Visa alla 199 arrangemang:
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>
 
 
  Grön Vandring - Pildammsparken
Grön vandring i Malmö med omnejd, i Pildammsparken, Malmö
 
  Mera >>
 
  Birding Therapy i Pildammsparken
Fågelpromenad för dig som vill stressa ned och njuta av naturen med fågelskådaren och klimatforskaren Abdulhakim Abdi. En chans att få prova på fågelskådning samt komma närmare Malmös fina natur.
 
  Mera >>
 
  Trädvandring i Rönneholmsparken
Följ med på en guidad trädvandring i Rönneholmsparken med Vilda Malmö.
 
  Mera >>
 
  Pyjamaskonserten SJUNGA!
-Kom till Palladium, behåll pyjamasen på och sjung in dagen! På Palladium, Malmö.
 
  Mera >>
 
  Gunhild Carling & Carling Family
Gunhild Carling med Carling Family kommer till Sibbarp Saltsjöbad, Malmö.
 
  Mera >>
 
  MACK 23/8 Carl Stanley mfl
Standup på Ribersborgs kallbadhus, Malmö.
 
  Mera >>
 
  Trädvandring i den urbana skogen – Grönare Möllan
I denna trädvandring lär vi oss mer om träden runt Möllevången. Du kommer att lära dig se skillnad på träden i staden och uppskatta den trädmångfald som finns i Malmö. Efter avslutad vandring har du som deltagare lärt dig grunderna i vad som krävs för att artbestämma våra stadsträd.
 
  Mera >>
 
  Grön Vandring - Slottsparken/Kungsparken
Grön vandring i Malmö med omnejd.
 
  Mera >>
 
  Writing on the City – staden, naturen och den förbjudna skriften
Dokumentärfilmaren Keywan Karimi dömdes 2013 till sex års fängelse och 223 piskrapp av den iranska staten för sina experimentella filmer om bland annat graffitti och propagandamålningar i Teheran. Filmvisning av Writing on the City och samtal mellan Keywan Karimi och journalisten Eskil Fagerström.
 
  Mera >>
 
 


Alla 199 arrangemang >>
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>

 
     

Musik i Äppelriket – Tonsatt yoga för alla i musteriets äppelträdgård    

 
 
Alexandra Maliganis, yogalärare och Mika Takehara, slagverk.

Under denna morgontimme bjuds vi in till mjuk morgonyoga med sällskap av sköna toner och vibrationer.

Alexandra Maliganis leder yogan och tillsammans med slagverkaren Mika Takehara skapar de en upplevelse där yogan och musiken växlar mellan att vara i fokus och mer i bakgrunden.

Stunden är menad för alla, för dig som utövat yoga förut och för dig som är helt ny till yoga. Kom som du är, gärna med mjuka kläder och med yogamatta alternativt handduk/filt/sjal att yoga på - eller som underlag att vila på om du önskar avnjuta stunden i stillhet. Det kommer även att finnas några stolar på plats för dig som önskar det. Denna stund bjuder på lugn och mjuk yoga till levande musik och varsamt kan du låta din kropp och dina sinnen få väckas till liv när du välkomnar dagen!

För Alexandra är yogan ett sätt att hitta till nuet och bli mer närvarande i allt som är, och med det också mer accepterande i att allt är som det är. Genom att komma ner i kroppen och andetaget släpper vi lättare taget om sinnet och kan i stället träda in i känslan, och i hjärtat. Alexandras varma guidning genom yogan ger ofta en känsla av lugn och välbefinnande. Med återkommande fokus att välja för oss själva i varje stund ges utrymme att känna in sin egen dagsform, kropp och sinnesstämning. En av hennes styrkor som yogalärare är att skapa en mjuk och tillåtande atmosfär genom att guida på ett intuitivt, inkännande och inkluderande sätt. Från hjärtat.

Mika Takehara känns igen på sin känsliga musikaliska stil och sina danslika framträdanden. Musiken framförs med hela kroppen, där gester, rörelser och rösten är en viktig del i framförandet. Hon är en av de mest intressanta slagverks- och marimbasolisterna idag, blandar nytt och experimentellt med äldre musik och har framträtt som solist med orkestrar som Berliner Philharmoniker och Los Angeles Philharmonic Orchestra.

Under detta morgonprogram bjuder Mika på likväl improvisationer som på befintliga verk, och med hjälp av rytmer och varma klangsfärer skapar hon en musikalisk värld full av nyanser – en värld som känns både storslagen och intim.

Alexandra Maliganis, yogalärare och Mika Takehara, slagverk.


Kategori: [Festival] [Musik] [Wellness] [Österlen]
Hemsida: http://musikiappelriket.se

Föreställningar:

Antal tidigare föreställningar: 1 st. sedan fre 08 jul 2022


Fram till 72 timmar innan föreställningen börjar kan du boka via nätet. Fram till 4 timmar innan kan du köpa biljetter via nätet. Ring tel.040-103020 under våra öppettider om du vill boka via telefon.

Direktlänk till denna sida:
http://www.kulturcentralen.nu/i/?15599

Till förstasidan >>