Visa alla 186 arrangemang:
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>
 
 
  Så förökar du snödroppar
Lär dig mer om snödroppar och hur du förökar dem, med Galanthus-gurun Gunnel Carlson och Lina Hirsch, trädgårdsingenjör på Slottsträdgården.
 
  Mera >>
 
  Innestående biljett Victoria
Innestående biljett Victoria
 
  Mera >>
 
  Guidad tur i Limhamns kalkbrott
Välkommen att upptäcka Limhamns kalkbrott på en guidad tur. Det är en spännande plats att besöka. På turen får du veta mer om kalkbrottets natur, geologi och historia. Limhamns kalkbrott är ett av Malmös tre naturreservat.
 
  Mera >>
 
  Musik i Äppelriket – Jan Lundgren & Klara Andersson
Pianisterna möts i Mellby kyrka för att tolka den svenska sommaren från två genrers håll – material från den svenska musiktraditionen som i den ena halvan inkluderar hyllningar till exempelvis Jan Johansson, Povel Ramel och Bengt Hallberg, och i den andra till Wilhelm Stenhammar och Wilhelm Peterson-Berger.  i Södra Mellby Kyrka
 
  Mera >>
 
  MACK 5/7 Tobias Persson & Hanna Voog mfl
Standup på Ribersborgs kallbadhus, Malmö.
 
  Mera >>
 
  Musik i Äppelriket – Malin Broman & Simon Crawford-Phillips
I denna konsert kommer Malin och Simon framföra ett beställningsverk av Djuro Zivkovic, skrivet för viola och piano. i Södra Mellby Kyrka
 
  Mera >>
 
  Historisk stadsvandring: Det hemliga Malmö - andra världskriget
I tio år har Gunnar Ekberg och Lena Breitner hållit stadsvandringarna om Det hemliga Malmö. Våren 2020 släpps deras bok Det hemliga Malmö (Arx förlag). Samtidigt startar de också en ny vandring om hemligheter i Malmö under andra världskriget.
 
  Mera >>
 
  Musik i Äppelriket – Klara Hellgren & Ensemble Memento
I denna konsert möter Klara Hellgren sångarna i Ensemble Memento i programmet ”Bach och de dolda koralerna”, där Johann Sebastian Bachs d-mollpartita för soloviolin varvas med de koraler som blivit kända som ”sorgekoralerna”. i Södra Mellby Kyrka
 
  Mera >>
 
  Musik i Äppelriket – Tonsatt yoga för alla i musteriets äppelträdgård
Börja dagen på det fridfullaste av sätt med ett yogapass mitt i äppellunden. Denna härliga morgon avrundas med en picknickfrukost under träden. vid Kiviks musteri
 
  Mera >>
 
 


Alla 186 arrangemang >>
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>

 
     

Musik i Äppelriket – Jan Lundgren & Klara Andersson    

 
 
Jan Lundgren, piano, & Klara Andersson, piano

Jan Lundgren började spela piano som femåring hemma i Ronneby, och repertoaren var, som i de flesta fall, klassisk. Efter att i tonåren ha lyssnat på en skiva med Oscar Peterson, ”Night Train”, upplevde Jan Lundgren jazzens improvisationer som befriande, en känsla som var ”enorm och total”. Balansen mellan att vårda originalmusiken och att skapa personliga improvisationer har blivit något av Jans signum. Vare sig det gäller standardlåtar, folkmusik eller klassisk musik utvecklar Jan materialet och sätter sin egen, högst personliga prägel.

Genombrottet för hans trio, Jan Lundgren Trio, kom 1997 med skivan Swedish Standards, vilken vann Orkesterjournalens pris ”Gyllene skivan”. Sedan dess har en stor mängd inspelningar följt, samt turnéer och konserter både i Sverige och runtom i Europa.

År 2007 blev Jan som förste och ende nordiska jazzpianist utnämnd till Steinway & Sons exklusiva grupp "Steinway Artist". Han är sedan 2010 Artistic Director för Ystad Sweden Jazz Festival, något han också är för Jazzhus Montmartre i Köpenhamn.

Klara Andersson är en av landets mest aktuella och lovande pianister. 2022 var hon en av finalisterna i Kungliga Akademiens tävling Solistpriset, Sveriges viktigaste tävling inom klassisk musik. Under 2020 tilldelades hon det stora Rosenborg-Gehrmans musikstipendiet, blev utsedd till en av finalisterna i Kammarmusikförbundets tävling Ung & Lovande, och framträdde tillsammans med den världsberömde klarinettisten Martin Fröst. Våren 2021 tog Klara sin examen från diplomprogrammet vid Kungliga Musikhögskolan/Edsbergs slott, där hon studerat för professor Anders Kilström och professor Mats Widlund.

Pianisterna möts i Södra Mellby kyrka för att tolka den svenska sommaren från två genrers håll – material från den svenska musiktraditionen som i den ena halvan inkluderar hyllningar till exempelvis Jan Johansson, Povel Ramel och Bengt Hallberg, och i den andra till Wilhelm Stenhammar och Wilhelm Peterson-Berger.  

Ett fåtal biljetter säljs på dörren i samband med konserten med Swish som betalsätt. Dörrarna och biljettkassan öppnar kl. 17


Speltid: 110 min totalt med paus.
Kategori: [Festival] [Musik] [Österlen]
Hemsida: http://musikiappelriket.se

Föreställningar:

Tis 05 jul kl. 18:00
Plats: Södra Mellby kyrka, Mellby backe 18, Kivik
Arrangör: Musik i Syd/Musik i Äppelriket
i samarbete med Pro Musica Simrishamn
Onumrerat.
Pris: Entré 240,00 kr / Kod: PROMUSICAVUX 195,00 kr / Kod: ÄPPELRIKET 195,00 kr / Barn under 16 år 120,00 kr / Kod: PROMUSICAUNG 90,00 kr / Kod: ÖSTERLEN 90,00 krFram till 72 timmar innan föreställningen börjar kan du boka via nätet. Fram till 4 timmar innan kan du köpa biljetter via nätet. Ring tel.040-103020 under våra öppettider om du vill boka via telefon.

Direktlänk till denna sida:
http://www.kulturcentralen.nu/i/?15596

Till förstasidan >>