Visa alla 160 arrangemang:
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>
 
 
  Martin Hederos, Marie Modiano & Peter Von Poehl
Efter att under tjugo år ha samarbetat i en mängd olika projekt så som skivinspelningar, konserter, baletter, filmmusik och spoken word, kom idén om en “sexhänders-komposition” naturligt för den franska sångerskan och författaren Marie Modiano, svenska pianisten Martin Hederos och singer-songwritern Peter von Poehl. De utmärker sig i “pocketsymfonins konst” och pendlar obesvärat mellan samtida musik och indierock, med det talade ordet aldrig långt borta. På Victoriateatern, Malmö.
 
  Mera >>
 
  StrangeSpaces Skåne - 2 juni
StrangeSpaces är en scenkonstplattform för kreativa aktörer, såväl nationella som internationella, och en nyfiken publik! på Bastionen, Malmö
 
  Mera >>
 
  Jonas Wall - Umbaji
En smältdegel av starka melodier, rik harmonik, improvisation och tunga beats. Umbaji är saxofonisten Jonas Walls egna projekt, efter att under många år varit bandmedlem i Nils Landgren Funk Unit och Mezzoforte. Svänget, känslorna och energin möts här i något helt nytt. Bandmedlemmarna i Umbaji är handplockade av Jonas Wall till en konstellation där skapandet och kreativiteten får blomma ut till fullo. på Victoriateatern, Malmö
 
  Mera >>
 
  StrangeSpaces Skåne - 3 juni
StrangeSpaces är en scenkonstplattform för kreativa aktörer, såväl nationella som internationella, och en nyfiken publik! på Bastionen, Malmö
 
  Mera >>
 
  Festivalpass StrangeSpaces 31 maj - 3 juni
StrangeSpaces är en scenkonstplattform för kreativa aktörer, såväl nationella som internationella, och en nyfiken publik! på Bastionen, Malmö
 
  Mera >>
 
  Vårkonsert med Bergaskolans musikprofilklasser!
Välkomna till en vårkonsert med Bergaskolans muskprofilklasser måndagen den 5/6 kl.18.30 på Palladium, Malmö.
 
  Mera >>
 
  Fjärilar och blommor på Klagshamnsudden
På turen tar guiden upp lite av varje som finns att se och uppleva på udden som fjärilar, trollsländor, fåglar, svampar och blommor. Vad som visar sig beror bland annat på vädret. Vår guide är Ola Elleström.
 
  Mera >>
 
  The Vessel
Karavans cirkusfestival presenterar: The Vessel, en poetisk cirkusföreställning full av akrobatik, magi, jonglering och humor. på Karavan, Malmö
 
  Mera >>
 
  Barntur i Limhamns kalkbrott - Leta fossil
Välkommen att ta med barnen på ett besök i Limhamns kalkbrott och prova på att leta fossil.
 
  Mera >>
 
 


Alla 160 arrangemang >>
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>

 
     

Flatlands pres. Gabriel Kelley (US) + J.R Dalfort (SE) + Gideon Jeremia (SE) LIVE    

 
 
Med en röst som karakteriseras av eftertänksamhet och en lyrik som är såväl suggestiv som rättfram har Gabriel Kelley från Nashville på kort tid blivit en av Sveriges mest omhuldade artister inom americana.

GABRIEL KELLEY (US)
”Hitta den musiken som gör att dina nackhår reser sig.” Det var detta kloka råd som en musiklärare gav Gabriel Kelley när folksångaren från Georgia var blott en tonåring som fortfarande var i färd med att upptäcka glädjen i musik, att utveckla sin egen smak och att sakta förstå att han kunde göra mer än att bara spela med till sina favoritlåtar. Dessa ord har allt sedan dess blivit Kelleys livsmål inte bara som entusiastisk lyssnare utan även som den singer-songwriter han blivit, en som skriver från hjärtat och strävar efter att komma i kontakt med sin publik på en djup, personlig nivå.

Denna mission har tagit honom runt jorden: Från familjens farm i lantliga Georgia, till musikskola i Lerum utanför Göteborg, från en framgångsrik karriär som låtskrivare i Nashville till klubbar i nästintill varenda stad i USA.

Vi har sett honom i ”Jills veranda”, ”Musikhjälpen” och snart sagt varenda morgonprogram på svensk TV, likväl som han delat scen med artister som Allman Bros, Chris Stapleton, Sheryl Crow, Sturgil Simpson, Jerry Williams, Jill Johnson och Bo Kaspers Orkester!
https://open.spotify.com/artist/6vxkHGix2RgM6bVyLnkFkB

J.R DALFORT (SE)
2021 blev Johannes Rydbo ett med sitt alter-ego J.R Dalfort, klev in i garderoben i lägenheten i Lund och spelade in tio låtar. En eklektisk samling låtar där alla influenser har fått ta plats och representeras. Nu, två år senare, är det äntligen dags för låtarna att få se dagens ljus. I maj släpps skivan ”Cowboy from Sweden” via Ella Ruth institutet.

J.R Dalfort är inte från förenta staterna, han är från Tenhult. För den invigde camparen mest känt som hem åt husvagnstillverkaren Kabe. Namnets initialer står för Johannes Rydbo, och Dalfort är ett familjenamn räddat från glömska. Med det sagt faller sig det förstås naturligt att det är countrymusik som Johannes Rydbo, J.R Dalfort, befattar sig med.

Den 25:e mars står J.R Dalfort på scen med delar av sitt band Malmö chicken pickers. Det blir en afton med nya och gamla låtar men såklart också en och annan klassisk country- cover. Detta vill ni inte missa!
https://open.spotify.com/artist/3Zqjq1ypvLLrQ6fa5z8MiU

GIDEON JEREMIA (SE) Gideon Jeremia uppmärksammades på flera musikbloggar och spellistor då han tidigare i våras släppte singlarna “Kom tillbaks” och ”Du kommer aldrig ta Manhattan”. En EP släpps under våren och har spelats in på Tambourine Studios och Studio Sickan i Malmö.

Musikaliskt rör sig Gideon Jeremia sig i gränslandet mellan folk och country och har influerats av artister som Chris Smither och Blaze Foley.
https://open.spotify.com/artist/3tUo312C2D0Mf7Jjje9Xwm

Konserten presenteras i samarbete med Northern Trail.

VAD: Flatlands pres. Gabriel Kelley (US) LIVE
NÄR: Lördag 25 mars, 2023, 19:00, på scen 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
SUPPORT: J.R Dalfort (SE) + Gideon Jeremia (SE)
FÖRKÖP: 240 kr (inkl förköpsavg)
I DÖRREN: 240 kr
ÅLDER: 18 år, 13 år i målsmans sällskap

_______________________________________

Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen.


Kategori: [Musik]
Hemsida: https://babelmalmo.se

Föreställningar:

Antal tidigare föreställningar: 1 st. sedan lör 25 mar 2023


Fram till 72 timmar innan föreställningen börjar kan du boka via nätet. Fram till 4 timmar innan kan du köpa biljetter via nätet. Ring tel.040-103020 under våra öppettider om du vill boka via telefon.

Direktlänk till denna sida:
http://www.kulturcentralen.nu/i/?16138

Till förstasidan >>