Visa alla 189 arrangemang:
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>
 
 
  Four On Six Band (IT) 2023
Med inslag av både swing, italiensk jazz, traditionella och klassiska klanger bjuder denna Milanobaserade kvintett på melodisk och explosiv gypsyjazz – direkt, varierad och festlig! Med imponerande virtuositet och stor musikalisk räckvidd lockar Four On Six till stora leenden och en fantastisk atmosfär var de än uppträder. på Victoriateatern, Malmö
 
  Mera >>
 
  Chip Taylor (US) - Inställt
Ända sedan Chip Taylor återvände till musiken efter sin långa och framgångsrika karriär som professionell gambler, har Sverige och kanske framför allt Malmö haft en alldeles speciell plats i hans hjärta. Han har spelat här många gånger de senaste 20 åren och skaffat sig många vänner. När han nu återvänder för ännu en spelning på sin favoritscen Victoriateatern är det kanske för sista gången. Det är inte en uttalad avskedskonsert men de långa flygresorna har blivit allt jobbigare. på Victoriateatern, Malmö
 
  Mera >>
 
  Stockholm Swing All Stars spelar ellingtonskt
Stockholm Swing All Stars jazzkonsert tillägnad Duke Ellington. på Palladium, Malmö
 
  Mera >>
 
  Din Näst Bästa Kompis pres. The Hanged Man (SE) LIVE
The Hanged Man är tillbaka med ny musik och kommer då äntligen tillbaka till Din Näst Bästa Kompis! På Babel Malmö.
 
  Mera >>
 
  Snö
Snön knarrar & gnisslar. Isen spricker. Djuren rör sig över landskapet. Tittuts nya dans- & dockföreställning hämtar inspiration från Sapmi. på Barnens Scen, Malmö
 
  Mera >>
 
  Shabazz Palaces (US) LIVE - Inställt
Nu återvänder en av hiphopens mest kreativa och gränsöverskridande akter, Shabazz Palaces, till Malmö!
 
  Mera >>
 
  Lill-lördag på Palladium - Leonkoro quartet
Kom in efter jobbet! Ta med vännerna. Njut av musik, mat och mingel på Palladium Malmö. Vi bjuder på lätt förtäring och livemusik redan i foajén. Serveringen öppnar kl 17.00.
 
  Mera >>
 
  Itamar Borochov (ISR)
Den israeliske jazztrumpetaren Itamar Borochov har ett unikt sound där hans uppväxt i den kosmopolitiska hamnstaden Jaffa i närheten av Tel Aviv tydligt speglas. I sökandet efter sina rötter och kärleken till arabisk och panafrikansk musik skapar Borochov en ny musikalisk hybrid som tar med de heliga klangerna från sin uppväxt rakt in på jazzklubben. En mångkulturell joyride av förtrollande lyrik, exotiska motiv, intressanta hymner och virtuosa uttryck. På Victoriateatern, Malmö.
 
  Mera >>
 
  Johan Airijkoki (SE) LIVE
Med ny skiva och en omättlig hunger på att spela live är Johan Airijoki äntligen tillbaka på vägarna! på Babel, Malmö
 
  Mera >>
 
 


Alla 189 arrangemang >>
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>

 
     

Doc Lounge Malmö pres. Courage    

 
 
En nära inblick i livet för människor som står på randen till inbördeskrig.

Under presidentvalet i Belarus sommaren 2020 hamnar tre skådespelare från en friteatergrupp i Minsk i en malström av massprotester. De går ut på Minsks breda gator för att högljutt demonstrera för yttrandefriheten och det efterlängtade maktskiftet. Men folkets röst krossas brutalt av regimens säkerhetsapparat. Teatergruppens medlemmar och många andra arresteras. Landet står på randen av inbördeskrig.

COURAGE följer Marynas, Pavels och Denis modiga och fredliga motstånd före och under protesterna. Filmen ger ett personligt perspektiv på händelserna och en nära och gripande inblick i livet för människor i dagens Belarus, som kämpar för sin frihet och rätten till demokrati.

→ MUSIK

Innan visningen kommer det spelas musik kurerad av Hanna Komar, en av de tongivande litterära aktiviterna i Belarus. Hon har skapat en spellista, unik för denna kvällen, med samma musik som beledsagade revolutionen sommaren och hösten 2020. Hanna Komar, född 1989 i Baranavitjy, bosatt i Minsk, befinner sig sedan våren 2021 i London. Hon är poet och översättare och under protesterna var hon aktiv inom belarusiska PEN. Hanna blev gripen i september 2020 och tillbringade tio dagar i det ökända Akrestsinafängelset.

→ SAMTAL

Efter visningen bjuder vi upp till samtal på länk med Krystsina Banduryna. Krystsina är född 1992 i Mazyr och är en belarusisk poet och hbtq-aktivist. Hon är också redaktör för den belarusiskspråkiga poesisajten Taubin samt journalist på den oberoende belarusiskspråkiga nyhetsportalen Novy tjas. Krystsina är även skribent för Sydsvenskan sen i höstas. Krystsina är en av få aktivister som fortfarande är bosatt i Minsk.

Vi har också med oss Mikael Nydahl på plats för samtal och diskussion. Mikael Nydahl, född 1973 i Malmö, översättare från ryska, belarusiska och ukrainska, litterär aktivist och medredaktör till de båda PEN-antologierna "Ett år i Belarus" och "Under Ukrainas öppna himmel".

Med Doc Lounge Guldkort får du samtliga höstens filmer för 400 kr.


Speltid: 92 min.
Kategori: [Film]
Hemsida: https://www.doclounge.se/

Föreställningar:

Antal tidigare föreställningar: 1 st. sedan tis 29 nov 2022


Fram till 72 timmar innan föreställningen börjar kan du boka via nätet. Fram till 4 timmar innan kan du köpa biljetter via nätet. Ring tel.040-103020 under våra öppettider om du vill boka via telefon.

Direktlänk till denna sida:
http://www.kulturcentralen.nu/i/?15795

Till förstasidan >>