Visa alla 169 arrangemang:
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>
 
 
  Historisk visning av Torups slotts paradvåning
Välkommen till Torups slott - en av Nordens bäst bevarade renässansborgar från 1500-talet! På en guidad visning får du se slottets storslagna paradvåning med bland annat den berömda matsalen med sina gyllenlädertapeter från 1600-talet.
 
  Mera >>
 
  Alla tiders musik – från forntid till framtid
- med Musica Vitae, Ensemble Mare Balticum och Mattias Lundberg, på Palladium, Malmö
 
  Mera >>
 
  Myra och Snigel
En dansant och musikalisk föreställning om två små varelser och deras möte. På Barnens Scen, Malmö.
 
  Mera >>
 
  ”Få livet tillbaka” - författarsamtal med Helle Sydendal
Författaren och journalisten Helle Sydendal kommer direkt från Danmark och berättar om sin bok ”Få livet tillbaka – en bok om för låg ämnesomsättning – hypotyreos”. Tid finns även för att ställa frågor.
 
  Mera >>
 
  Visning av Torups slottsbibliotek
Välkommen till Torups slott - en av Nordens bäst bevarade renässansborgar från 1500-talet! På en guidad specialvisning av slottets bibliotek får du se dess intressanta samlingar som återspeglar familjerna Coyet och von Leithners tid på Torup.
 
  Mera >>
 
  The Trombone Guy’s Story
En musikalisk stand up komedi om familjelivet och fader-son relationer där många scener illustreras med hjälp av en trombon och live elektronik.
 
  Mera >>
 
  Doc Lounge Malmö pres. Courage
En nära inblick i livet för människor som står på randen till inbördeskrig.
 
  Mera >>
 
  Britta Virves Trio (Upptäck Victoria!)
Britta Virves har snabbt etablerat sig på den svenska jazzscenen som en mångsidig och driven pianist i såväl storband som mindre konstellationer. Tekniskt skicklig med stor melodik och rytmisk finess, rör hon sig dynamiskt i det traditionella uttrycket men med samtida öron. Denna kväll för vi höra henne med sin trio, bestående av henne själv vid pianot, Jon Henriksson på bas och Jonas Bäckman på trummor. Trion kännetecknas av drömska, grooviga kompositioner med ett dynamiskt samspel. På Victoriateatern, Malmö.
 
  Mera >>
 
  Samara – orientaliskt i nordisk folkton
Göteborgsbaserade gruppen Samara utforskar det musikaliska släktskapet mellan nordisk folkmusik och orientalisk musik. Mix Musik på Inkonst, Malmö.
 
  Mera >>
 
 


Alla 169 arrangemang >>
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>

 
     

Argenore - höjdpunkter    

 
 
Tillsammans med sångsolister och Camerata Øresund, en av Nordens mest spännande barockensembler, presenterar Den Andra Operan en unik kväll där vi får nöjet att återupptäcka tonsättarinnan Vilhelmina von Bayreuths (1709–58) virtuosa och expressiva musik.

von Bayreuth, som tillhörde 1700-talets främsta europeiska kulturpersonligheter, bidrog aktivt till att sätta den sydtyska staden Bayreuth på världskartan. I Markgräfliches Opernhaus som hon lät uppföra, samlade hon Tysklands och Italiens förnämsta musiker och sångare. Dit kom så småningom Richard Wagner och än idag utgör Bayreuth en besöksmagnet för operafantaster.

2021 uppfördes Vilhelmina von Bayreuths opera ”Argenore” (1740) i sin helhet på Ulriksdals slottsteater. På Palladiums scen presenteras nu höjdpunkter ur denna unika opera i en konsertversion med sceniska inslag. Handlingen i ”Argenore” kan ses som en uppgörelse med tonsättarinnans egna dramatiska liv som dotter till Fredrik Vilhelm I av Preussen, ”Soldatkungen”, och med kulten kring envåldshärskare. Ett tema som än idag känns alltför aktuellt.

Musikalisk ledare: Peter Spissky

Regi: Ditte Hammar

Solister: Maria Sanner, Martin Vanberg, Josefine Andersson, Elin Skorup och Hanna Fritzson.


Speltid: 100 min totalt med paus.
Kategori: [Musik] [Opera]
Hemsida: http://www.palladium.nu

Föreställningar:

Antal tidigare föreställningar: 1 st. sedan ons 28 sep 2022


Fram till 72 timmar innan föreställningen börjar kan du boka via nätet. Fram till 4 timmar innan kan du köpa biljetter via nätet. Ring tel.040-103020 under våra öppettider om du vill boka via telefon.

Direktlänk till denna sida:
http://www.kulturcentralen.nu/i/?15672

Till förstasidan >>