Visa alla 232 arrangemang:
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>
 
 
  Victoria dansar! THE FAMILY TREE - The Reunion
Det är dags för ett av Sveriges absolut bästa soulband genom tiderna att återförenas, 25 år efter starten! Med sin mustiga cocktail av funk, soul, hiphop, jazz och acid jazz är tolvmannabandet The Family Tree kända som en av landets vassaste liveakter med sina högenergiska framträdanden och ett galet sväng. På Victoriateatern, Malmö.
 
  Mera >>
 
  Sång för tre – Romans och Cabaret
I ”Romans och Cabaret” blandas sång med såväl röst som klarinett. I Schumanns romans sjunger klarinetten och i Schuberts älskade ”Der Hirt auf dem Felsen” tävlar sångerskan och klarinetten om att ge röst åt herdepojkens kärlekssorg och sprudlande glädje inför vårens ankomst. På Palladium, Malmö.
 
  Mera >>
 
  Anders & Måns testar skämt - för sista gången!
på Blå Båten, Malmö
 
  Mera >>
 
  Doc Lounge Malmö: RUDEBOY - The Story Of Trojan Records
Tisdagen 21 januari är startar vi vårens upplaga av Doc Lounge Malmö med filmen RUDEBOY: The Story Of Trojan Records. Reggae, ska, skinheads och det legendariska skivbolaget Trojan Records. Det här är en skildring av 60-talets England och en berättelse om musikens potential att förändra världen!
 
  Mera >>
 
  SEGÏA - Images From the Floating World
SEGÏA är en kraftfull och annorlunda konsertupplevelse där ljudlandskapet och det visuella smälter samman till en berättelse om Norden och det nordiska kulturarvet. på Palladium, Malmö
 
  Mera >>
 
  ALLSÅNG: 100 ÅRS HITS! - 23 jan
Det är dags för allsång på Victoriateatern – kvällarna som hunnit bli tradition. Husbandet med Kristoffer Jonzon i spetsen utlovar en helkväll med lika mycket sång som gemenskap, humor och skratt! på Victoria, Malmö
 
  Mera >>
 
  80-talsbarn
Vad gjorde 80-talet med oss? Hur blev vi som vi blev? Hur klarade vi oss genom yuppie-eran och pastellfärgsöverdosen helskinnade? Välkommen till en föreställning om att vilja rocka när syntarna tog över radiovågorna. Om att vara ful och fel i en tid när allt handlade om yttre skönhet. Om årtiondet då oskulden försvann. På Blå Båten, Malmö.
 
  Mera >>
 
  THE NAGHASH ENSEMBLE (ARMENIEN)
Den armeniska ensemblen The Naghash Ensemble kombinerar djupet och spiritualiteten ur armenisk folksång, klassisk musik, opera och modern postminimalism med energin från jazz och rockmusik och skapar något otroligt vackert och unikt. på Victoria, Malmö
 
  Mera >>
 
  Joel Alme (SE) LIVE
Joel Alme är tillbaka med nya albumet “Bort Bort Bort”! Nu är det klart att han kommer till Babel för att sprida sin magi från scen!
 
  Mera >>
 
 


Alla 232 arrangemang >>
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>

 
     

Macbeth    

 
 
Skådespelartvåorna på Teaterhögskolan i Malmö

Tragedin Macbeth berättar historien om generalen Macbeth som vill bli kung av av Skottland. Uppmanad av sin fru, Lady Macbeth dödar han kungen och tar över tronen. Men han blir mer och mer paranoid och detta leder till fler mord.

När generalen Macbeth möter tre häxor och får en spådom gällande Skottlands kungakrona förändras allt. Ur tragedin djupaste mörker föds en blodig saga fylld av maktlystnad, panaoia och ond bråd död.

På Scen:
Jesper Bark Brandin
Elle Kari Bergenrud
Klara Enervik Svedberg
Martin Höjeberg
Carita Ivanova
Erica Karlefjärd Green
Marta Andersson-Larson
Lukas Olde Monnikhof
Rebecca Plymholt
Joel Schmidt
Cajsa Svensson

Text: William Shakespeare
Pedagog/regi: Henry Stiglund
Scenografi, ljus och video: Jan Michelsen
Mask: Sandra Haraldsen
Ateljé: Eva Hedblom, Ranin Souliman
Rörelse: Kajsa Ingemansson
Röst/tal/text: Lars Magnusson
Illustration: Ranin Souliman Föreställningsfoto: Gianluca La Bruna
Producent: Kristian Anshelm


Speltid: 120 min totalt med paus.
Kategori: [Teater]
Hemsida: https://www.thm.lu.se

Föreställningar:

Antal tidigare föreställningar: 4 st. sedan tor 12 dec 2019


Fram till 72 timmar innan föreställningen börjar kan du boka via nätet. Fram till 4 timmar innan kan du köpa biljetter via nätet. Ring tel.040-103020 under våra öppettider om du vill boka via telefon.

Direktlänk till denna sida:
http://www.kulturcentralen.nu/i/?14370

Till förstasidan >>