Visa alla 122 arrangemang:
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>
 
 
  Sommarkonsert - Inställt
Fira nationaldagen med Malmö akademiska kör och orkester!
 
  Mera >>
 
  KEN STRINGFELLOW (US) (The Posies/R.E.M./Big Star) spelar ”Touched - Inställt
Ken Stringfellow, den grundande medlemmen av rockgruppen The Posies, kommer till Victoriateatern på självaste nationaldagen för att bjuda oss på en avskalad och intim konsert med musik från hela sin 30-åriga karriär som musiker, låtskrivare, producent och berättare.
 
  Mera >>
 
  Sommargylling i Vombs fure
Sommargyllingens marker, vid Vomb, Veberöd
 
  Mera >>
 
  Bryggerivandring med ölprovning
En av Malmö Brewing Co bryggare berättar historien om huset, bryggeriet och hur vatten, malt, humle och jäst förvandlas till öl. Ölprovningen avslutas med avsmakning av fem av de ölsorter som bryggs i huset. Puben är öppen för den som vill ha ännu ett glas av favoritölen.
 
  Mera >>
 
  Trädskådning i den urbana skogen
I denna trädvandring skådar vi träd tillsammans i Folkets park med omnejd. Trädskådning är för dig som vill lära dig se skillnad på träden i staden och uppskatta den trädmångfald som finns i Malmö. Efter avslutad vandring har du som deltagare lärt dig grunderna i vad som krävs för att artbestämma våra stadsträd. vid Folkets Park, Malmö
 
  Mera >>
 
  Ekostaden Augustenborg
Ekostaden Augustenborg är ett samarbetsprojekt som omvandlade Augustenborg till ett mer socialt, ekologiskt och ekonomiskt hållbart bostadsområde. Ekostaden lanserades 1998 och var ett projekt som involverade olika aktörer och avdelningar i Malmö stad. 2010 fick Malmö FNs utmärkelse World Habitat Award för insatserna för urban hållbarhet i Ekostaden Augustenborg.
 
  Mera >>
 
  Historisk stadsvandring: Det hemliga Malmö - WWII
I tio år har Gunnar Ekberg och Lena Breitner hållit stadsvandringarna om Det hemliga Malmö. Våren 2020 släpps deras bok Det hemliga Malmö (Arx förlag). Samtidigt startar de också en ny vandring om hemligheter i Malmö under andra världskriget.
 
  Mera >>
 
  Carl Johan Lundgrens liv och låtar
Carl Johan Lundgren från Vit Päls och Laser & bas väljer ut 10 låtar från 10 år med Vit Päls 2004 - 2014. På Grand Circus Hotel, Malmö.
 
  Mera >>
 
  Historisk stadsvandring: Det hemliga Malmö - Classic
Det hemliga Malmö är en stadsvandring i säkerhets- och underrättelsetjänsternas spår. Vi berättar om hemligheter som skett i staden, främst under kalla kriget men vi har även med händelser från andra världskriget.
 
  Mera >>
 
 


Alla 122 arrangemang >>
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>

 
     

DRÖMMEN    

 
 
Dansteatern DRÖMMEN tar med dig på en omtumlande resa i vår samtid. Baserad på Shakespeares verk ”En midsommarnattsdröm”, förflyttas besökaren till en värld präglat av mystik, passion och kontroversiell kärlek.

Efter succéföreställningen TRANSFORMATION från 2015 är nu regissören Ronny Danielsson och koreografen Roger Lybeck tillbaka med dansteaterföreställningen DRÖMMEN. En föreställning baserad på William Shakespeares verk ”En midsommarnattsdröm”.

DRÖMMEN bjuder in till en värld dit bara din fantasi når. En förtrollad skog som präglas av passion, acceptans och kärlek. Baserat på historier berättade av ungdomar från olika kulturer, blottlägger DRÖMMEN kulturella mönster som styr synen på genus, kärlek, makt och lust och gestalta de dramatiska konsekvenser det kan leda till.

”Syftet med föreställningen är att starta en diskussion kring dessa kontroversiella ämnen mellan unga och äldre. Vi vill lyfta frågan kring det förtryck som många människor upplever dagligen, kopplat till olikheter och normkritiska livsval för att arbeta mot ett samhälle präglat av acceptans och kärlek.”
- Ronny Danielsson

I ensemblen möter du 9 professionella dansare och 20 amatörer från olika kulturer i varierande ålder och elever från Malmö Latinskolas teaterlinje

Regissör: Ronny Danielsson
Producent: Helena Cedrins
Koreograf: Roger Lybeck
Dramaturg: Christina Gottfridsson

Dansare/Artister:
Isac Hellman
Adnan Sahuric
Wanda Berntsson
Maria Pihl
Linda Brodin Ricart
Lena Fredlund
Monika Ukielska
Reynaldo Ricart
Jonas Svensson

Om Teater Inc:
Teater Inc är en idéell medlemsförening med en styrelse som består av ledamöter från folkbildning, idéella organisationer, finansiella och juridiska institutioner samt från näringslivet. Händelser i vår omvärld där tradition, maktstruktur, religion och kultur krockar, och att medmänskliga relationer sätts på spel, gör att medlemmarna i Teater Inc reagerar och brinner för att gestalta denna problematik på scen. Med detta vill dem inspirera publiken till eftertanke och samtal. Teater Inc vill verka för acceptans och respekt för varje enskild individ och påverka människor till förståelse. Med artister inom musik, dans och teater vill de skapa föreställningen ”DRÖMMEN”. Ett allkonstverk som i musik och rörelse låter publiken uppleva scener som engagerar sinnen och tankar. Musiken blir språket som vi alla kan uppfatta, oberoende av kunskaper i det svenska språket. Dramaturgin i Shakespears ”En midsommarnattsdröm” utgör grunden för att blottlägga kulturella mönster som styr människans syn på genus, kärlek och lust. Med DRÖMMEN vill man gestalta de dramatiska konsekvenser detta får, framförallt för unga människor, deras föräldrar och nära och kära.


Speltid: 75 min.
Kategori: [Dans] [Teater]
Hemsida: http://www.teaterinc.se

Föreställningar:

Antal tidigare föreställningar: 33 st. sedan lör 05 okt 2019


Fram till 72 timmar innan föreställningen börjar kan du boka via nätet. Fram till 4 timmar innan kan du köpa biljetter via nätet. Ring tel.040-103020 under våra öppettider om du vill boka via telefon.

Direktlänk till denna sida:
http://www.kulturcentralen.nu/i/?14150

Till förstasidan >>