Visa alla 276 arrangemang:
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>
 
 
  Melodinosauriefestivalen - Pappa Kapsyl
Musikföreställning med Pappa Kapsyl, på Barnens Scen, Malmö
 
  Mera >>
 
  KINO - PORGY AND BESS
Från The Metropolitan Opera, New York på Kino, Lund
 
  Mera >>
 
  Musikalpicknick med Lilla Beddinge Teaters quiz!
Melodikrysset är en mycket omtyckt tradition på Lilla Beddinge Teater. Nu är det dags igen - denna gång i Malmö under Musikalmånad på Bastionen!
 
  Mera >>
 
  Nya fondtorget
Premiepensionssystemet förändras - hur påverkar det dig? Rätt fond är viktigt för ditt framtida sparande.
 
  Mera >>
 
  Neostalgia pres. 3TEETH (US) LIVE
Gör er redo för industri-metal när 3TEETH gör sin första spelning i Malmö! På Babel.
 
  Mera >>
 
  NUAIA (SE/DK) - Upptäck Victoria!
I ett universum där sång, trummor och akustiska ljud möter elektroniska ljudlandskap, föds personliga berättelser som förmedlas med en ovanlig intensitet och närvaro. Den svensk-danska gruppen Nuaia spelar fripop – en mix av jazz, fria improvisationer, pop och elektronika. på Victoriateatern, Malmö
 
  Mera >>
 
  Månens sjätte dag – Dalija Acin Thelander & Dansstationens Turnékompani
Ge din bebis och dig själv en upplevelse i en förtrollande värld fylld av mystiska skrymslen. Månens sjätte dag riktar sig till bebisar och deras vuxna och är både en dansföreställning, skulptural installation och ett multisensoriskt verk. I föreställningen blandas olika former med rörelse, dans, musik och ljud i en upplevelse. För barn 3 – 15 månader och deras föräldrar, på Dansstionen, Malmö
 
  Mera >>
 
  Oslipat med Marcus Berggren och Josefin Johansson
Oslipat bjuder in till ännu en kanonkväll på Babel med landets bästa komiker.
 
  Mera >>
 
  Girls in Airports (DK)
En återhållen jazz med harmonier och stämningslägen av det lugnare slaget. I en korsning mellan modern jazz, global folklore, minimalism och synth skapar denna danska, välrenommerade jazzkvintett ett sällsynt sound med inslag av både elektroniska ljudkulisser och vemodiga melodier. Sedan Girls in Airports började samarbeta 2009 har de haft som konstant mål att hela tiden utvidga och utveckla sitt ljuduniversum. Resultatet har liknats vid så olika namn som Brian Eno, Radiohead, King Crimson, Jon Hassell, Sun Ra och Jan Garbarek och upplevs bäst live. på Victoriateatern, Malmö
 
  Mera >>
 
 


Alla 276 arrangemang >>
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>

 
     

Doc Lounge Malmö: RUDEBOY - The Story Of Trojan Records    

 
 
Om Doc Lounge:
Doc Lounge Malmö - unika helkvällar där dokumentärfilm visas i kombination med olika kringarrangemang, aktuella gäster och barhäng. Detta har vi gjort sedan 2006 på tisdagar på Babel. Och lika säkert som att solsken kommer efter regn så kommer det en vårsäsong av Doc Lounge Malmö redan i januari!

OM EVENTET
Tisdagen 21 januari är startar vi vårens upplaga av Doc Lounge Malmö med filmen RUDEBOY: The Story Of Trojan Records
Reggae, ska, skinheads och det legendariska skivbolaget Trojan Records. Det här är en skildring av 60-talets England och en berättelse om musikens potential att förändra världen!

Kvällens DJs: Reggae Scorcher
Reggae Scorcher är klubben som i 15 år spelat det allra bästa från Jamaicas gyllene musik ålder 1965-1969 på alla lokaler du kan tänka dig i Malmö från Panora och Brogatan till Moriskan och Grand samt weekenders runtom i Europa. Alltid på 7" och alltid originalpress. Denna kväll sorterar de ut sina bästa Trojan skivor för att sätta den rätta stämmningen innan filmen.

Kvällens film RUDEBOY - The Story Of Trojan Records
Nicolas Jack Davies / UK / 2018 / 86 min / Språk: engelska
Genom det ikoniska skivbolaget Trojan Records utforskas kraften i musik och dess potential att bryta ner kulturella barriärer, förändra liv och visa vägen mot ett modernt och multikulturellt samhälle. Genom arkivfilmer och nya intervjuer hamnar vi mitt i en kulturrevolution. Se den jamaikanska ungdomskulturen blomma ut och ett nytt sound skapas - reggae.

Var, när, hur!?
Dörrar öppnas: 19.00 - Förfilm: 19.30 Filmstart: 20.00
Plats: Babel, Spångatan 38
Pris: Ordinarie: 90 kr - Student & pensionär: 70 kr
Platserna är onumrerade.
ÖVRIG BILJETTTYP GULDKORT: 400:-
Ett Guldkort är ett säsongskort som ger dig fri entré och garanterad plats till säsongens samtliga visningar. Ingen föranmälan krävs, Guldkortet ska visas upp i entrén.

Sittplatser:
Alla platser är onumrerade. Förköpsbiljett garanterar inte sittplats vid utsålda arrangemang. Möbleringen är inte fast, så variationer förekommer beroende på kväll.

Tillgänglighet:
Babel ligger en halv-trappa upp. Det finns en ramp till vänster om entrédörren. Be entrévärdar eller kassapersonal om hjälp för att fälla ner denna. Det går bra att meddela i förväg om du vill ha hjälp när du kommer: malmo@doclounge.se
En rymligare toalett, anpassad för rullstol finns i anslutning till entré och garderob. Textning av våra filmer varierar. Se på varje enskilt evenemang för detaljer kring språk och eventuella undertexter.

More info about Doc Lounge Malmö and our movies can be found on our website: www.doclounge.se/malmo

Doc Lounge arrangeras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.


Kategori: [Film]
Hemsida: http://www.doclounge.se/malmo

Föreställningar:

Antal tidigare föreställningar: 1 st. sedan tis 21 jan 2020


Fram till 72 timmar innan föreställningen börjar kan du boka via nätet. Fram till 4 timmar innan kan du köpa biljetter via nätet. Ring tel.040-103020 under våra öppettider om du vill boka via telefon.

Direktlänk till denna sida:
http://www.kulturcentralen.nu/i/?14407

Till förstasidan >>