Visa alla 151 arrangemang:
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>
 
 
  Grön Vandring - Pildammsparken
Grön vandring i Malmö med omnejd, i Pildammsparken, Malmö
 
  Mera >>
 
  Plattform 14 augusti – Din guide till den senaste dansen
Dansstationens Plattformar visar vad som är på gång i danslivet just nu. Under en kväll visas flera olika verk där både internationella och lokala koreografer och dansare har möjlighet att visa precis vad de vill. Det kan vara färdiga eller ofärdiga verk i kortformat. på Dansstationen, Palladium, Malmö
 
  Mera >>
 
  Christian Kjellvander på Cirkus
Christian Kjellvander kliver in i manegen på Grand Circus Hotel och ger oss en av sommarens få tillfällen att uppleva honom live. Med sin musik omfamnar han det främmande, okända och söker en känsla av medmänsklighet. på Grand Cricus Hotel, Malmö
 
  Mera >>
 
  Malmö, en osentimental stad?
På denna cykeltur genom Malmö utforskar vi stadens attityd. Var inte sentimental, det är ett tema som följer Malmö genom både tid och rum.
 
  Mera >>
 
  Guidad tur i Limhamns kalkbrott
Följ med på en av våra guidade vandringar och lär dig om kalkbrottets historia, geologi, djur och natur, i Kalkbrottet, Limhamn
 
  Mera >>
 
  Geo-Yoga i Limhamns Kalkbrott
Följ med på en liten guidad tur som avslutas med ca 1 timmes yoga på en av kalkbrottets platåer. i Limhamn
 
  Mera >>
 
  MACK 18/8 Robin Paulsson
Vip-kvällar på Ribersborgs Kallbadhus, Malmö
 
  Mera >>
 
  Som vi lyssnar får vi höra
En pjäs av Bogdan Bižic. På Bastionen, Malmö.
 
  Mera >>
 
  Well Lit – Daniel Persson och Anders Duckworth
Anders Duckworth (UK) och Daniel Persson (SWE) undersöker på ett normkreativt sätt det heteronormativa och det homogena. ”Well Lit” är ett personligt verk om de vi är, de vi kunde ha varit och de vi kan bli. på Dansstationen, Palladium, Malmö
 
  Mera >>
 
 


Alla 151 arrangemang >>
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>

 
     

HÅKAN RYDIN - 50 år som jazzpianist    

 
Foto: Nguyễn Tuấn Anh  
Håkan Rydin firar 50 år som jazzpianist med en konsert som tar oss igenom hela hans karriär. Under två decennier spelade Håkan i den internationellt uppmärksammade, populära och kritikerrosade jazzgruppen Nexus – som denna kväll återuppstår i första set! I andra set får vi höra Håkans nuvarande grupp: Håkan Rydin Scandinavian trio, som gästas av sångerskan Claudia Campagnol.

Håkans spelstil har beskrivit med ord som ”lyrical" och "cooking” och åren har kantats av framgångar, en mängd uppträdanden och musikaliska samarbeten. Bland annat har han turnerat världen över från och till under 15 år med sångerskan Kim Parker, jazzlegenden Charlie Parkers dotter. Han har framträtt i över 20 länder, bland annat metropoler som Tokyo, Beijing, Moskva, Paris och New York. Dubbel-CDn ”Melodies…” (AdOpen18-002) – en solopianoinspelning från Hanoi – utsågs till månadens album (mars 2019) och 10:e bästa pianoalbum 2019 i amerikanska Jazz Station.

Håkan har också ett tjugoårigt samarbete med jazzsångerskan Elisabeth Melander som bestått av framträdanden på duo, kvartett och med en gemensam tentett – ett tiomanna band. Han ingår också i den hyllade gruppen ”Jazz Appear” och under åren 2013-2019 var Håkan professor i jazzpiano vid Musikhögskolan i Malmö.

I första set återuppstår gruppen "Nexus", bestående av:
Håkan Rydin – piano
Inge Petersson – tenor- och sopransaxofon
Ulf Rådelius – bas
Anders Lagerlöv – trummor

Ulf Rådelius var basist i Nexus och därefter i Håkan Rydin trio. Han har varit jazzproducent vid Sveriges Radio och jazzproducent på Musik i Syd. Numera driver han skivbolaget AdOpen (som gett ut ”Melodies…”). Ulf Rådelius är medlem i italienske pianisten Tony Pancellas trio.

Inge Petersson Lindbäck har länge varit en av de mest efterfrågade och uppskattade saxofonisterna i södra Sverige. 1988 ersatte han Jörgen Nilsson i Nexus. Han är lysande solist och lika fin ensemblemusiker med en öppenhet för olika slags musik. Sedan länge är han medlem i Tolvan.

Anders Lagerlöf har sedan tonåren varit professionell trummis. Först spelade han i Nameloosers som var ett av de mest uppmärksammade popbanden på 60-talet, men snart satsade han helt på jazzen. Förutom i Nexus, spelade han i många år i Tolvan, Mike Falana quintet och på senare år i Jazzin’ Jacks.

I andra set: Håkan Rydin Scandinavian trio feat. Claudia Campagnol Claudia Campagnol – sång
Håkan Rydin – piano
Mattias Hjorth – bas
Lennart Gruvstedt – trummor

Sångerskan Claudia Campagnol föddes 1987 i Budapest i en musikerfamilj. Hon är uppväxt i Sverige, utbildad på Musikhögskolan i Malmö och bor numera i Köpenhamn. Claudia är en av de få sångerskor som också improviserar som en instrumentalist. Hon spelar piano och uppträder solo och med egen grupp. Claudia har körat bakom självaste Stevie Wonder och är en av Skandinaviens främsta sångerskor i sin generation.

Mattias Hjorth, född 1969 i Göteborg, uppvuxen i Lidköping har varit verksam som frilansmusiker sedan 1990. Mattias melodiösa och lyhörda basspel hörs i många konstellationer, av vilka de mest aktuella är Cennet Jönsson Quartet, Triple Bass Fantasy, Loïc Dequidt Trio & Quartet, Footloose och Eliveation. Han är även en av krafterna i trion Plunge och har med den gjort turnéer i Sverige, Danmark, Schweiz, Italien och Storbritannien och framträtt i radio tillsammans med Bobo Stenson. Han har även jobbat tillsammans med musiker som David Liebman, Tommy Smith, Lotte Anker, Lennart Åberg, Fredrik Ljungkvist, Lina Nyberg och Peter Danemo. Mattias är en uppskattad och efterfrågad improvisations- och ensemblelärare och undervisar på Musikhögskolan i Malmö.

Lennart Gruvstedt har arbetat som professionell trumslagare och slagverkare sedan 1978. Han föddes i Ystad 1955 och flyttade till Malmö som 16-åring. På Musikhögskolan i Malmö studerade han för professor Bent Lylloff och Ed Thigpen. Efter att ha haft anställning i Det Kongelige Kapel i Köpenhamn kom Lennart med i Danmarks Radios Big Band där han stannade i 12 år. Lennart spelar eller har spelat med nästan ”alla” på den skandinaviska jazzscenen och med många internationella musiker såsom Miles Davis, Michael Brecker, David Liebman, Toots Thielemans, Bob Brookmeyer, Hermeto Pasqual, Eddie Harris och Van Morrison. Han spelade i Niels Henning Örsted Pedersens trio mellan åren 1980 och 1993. Lennart undervisar också på Musikhögskolan i Malmö där han är lektor.

Picknickföreställning

Pris:
Salong 240:-
Balkong 200:-
Salong Student/Pensionär 200:-
Balkong Student/Pensionär 160:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekommenderar Möllans Osts Tapastallrik För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!


Visa Victoriateatern på en större karta
Kategori: [Musik] [Picknickföreställning]
Hemsida: http://www.victoria.se

Föreställningar:

Fre 04 sep kl. 19:30
Plats: Victoriateatern, Södra Förstadsgatan 18, Malmö
Arrangör: Victoriateatern
Numrerat.
Pris: Salong 240,00 kr / Balkong 200,00 kr / Salong Student/Pensionär 200,00 kr / Balkong Student/Pensionär 160,00 krFram till 72 timmar innan föreställningen börjar kan du boka via nätet. Fram till 4 timmar innan kan du köpa biljetter via nätet. Ring tel.040-103020 under våra öppettider om du vill boka via telefon.

Direktlänk till denna sida:
http://www.kulturcentralen.nu/i/?14658

Till förstasidan >>