och bara tre år efter, 1904, öppnades den för allmänheten. Redan då var intresset för ovanliga träd och växter starkt, vilket fortfarande märks bland parkens äldsta träd. Detta intresse har hållit i sig - och under åren har parken samlat på sig flera nya spännande träd från världens hörn. Här tittar vi på träd i varierade parkmiljöer och förundras över alla de nyttor som parkerna ger staden!

I Malmö stad finns över 700 trädarter representerade. Det kan jämföras med att det i hela Sverige finns ungefär 250 häckande fågelarter. Varför behöver vi stadsträd? Vilken nytta gör de? Och vad innebär begreppet 3 – 30 – 300?

Under trädvandringen lär vi oss artbestämma drygt 20 arter av träd, och deltagarna får lära sig vilka verktyg som behövs för en effektiv artbestämning. Träden har också sin egen kulturhistoria och guiden berättar om dessa samt vilka nyttor träden bidrar med.

Bra saker att ha med (inget krav):
• Smartphone
• Anteckningsblock och penna


Kategori: [Guidad tur] [Natur]
Hemsida: http://www.greenroof.se

Föreställningar:

Antal tidigare föreställningar: 2 st. sedan tis 13 sep 2022


Fram till 72 timmar innan föreställningen börjar kan du boka via nätet. Fram till 4 timmar innan kan du köpa biljetter via nätet. Ring tel.040-103020 under våra öppettider om du vill boka via telefon.

Direktlänk till denna sida:
http://www.kulturcentralen.nu/i/?15774

Till förstasidan >>