Visa alla 159 arrangemang:
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>
 
 
  Quilty & Andy Irvine (SE/IR)
Quilty har kommit att betraktas som levande legender på den irländska folkmusikscenen i Norden. Nu fyller de 30 år och firar med att bjuda med sig en av Irlands mest hyllade folk- och världsmusikikoner – Andy Irvine – till ett musikaliskt möte och turnésamarbete. Tillsammans bjuder de på ett rikt konsertprogram som presenterar det bästa från Irvines och Quiltys repertoarer – med utrymme för både samspel och egenart. På Victoriateatern, Malmö.
 
  Mera >>
 
  Diana Vilarinho - fado
Med en högst personlig röst tar hon sig an fadon, denna musikstil som fångar hjärtat och själen hos det portugisiska folket. på Palladium, Malmö
 
  Mera >>
 
  Daniel García Trio (ES)
Den spanske pianisten Daniel García säger att ”flamenco and jazz are brothers” och det stämmer väl in som beskrivning på den musik som García skapar med sin trio. García gräver djupt i sitt hemlands musiktradition, mest specifikt flamencon, och kombinerar den med samtida jazz, men inte bara. Influenser från klassisk, samtida elektronisk musik och rock hörs också i musiken. Uttrycksfull musik där rytmisk intensitet förenar sig med djup melodisk lyrik och förfinad harmoni, med en lika poetisk som trotsig stil. på Victoriateatern, Malmö
 
  Mera >>
 
  Midnattsdopp – endast kvinnor
På Ribersborgs Kallbadhus, Malmö.
 
  Mera >>
 
  Ludwig Hart (SE) LIVE - Support: Ella Sandberg (SE)
Fredagen den 24 mars är Ludwig Hart äntligen tillbaka på Babel med sin drömmiga indiepop, missa inte det!
 
  Mera >>
 
  Aide, Aide! Balkan Jamsession med Lele Lele Orchestra
Aide, Aide! Balkan Jamsession sätter musiken och dansen från Balkan och Mellanöstern i centrum. Vad som helst kan hända. Jammet leds av stockholmsbaserade Lele Lele Orchestra som spelar bulgarisk folkmusik och balkan-romsk repertoar till ångande dansgolv. Speciellt inbjudna gäster är Lelo Nika Jr och Yasmine El Baramawy. Mix Musik på Medley, Malmö.
 
  Mera >>
 
  Anna-Lena Brundin & Jan Sigurd – French Connection
Chanson-jazz med romantiska, franska tongångar blandat med svensk jazz i Monica Zetterlundtraditionen. I denna föreställning kastar sig orkestern med Anna-Lena Brundin och Jan Sigurd i spetsen mellan fransk melankoli och halsbrytande roliga mellansnack om kulturkrockar – i ett land där folk går omkring med lunchen i armhålan. På Victoriateatern, Malmö.
 
  Mera >>
 
  Monday Night Big Band & Sinne Eeg i fyrfaldigt jubileum
Monday Night Big Band tillsammans med Sinne Eeg! på Palladium, Malmö
 
  Mera >>
 
  Flatlands pres. Gabriel Kelley (US) + J.R Dalfort (SE) + Gideon Jeremia (SE) LIVE
Med en röst som karakteriseras av eftertänksamhet och en lyrik som är såväl suggestiv som rättfram har Gabriel Kelley från Nashville på kort tid blivit en av Sveriges mest omhuldade artister inom americana. på Babel, Malmö
 
  Mera >>
 
 


Alla 159 arrangemang >>
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>

 
     

Itamar Borochov (ISR)    

 
Foto: Ronen Goldman  
Den israeliske jazztrumpetaren Itamar Borochov har ett unikt sound där hans uppväxt i den kosmopolitiska hamnstaden Jaffa i närheten av Tel Aviv tydligt speglas. I sökandet efter sina rötter och kärleken till arabisk och panafrikansk musik skapar Borochov en ny musikalisk hybrid som tar med de heliga klangerna från sin uppväxt rakt in på jazzklubben. En mångkulturell joyride av förtrollande lyrik, exotiska motiv, intressanta hymner och virtuosa uttryck.

Borochov kom först i kontakt med sefardisk musik (spansk-orientalisk judisk traditionell musik) i sin lokala synagoga och insöp dessa \"maqams\" (lägen) tillsammans med en rad andra musikaliska influenser från Mellanöstern och Nordafrika, inklusive Mizrahi- (orientaliska judar) och Ashkenazimusik (östeuropeiska judar).

Borochov började spela trumpet vid elva års ålder och redan då växte ett intresse för virtuoserna på instrumentet, speciellt inom jazzens värld. Louis Armstrong, Clark Terry, Miles Davis, Kenny Dorham, Lee Morgan och Booker Little fram till Wynton Marsalis och Ben Webster hör till förebilderna. Intresset tog Borochov till musikstudier i New York 2007 då han började studera vid New School och delta i Barry Harriss veckoworkshops.

Borochovs djupa kunskap om olika musikaliska områden är organiskt inkorporerad i hans musik, och skapar en bro mellan nära östern och de modala stilarna hos exempelvis Miles Davis och John Coltrane.

“This synergetic quest is accomplished with great integrity, demonstrating in-depth knowledge only possible from one who has experienced these traditions firsthand.” – Jazz Magazine

Förutom att spela in tre album som bandledare, medverkar Borochov också på tre album med Yemen Blues. Han har turnerat över fyra kontinenter och uppträtt på prestigefyllda arenor som Lincoln Center, The Kennedy Center, SummerStage at Central Park, Blue Note NY, Ronnie Scott\'s Jazz Club m fl, samt internationella festivaler i Roskilde, Vitoria, Lviv, Montreal och jazzfestivaler som London Jazz Festival, Moscow Jazz Festival, Tel Aviv & Red Sea Jazz Festivals m fl. Borochov vann 2020 den prestigefyllda LetterOne \'Rising Stars\' Jazz Award European Edition.

2022 återvände Borochov till studion i New York tillsammans med sin kvartett och producenten Matt Pierson för att spela in sitt fjärde album, som kommer släppas under 2023.

På scen:
Itamar Borochov – trumpet
Rob Clearfield – piano
Avri Borochov – kontrabas
Amir Bar Akiva – trummor

https://youtu.be/4mPxFu-CM4U
https://youtu.be/BvHepdZl1YY
https://youtu.be/kdZLIer42Tg

https://www.itamarborochov.com/
https://open.spotify.com/artist/6k0FhdIrU6xKTK7Ywsto6g?si=ERKfORFISRSsc3ddhE0rrw
https://www.facebook.com/itamarborochovpage/
https://www.instagram.com/itamarborochov/
https://www.youtube.com/channel/UC7tRQGYsWcUEeh9rPAxo4oA

Pris:
Salong 260:-
Balkong 220:-
Salong Student/Pensionär 220:-
Balkong Student/Pensionär 180:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekommenderar Möllans Osts Tapastallrik För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!


Kategori: [Musik] [Picknickföreställning]
Hemsida: http://www.victoria.se

Föreställningar:

Antal tidigare föreställningar: 1 st. sedan tor 09 feb 2023


Fram till 72 timmar innan föreställningen börjar kan du boka via nätet. Fram till 4 timmar innan kan du köpa biljetter via nätet. Ring tel.040-103020 under våra öppettider om du vill boka via telefon.

Direktlänk till denna sida:
http://www.kulturcentralen.nu/i/?15949

Till förstasidan >>