Visa alla 150 arrangemang:
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>
 
 
  Lymland och Albin
Lymland är ett band som spelar instrumental musik. Deras ljud definierar inte helt vad man som lyssnare ska känna. Det är vemodigt och hoppfullt på samma gång. Ett spektrum som skapar bilder i huvudet.På Grand Cirkus Hotel, Malmö
 
  Mera >>
 
  Guidad tur i Limhamns kalkbrott - Barntur
Följ med på en av våra guidade vandringar för barn och upptäck kalkbrottets spännande historia, i Kalkbrottet, Limhamn
 
  Mera >>
 
  MACK 11/8 Marika Carlsson
Vip-kvällar på Ribersborgs Kallbadhus, Malmö
 
  Mera >>
 
  Torsdag på Taket
Ta chansen att få se en av Skandinaviens största takträdgårdar, presenterad av en mycket kunnig guide, på Augustenborgs Botaniska Takträdgård, Malmö
 
  Mera >>
 
  Grön Vandring - Pildammsparken
Grön vandring i Malmö med omnejd, i Pildammsparken, Malmö
 
  Mera >>
 
  Plattform 14 augusti – Din guide till den senaste dansen
Dansstationens Plattformar visar vad som är på gång i danslivet just nu. Under en kväll visas flera olika verk där både internationella och lokala koreografer och dansare har möjlighet att visa precis vad de vill. Det kan vara färdiga eller ofärdiga verk i kortformat. på Dansstationen, Palladium, Malmö
 
  Mera >>
 
  Christian Kjellvander på Cirkus
Christian Kjellvander kliver in i manegen på Grand Circus Hotel och ger oss en av sommarens få tillfällen att uppleva honom live. Med sin musik omfamnar han det främmande, okända och söker en känsla av medmänsklighet. på Grand Cricus Hotel, Malmö
 
  Mera >>
 
  Malmö, en osentimental stad?
På denna cykeltur genom Malmö utforskar vi stadens attityd. Var inte sentimental, det är ett tema som följer Malmö genom både tid och rum.
 
  Mera >>
 
  Guidad tur i Limhamns kalkbrott
Följ med på en av våra guidade vandringar och lär dig om kalkbrottets historia, geologi, djur och natur, i Kalkbrottet, Limhamn
 
  Mera >>
 
 


Alla 150 arrangemang >>
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>

 
     

Rama Lama & Hygge pres. Steve Buscemi's Dreamy Eyes + Julia Rakel + Guds pengar (SE) LIVE    

 
 
Obs nytt datum

Hygge – Det är lokalt, det är nära och det är framförallt riktigt goa konserter. Malmös goaste indieklubb!

STEVE BUSCEMI’S DREAMY EYES (SE)
Bakom det något märkliga namnet Steve Buscemi’s Dreamy Eyes gömmer sig ett av Sveriges allra mest lovande indieband. Sedan debuten för tre år sedan har man ständigt tagit nya kliv och den 14 februari är det dags för bandets största hittills när man släpper det efterlängtade debutalbumet ‘Sweetie’ via Rama Lama Records.

Steve Buscemi’s Dreamy Eyes bildades efter att basisten Tilde twittrade ut att hon och sångerskan Siri var uttråkade och letade bandmedlemmar. Gitarristen Elias svarade, tog med sig trummisen Edvin och bandet har sedan dess charmat fler och fler med sin dynamiska indiepop och energiska liveframträdanden, Aftonbladet Musik menar att “få betyder lika mycket för svensk indiepop just nu”.

JULIA RAKEL (SE)
Umeåbördiga Julia Rakel är en Malmöbaserad musiker och producent som i början av 2019 debuterade som artist med ‘PDFILWM’, av HYMN kallad en “lo-fi pärla”. Under våren släpptes andra singeln People, en cynisk låt om ytliga bekantskaper. Den första samlingen låter av hennes säregna sovrumspop avtäcktes i sin helhet i mars med den sex spår långa debut-EP:n indie fEElz via Rama Lama Records (Melby, Kluster, Chez Ali mfl.) Släppet har av Festivalrykten beskrivits som “en av årets bästa svenska debuter”. I juni släpptes senaste singeln ”Summer hit”, en deppig låt med längtan efter bättre tider och för tillfället jobbar Julia Rakel på en kommande EP som är att vänta under 2020.

Debut-EP:n indie fEELz är en sex spår lång skapelse som Julia själv beskriver som ett släpp där hon med “ironi, trummaskiner och allt för många körstämmor” försökt beskriva olika former av relationer vi människor har till varandra och oss själva. Låtarna behandlar universella ämnen som den forcerade bekantskapen, kärleken, ångesten i att inte bli förstådd, förhållandet till sitt eget ego och vänskapen.

GUDS PENGAR (SE)
Guds Pengar har senaste åren varit en av Malmöscenens bäst bevarade hemligheter. Med en egenutgiven EP och bejublade livespelningar har den skiftande konstellationen, med Evelina Nerstrand och Olof Strid som fasta punkter, byggt upp en kultaktig status på den blomstrande Malmöitiska indiescenen. Under slutet av 2019 signade man med Rama Lama Records och tog första steget ut i världen från Malmös undergroundscen med den officiella debutsingeln Borttappad som lovordats av bland annat P3 & DN. Under våren väntar bandets debutalbum och nästa singel avtäcks i mitten av februari.

Debutsingeln Borttappad förmedlar det energiska, skeva och melodiska soundet som gör att det är svårt att släppa Guds Pengar så fort du berörts av deras musik. Med en grund i ett klassiskt svenskt punkigt indierock-sound kompletterar man det raka med en komplexitet som gör att bandet sticker ut och varje repeterad lyssning belönas. Guds Pengar är Evelina Nerstrand (Eveliina Pink m.fl.), Olof Strid, Liam Amner (Hey Elbow m.fl.) samt Anton Jansson (Brigaden m.fl.)

VAD: Rama Lama & Hygge pres. Steve Buscemi’s Dreamy Eyes (SE) LIVE
NÄR: Fredag 4 september, 19:00, på scen 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 120 kr, student 100 kr (inkl. förköpsavg.)
I DÖRREN: 120 kr, student 100 kr
ÅLDER: 13 år

_______________________________________

Babel har nolltolerans mot våld, hot, sexuellt ofredande, droger, vapen, rasism, sexism, homo-, trans- och funkofobi samt alla former av övergrepp.

Babel är rullstolsanpassat, be någon i personalen att hjälpa till och visa var vår ramp är belägen.


Kategori: [Klubb] [Musik]
Hemsida: http://www.babelmalmo.se

Föreställningar:

Fre 04 sep kl. 19:00
Plats: Babel, Spångatan 38, Malmö
Arrangör: Babel
Onumrerat. Kan endast bokas och sedan hämtas ut i butiken på Kulturcentralen
Pris: Entré 120,00 kr / Student 100,00 krFram till 72 timmar innan föreställningen börjar kan du boka via nätet. Fram till 4 timmar innan kan du köpa biljetter via nätet. Ring tel.040-103020 under våra öppettider om du vill boka via telefon.

Direktlänk till denna sida:
http://www.kulturcentralen.nu/i/?14501

Till förstasidan >>