Visa alla 122 arrangemang:
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>
 
 
  Sommarkonsert - Inställt
Fira nationaldagen med Malmö akademiska kör och orkester!
 
  Mera >>
 
  KEN STRINGFELLOW (US) (The Posies/R.E.M./Big Star) spelar ”Touched - Inställt
Ken Stringfellow, den grundande medlemmen av rockgruppen The Posies, kommer till Victoriateatern på självaste nationaldagen för att bjuda oss på en avskalad och intim konsert med musik från hela sin 30-åriga karriär som musiker, låtskrivare, producent och berättare.
 
  Mera >>
 
  Sommargylling i Vombs fure
Sommargyllingens marker, vid Vomb, Veberöd
 
  Mera >>
 
  Bryggerivandring med ölprovning
En av Malmö Brewing Co bryggare berättar historien om huset, bryggeriet och hur vatten, malt, humle och jäst förvandlas till öl. Ölprovningen avslutas med avsmakning av fem av de ölsorter som bryggs i huset. Puben är öppen för den som vill ha ännu ett glas av favoritölen.
 
  Mera >>
 
  Trädskådning i den urbana skogen
I denna trädvandring skådar vi träd tillsammans i Folkets park med omnejd. Trädskådning är för dig som vill lära dig se skillnad på träden i staden och uppskatta den trädmångfald som finns i Malmö. Efter avslutad vandring har du som deltagare lärt dig grunderna i vad som krävs för att artbestämma våra stadsträd. vid Folkets Park, Malmö
 
  Mera >>
 
  Ekostaden Augustenborg
Ekostaden Augustenborg är ett samarbetsprojekt som omvandlade Augustenborg till ett mer socialt, ekologiskt och ekonomiskt hållbart bostadsområde. Ekostaden lanserades 1998 och var ett projekt som involverade olika aktörer och avdelningar i Malmö stad. 2010 fick Malmö FNs utmärkelse World Habitat Award för insatserna för urban hållbarhet i Ekostaden Augustenborg.
 
  Mera >>
 
  Historisk stadsvandring: Det hemliga Malmö - WWII
I tio år har Gunnar Ekberg och Lena Breitner hållit stadsvandringarna om Det hemliga Malmö. Våren 2020 släpps deras bok Det hemliga Malmö (Arx förlag). Samtidigt startar de också en ny vandring om hemligheter i Malmö under andra världskriget.
 
  Mera >>
 
  Carl Johan Lundgrens liv och låtar
Carl Johan Lundgren från Vit Päls och Laser & bas väljer ut 10 låtar från 10 år med Vit Päls 2004 - 2014. På Grand Circus Hotel, Malmö.
 
  Mera >>
 
  Historisk stadsvandring: Det hemliga Malmö - Classic
Det hemliga Malmö är en stadsvandring i säkerhets- och underrättelsetjänsternas spår. Vi berättar om hemligheter som skett i staden, främst under kalla kriget men vi har även med händelser från andra världskriget.
 
  Mera >>
 
 


Alla 122 arrangemang >>
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>

 
     

Malmö Jazzmanifest 2019     

 
 
Välkommen på Jazzfest på Inkonst. En tvådagars fest med nutida jazzmusik, en ljudinstallation för de allra minsta barnen, sex framstående grupper på två olika scener och klubbefterhäng med DJ på TAPROOM.

Malmö Jazzmanifest slår för andra året upp dörrarna och bjuder in till Jazzfestival på Inkonst. Öresundsregionen bubblar av spännande originalmusik som utvecklar det levande kulturarv som den nutida jazzen utgör. Under Malmö Jazzmanifest får vi ta del av denna kaka och bjuder dessutom på lite smakprov utanför regionen för att främja samarbeten och dela med sig av det goda.

FREDAG 18 oktober

Sus och brus kl.14.00 – konsert för de allra minsta 0-2 år, för föräldralediga och bebisar.
Akustisk ljudinstallation med medlemmarna från frijazzgruppen Anna Högberg Attack. Basen låter knarr, pianot knapprar, saxofonerna viskar och bubblar och trummorna låter som ostmackor. En melodi vandrar genom rummet. Kom och amma, lyssna, fika, eller ta en tupplur.

► Squid Police kl.19.30
Jakob Riis – elektronik, Lotte Anker – saxofoner.
Duon Squid Police består av två framstående musiker/kompositörer på den internationella scenen för experimentell samtida musik, improvisation och ljudkonst. Samarbetet mellan Lotte Anker och Jakob Riis sträcker sig över flera decennier. 2010 skapade de musiken för Malene Bachs konstvideo Motion Picture, som har visats i museer och konsthallar, samt som filmvisningar med livemusik. Arbetet med musiken för Motion Picture blev också katalysatorn för talrika konserter med duon och den mycket hyllade utgåvan: Squid Police från 2014. Anker & Riis skapar ett mångtydigt, tredimensionellt och transcendent ljuduniversum i mötet mellan saxofon och elektronisk live bearbetning.

Fogelboo kl.20.45
Fredrik Davidsson – trumpet, Andreas Andersson – saxofon, Mats Ingvarsson – bas, Peter Nilsson – trummor.
Två blåsare med register som kajor och koltrastar vars läten kommenteras av bullriga kondorer. En kvartett utan ackordsinstrument lämnar mer åt lyssnarens fantasi! Och låter sin egen fantasi få större spelrum! De har tydliga rötter i en jazztradition men eftersom det är flyttfåglar försöker de även bygga bon i andra träd och spelar musik av både Bacharach och Bach förutom original-läten. Nyligen utsläppta efter en kort och frivillig fångenskap då deras sång dokumenterades vid ljud-inspelning har ni här möjlighet att höra dem ute i frihet i sitt rätta element!

Anna Högberg Attack kl.22.00
Anna Högberg – saxofoner & kompositioner, Elin Larsson – saxofoner, Lisa Ullén – piano, Elsa Bergman – bas, Anna Lund – trummor.
Blomstrande frijazz! Den råa och suggestiva musiken tar avstamp i kompositioner skrivna av Anna Högberg (SRP2s Jazzkatten, årets nykomling 2013, saxofonist i bl.a. Doglife och Fire! Orchestra.) 5 starka musiker inom jazz och impro knådar fram ett sound som både smeker och river. I februari 2016 släppte bandet sitt debutalbum och skivan har hyllats i Sverige och internationellt.

EFTERHÄNG sker båda fredag och lördag på TAPROOM med DJ ELENA WOLAY kl. 23.00 – 02.00

LÖRDAG 19/10

CENLISTHO kl.19.30
Svensk-dansk trio bestående av Cennet Jönsson – saxar & basklarinett, Lisbeth Diers – sång & percussion och Thommy Andersson – bas.
Gruppen spelar en spontan, improviserad, melodisk och rytmiskt varierad musik. Från dom mystiska och intima sounden till energiska groovebaserade improvisationer. Tre starka musikanter i ett energiladdat musikaliskt möte! Cennet Jönsson mottog Jazz i Malmös Guldnål 2012. Med motiveringen – för ett konstnärskap under fyra decennier med saxofonen som välslipad spjutspets och kompositionen som atletisk springare på färder i musikens olika väderstreck.

WE FLOAT MED SAMUEL HÄLLKVIST kl.20.45 Anne Marte Eggen – bas & kompositioner, Linda Bergström – sång, Fanny Gunnarsson – klaviatur, Filip Bensefelt – trummor med återkommande gästgitarrist Samuel Hällkvist.
Hösten 2018 blev Malmögruppen We Float tilldelad Sveriges Radio P2:s Jazzkatten för årets grupp och de gav också ut sitt andra album What’s Really Real. Gruppen bildades i 2013 av kompositören och basisten Anne Marte Eggen och har sedan dess turnérat i Europa och i Skandinavien där de har spelat på flera större festivaler. Musiken kan beskrivas som drömsk och melodiös pop blandat med jazz, improvisation och konstmusik.

ARRAGO! kl.22.00
Brita Björs – röst, Carolyn Goodwin – klarinett, Maria Lundbak – oboe, Sebastian Hegedüs – gitarr, Felisia Westberg – bas
Överraskningarnas konsert, där varken publik, arrangör eller artisterna själva vet vad som väntar. Fem Öresundsbaserade musiker som inte känner varandra sedan tidigare, sammanstrålar här i en improvisationsbaserad konsert. Vi gissar att det bjuds på jazz, klassiskt, folkmusik, pop, visa, impro, elektro, poesi, mystik, konst, humor i en salig röra.

EFTERHÄNG på TAPROOM med DJ ELENA WOLAY kl. 23.00 – 02.00

Festivalen presenteras i samarbete mellan Jazz i Malmö, Havtorn Records, Kopasetic Productions, Bullret jazzklubb, Delibrate Music, Frim Syd, Inkonst, Kulturrådet, Musik i Syd, MusikVerket och Malmö Stad.


Kategori: [Festival] [Musik]
Hemsida: http://www.jazzimalmo.com

Föreställningar:

Antal tidigare föreställningar: 3 st. sedan fre 18 okt 2019


Fram till 72 timmar innan föreställningen börjar kan du boka via nätet. Fram till 4 timmar innan kan du köpa biljetter via nätet. Ring tel.040-103020 under våra öppettider om du vill boka via telefon.

Direktlänk till denna sida:
http://www.kulturcentralen.nu/i/?14176

Till förstasidan >>