Visa alla 160 arrangemang:
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>
 
 
  Martin Hederos, Marie Modiano & Peter Von Poehl
Efter att under tjugo år ha samarbetat i en mängd olika projekt så som skivinspelningar, konserter, baletter, filmmusik och spoken word, kom idén om en “sexhänders-komposition” naturligt för den franska sångerskan och författaren Marie Modiano, svenska pianisten Martin Hederos och singer-songwritern Peter von Poehl. De utmärker sig i “pocketsymfonins konst” och pendlar obesvärat mellan samtida musik och indierock, med det talade ordet aldrig långt borta. På Victoriateatern, Malmö.
 
  Mera >>
 
  StrangeSpaces Skåne - 2 juni
StrangeSpaces är en scenkonstplattform för kreativa aktörer, såväl nationella som internationella, och en nyfiken publik! på Bastionen, Malmö
 
  Mera >>
 
  Jonas Wall - Umbaji
En smältdegel av starka melodier, rik harmonik, improvisation och tunga beats. Umbaji är saxofonisten Jonas Walls egna projekt, efter att under många år varit bandmedlem i Nils Landgren Funk Unit och Mezzoforte. Svänget, känslorna och energin möts här i något helt nytt. Bandmedlemmarna i Umbaji är handplockade av Jonas Wall till en konstellation där skapandet och kreativiteten får blomma ut till fullo. på Victoriateatern, Malmö
 
  Mera >>
 
  StrangeSpaces Skåne - 3 juni
StrangeSpaces är en scenkonstplattform för kreativa aktörer, såväl nationella som internationella, och en nyfiken publik! på Bastionen, Malmö
 
  Mera >>
 
  Festivalpass StrangeSpaces 31 maj - 3 juni
StrangeSpaces är en scenkonstplattform för kreativa aktörer, såväl nationella som internationella, och en nyfiken publik! på Bastionen, Malmö
 
  Mera >>
 
  Vårkonsert med Bergaskolans musikprofilklasser!
Välkomna till en vårkonsert med Bergaskolans muskprofilklasser måndagen den 5/6 kl.18.30 på Palladium, Malmö.
 
  Mera >>
 
  Fjärilar och blommor på Klagshamnsudden
På turen tar guiden upp lite av varje som finns att se och uppleva på udden som fjärilar, trollsländor, fåglar, svampar och blommor. Vad som visar sig beror bland annat på vädret. Vår guide är Ola Elleström.
 
  Mera >>
 
  The Vessel
Karavans cirkusfestival presenterar: The Vessel, en poetisk cirkusföreställning full av akrobatik, magi, jonglering och humor. på Karavan, Malmö
 
  Mera >>
 
  Barntur i Limhamns kalkbrott - Leta fossil
Välkommen att ta med barnen på ett besök i Limhamns kalkbrott och prova på att leta fossil.
 
  Mera >>
 
 


Alla 160 arrangemang >>
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>

 
     

Daniel García Trio (ES)    

 
Foto: Daniel García  
Den spanske pianisten Daniel García säger att ”flamenco and jazz are brothers” och det stämmer väl in som beskrivning på den musik som García skapar med sin trio. García gräver djupt i sitt hemlands musiktradition, mest specifikt flamencon, och kombinerar den med samtida jazz, men inte bara. Influenser från klassisk, samtida elektronisk musik och rock hörs också i musiken. Uttrycksfull musik där rytmisk intensitet förenar sig med djup melodisk lyrik och förfinad harmoni, med en lika poetisk som trotsig stil.

Daniel García är en av de mest spännande och inflytelserika artisterna på den spanska jazzscenen just nu. Han föddes i Salamanca 1983 där han växte upp i en musikerfamilj och redan som barn kom i kontakt med, och fick höra allt från Stravinsky till Led Zeppelin, från Miles Davis till Bach och från Paco de Lucía till Fatboy Slim.

Som student vid Berklee College of Music i Boston undervisades han av den grammisvinnande panamanska jazzpianisten Danilo Pérez. Pérez blev mentor för García och hade ett avgörande inflytande på hans musikaliska utveckling. "Musik handlar om sanning och självkännedom", säger García. "Först då kan du penetrera djupare in i saker och ting och hitta ditt eget konstnärliga uttryck, och Danilo visade mig vägen."

Garcías framgångar lät inte vänta på sig: 2011 fick han priset för bästa jazzframträdande i Berklee. Sedan dess har han spelat med en mängd framstående musiker som Arturo Sandoval, Jorge Drexler eller Greg Osby och framgångarna har haglat.

Efter att ha spelat tillsammans under många år har det musikaliska samspelet mellan Daniel och hans trio utvecklats till något flytande, djupgående och nästan telepatiskt. Det är fascinerande att höra hur Garcías musik gnistrar och skimrar med harmonier och klangfärger av klassisk musik, men sedan oväntat tar en flamencovändning, för att sedan lösas upp i jazzharmonier eller flyta in i en kraftfull improvisation.

På scen:
Daniel García – piano
Reinier Elizarde – kontrabas
Michael Olivera – trummor

WEB https://www.danielgarciadiego.com
FACEBOOK https://www.facebook.com/daniel.garciadiego
INSTAGRAM https://www.instagram.com/danielgarciapiano
TEASERS Via de la plata https://www.youtube.com/watch?v=kM-2ZFZX8_I&t=46s
Travesuras https://www.youtube.com/watch?v=f8FONqBfjms
VIDÉO LIVE Vengo de moler https://www.youtube.com/watch?v=_8WxfYloCC0&t=549s
SPOTIFY - nouvel album Via de la Plata (Act Music- 2021) https://open.spotify.com/album/4nwGWXjKct2mSfGjQQcbYI
DEEZER - nouvel album Via de la Plata (Act Music- 2021)https://www.deezer.com/fr/album/248616032

Pris:
Salong 240:-
Balkong 200:-
Salong Student/Pensionär 200:-
Balkong Student/Pensionär 160:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekommenderar Möllans Osts Tapastallrik För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!


Kategori: [Musik] [Picknickföreställning]
Hemsida: https://www.victoria.se

Föreställningar:

Antal tidigare föreställningar: 1 st. sedan fre 24 mar 2023


Fram till 72 timmar innan föreställningen börjar kan du boka via nätet. Fram till 4 timmar innan kan du köpa biljetter via nätet. Ring tel.040-103020 under våra öppettider om du vill boka via telefon.

Direktlänk till denna sida:
http://www.kulturcentralen.nu/i/?15920

Till förstasidan >>