Visa alla 149 arrangemang:
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>
 
 
  Thus Owls (Sv/Can)
Thus Owls är tillbaka med ett omfattande, djärvt och vackert dubbelalbum med titeln Who Would Hold You If The Sky Betrayed Us?, en saxofon-späckad resa med en av Kanadas mest utmanande akter, en explosion av improvisation, poesi och visionär rock'n'roll som söker svar på vad det innebär att vara och höra till. Jazz i Malmö på Inkonst.
 
  Mera >>
 
  Julkonserten Änglaljus
En Julotta på vaken tid! På Palladium, Malmö.
 
  Mera >>
 
  MACK 7/12 Impro-mania - Två av branschens mästare i standup-impro!
Standup på Moriskan, Malmö
 
  Mera >>
 
  Pernilla Andersson
För fjärde gången åker sångerskan och låtskrivaren Pernilla Andersson på julturné och spelar det hyllade albumet ”Vintersånger från Garbo”. Det väntas stämningsfull och hjärtskärande musik, stilfullt ackompanjerat av fullt band. ”Det blir en verkligt speciell julkonsert, med fin stämning utan för mycket cellofan och julglätteri”, säger Pernilla. på Victoriateatern, Malmö
 
  Mera >>
 
  Plattform - DIN GUIDE TILL DET SENASTE INOM DANSEN
Plattformarna är Dansstationens ”wild cards” som du får upptäcka tillsammans med de medverkande artisterna på egen risk!
 
  Mera >>
 
  www.trap - Improv Show
Some traps can be very pleasant, just like no other traps...
 
  Mera >>
 
  Julkonsert med Vegakören & Sara Parkman
Varje år bjuder prisbelönta Vegakören in en gästartist till sin stämningsfulla julkonsert i vackra Johanneskyrkan, Malmö.
 
  Mera >>
 
  Hannah Svensson kvartett feat. Klas Lindqvist
Kritikerrosade sångerskan och låtskrivaren Hannah Svensson släpper nytt album – denna gång i julens tecken – i sällskap av ett gäng eminenta jazzmusiker. Klas Lindqvist som räknas som en av landets mest framstående saxofonister; Sven-Erik Lundeqvist, en av den nya generationens mest personliga och hörvärda pianister; den rutinerade basisten Mattias Svensson, som räknas till en av nordens främsta; samt den lysande trumslagaren Paul Svanberg. på Victoriateatern, Malmö
 
  Mera >>
 
  Julen till Salo – ”från oss alla till er alla…”
I Malmö Brandkårs julshow möter ni Ola Salo, Rickard Söderberg och ”The Choir on Fire”, på Sparbanken Skåne Arena, Lund
 
  Mera >>
 
 


Alla 149 arrangemang >>
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>

 
     

Historisk stadsvandring: Det hemliga Malmö - andra världskriget    

 
 
I tio år har Gunnar Ekberg och Lena Breitner hållit stadsvandringarna om Det hemliga Malmö. Våren 2020 släpptes deras bok Det hemliga Malmö (Arx förlag). Samtidigt startar de också en ny vandring om hemligheter i Malmö under andra världskriget.

Gunnar Ekberg verkade under tio års tid under kalla kriget som hemlig agent för den svenska militära underrättelsetjänsten. Lena Breitner är journalist med historia som specialintresse. Båda har de träffat personer som varit verksamma som kurirer, hemliga agenter och motståndsmän under andra världskriget. Genom möten, fackböcker samt inte minst egen forskning i svenska och utländska arkiv har de samlat på sig historier som ger en bild av ett Malmö, som till ytan verkade både beskedligt och neutralt. Verkligheten var en helt annan.

Samlingsplats:
Vandringen startar på torget Anna Lindhs plats. Samling sker vid skulpturen Spectral Self Container. Vi går från hamnen genom centrum till Gamla Väster. Vandringen varar drygt 90 minuter

Manusförfattare och ciceroner är Gunnar Ekberg och Lena Breitner. Våren 2020 gav de ut boken Det hemliga Malmö (Arx förlag) som du även kan få signerad av författarna.

Biljetter återköps ej vid händelse av sjukdom eller annat hinder. Läs mer här om vad som gäller vid en vandring här.

Lena Breitner och Gunnar Ekberg har även vandringen Det hemliga Malmö - Classic


Speltid: 90 min.
Kategori: [Guidad tur] [Historia]
Hemsida: https://hemligamalmo.wordpress.com/

Föreställningar:

Mån 01 maj kl. 10:00
Plats: Samling: Spectral Self Container, Anna Lindhs plats, Malmö
Arrangör: Det hemliga Malmö
Onumrerat.
Pris: Entré 160,00 kr


Antal tidigare föreställningar: 30 st. sedan sön 05 apr 2020


Fram till 72 timmar innan föreställningen börjar kan du boka via nätet. Fram till 4 timmar innan kan du köpa biljetter via nätet. Ring tel.040-103020 under våra öppettider om du vill boka via telefon.

Direktlänk till denna sida:
http://www.kulturcentralen.nu/i/?14409

Till förstasidan >>