Visa alla 110 arrangemang:
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>
 
 
  IRRBLOSS - Upptäck Victoria! - Inställt
Viskompositören och artisten Maja Heurling och tonsättaren och musikern Ola Sandström har under tre år arbetat med att tonsätta den för världen bortglömda poeten Signe Aurells poesi – en amerikaemigrant som liksom en kvarts miljon andra unga ensamfarande svenska kvinnor hoppades på en ljusare framtid i det nya landet. Nu 100 år senare får hennes dikter en musikalisk inramning där folkmusik möter visa och där tonsättningarna lyfter varenda meningsbärande ord. på Victoriateatern, Malmö
 
  Mera >>
 
  CHRIS CAIN (US) och Mr Bo & The Voodooers - Inställt
Den amerikanske bluesgitarristen och sångaren Chris Cain är på nordisk turné och gästar Victoria uppbackad av Göteborgs stoltheter Mr Bo och hans Voodooers. Chris Cains uttrycksfulla stil med sitt jazzinfluerade, bluesindränkta gitarrspel och djupa, varma sång är resultatet av livslånga musikstudier och en obeveklig strävan efter total musikalisk behärskning. Hans passion och intensitet är en blandning av arvet från hans mors grekiska härkomst och hans fars uppväxt på den klassiska Memphisgatan Beale Street. På Victoriateatern, Malmö.
 
  Mera >>
 
  Snigelsång och spindelspår - Teater Online
Teater online för barn mellan 1-3 år
 
  Mera >>
 
  IVA NOVA (RUS) - inställd
Fyra färgstarka ryskor som hejvilt blandar slavisk folkmusik med rock, energisk punk, jazz och elektro i musikalisk anarki. Med sin kombination av sång, dragspel, elgitarr, synth, bas och slagverk bjuder de på en kraftfull liveshow som transporterar dig mellan lugnet på den ryska landsbygden till det vibrerande urbana stojet i S:t Petersburg. på Victoriateatern, Malmö
 
  Mera >>
 
  Duende – Linda Blomqvist - INSTÄLLD!
Duende är stunder då något utöver det vanliga gör sig närvarande. Ett tillstånd som känns extremt påtagligt men som ofta är svårt att sätta ord på; det befinner sig nämligen utanför språket och är det där magiska som kan uppstå i en estetisk upplevelse då allting är förhöjt och närvarande just där och då i stunden.
 
  Mera >>
 
  Nettleness - INSTÄLLT!
Den 15 april öppnar Lilith Performance Studio med en ny total-performance av den prisade litauiska konstnären Lina Lapelytė. på Lilith Performance Studio, Malmö
 
  Mera >>
 
  Vårblommor i Gyllins trädgård
Lär dig mer om blommor och blad. Följ med vår kunniga guide på en vandring i Gyllins trädgård. Vi botaniserar bland vilda och förvildade växter.
 
  Mera >>
 
  Matkaravan – Säsongskaravan i Saluhallen
Häng med bakom kulisserna på Malmös nya saluhall!
 
  Mera >>
 
  Matkaravan på Möllan
Möt Malmös mesta matnördar på Malmös ursprungliga smakvandring – följ med på en kryddstark upptäcktsfärd bland butiker och personligheter på Möllevångstorget.
 
  Mera >>
 
 


Alla 110 arrangemang >>
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>

 
     

Post-Sun-Vision – Once a honey    

 
 
Flyttad till 30 september

Post-Sun-Vision är en modern, prisbelönt, jazztrio vars musik har beskrivits som lättillgänglig avant-garde. Med sitt unika sound och kompositioner har de beskrivits som en av landets mest lovande grupper med potential att driva genrens utveckling framåt. Kompositionerna är ofta genomarbetade i en modern klassisk tradition men samtidigt fria och inbjuder till spontanitet och mycket improvisation.

Såväl titlarna som musiken på albumet Once a honey ger uttryck för en berättelse om relationer, om förhållningssätt till människor i sin omgivning och till sig själv. Musiken inspireras av inre konflikter samt hur vi hanterar sådant vi inte har makt över. Den handlar om relationen till tiggaren utanför mataffären, relationen till sitt ex, till sin partner genom kampen med infertilitet, kampen om sin sexuella frihet, sin öppenhet inför att utvecklas som människa, samhällets eviga uppfostran som vi alla är en del av och bidrar till, infertilitet och relationen till ett barn som inte finns och kanske aldrig kommer finnas.

Trion – Alice Hernqvist, piano och synt, Aaron Mandelmann, bas och Mario Ochoa, trummor – strävar efter ett uttryck bortom det som vi är vana vid att höra och känna. Med ett annorlunda sätt att behandla harmonik framställer de ett ärligt uttryck som skapar spänning och ovisshet men ändå känns tillgängligt och tämligen lättlyssnat, lite som spänningen av att vara vilse i en ny stad.

Mario Ochoa är kompositör av musiken men trion jobbar mycket med materialet tillsammans. Alla tar med sig sina styrkor och kompetenser som skapar ett unikt slutresultat. Mario själv är aktiv inom improvisationsmusik och flera typer av modern, experimentell musik inom såväl jazz som konstmusik.

Pianisten Alice Hernqvists musikaliska erfarenheter sträcker sig från konstmusik till modern israelisk musik och alla typer av jazz. Även basisten Aaron Mandelmann är en bejublad musiker på den nordiska jazzscenen, inte minst som medlem i den grammisnominerade gruppen Megalodon Collective.

Medlemmarna är minst sagt bevandrade i musikvärlden och deras sammanställda meriter innefattar turnerande i bland annat Sydafrika, Australien, Italien, Polen och Tyskland.

Post-Sun-Vision är under 2020-2021 en av två grupper i Musik i Syds Ensemble In Residence-program, EIR. Genom EIR vill Musik i Syd, genom att bidra med kompetens, nätverk och ekonomiskt stöd, stötta och skapa förutsättningar för en internationell etablering av unga sydsvenska musiker.


Speltid: 60 min.
Kategori: [Musik]
Hemsida: Http://www.palladium.nu

Föreställningar:

Tor 30 sep kl. 19:00
Plats: Palladium, Södergatan 15, Malmö
Arrangör: Palladium Malmö/Musik i Syd
Numrerat.
Pris: Entré 150,00 krFram till 72 timmar innan föreställningen börjar kan du boka via nätet. Fram till 4 timmar innan kan du köpa biljetter via nätet. Ring tel.040-103020 under våra öppettider om du vill boka via telefon.

Direktlänk till denna sida:
http://www.kulturcentralen.nu/i/?14987

Till förstasidan >>