Visa alla 294 arrangemang:
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>
 
 
  Doc Lounge Malmö: Den sista cirkusprinsessan
Doc Lounge Malmö visar den efterlängtade dokumentären Den Sista Cirkusprinsessan. I sju generationer har cirkusen gått i arv, och Simona nu befinner sig Simona i ett vägskäl, ska hon föra familjens tradition vidare och låta cirkusen leva, eller är hon den sista cirkusprinsessan?
 
  Mera >>
 
  Isabella Lundgren tolkar Dylan
En av Sveriges främsta och mest hyllade jazzsångerskor har i sitt senaste projekt tagit sig an utmaningen att tolka legenden Bob Dylans låtar – och hon gör det med stil – eget och träffande. Med sitt rika register kan hon sjunga hur vackert som helst. Hon har en absolut renhet på höjden, men bemästrar även det strävare och svartare uttrycket med lätthet och kraft, tyngd och känsla. På Victoriateatern, Malmö.
 
  Mera >>
 
  FRONTM3N (UK)
De tre vokalisterna Peter Howarth, Mick Wilson och Pete Lincoln från de ikoniska brittiska rockbanden The Hollies, 10cc och The Sweet har slagit sig samman och bjuder oss på sina klassiska hits i färska, akustiska tolkningar! En riktigt nära och personlig upplevelse, inklusive låtar som The Hollies 'The Air That I Breathe & He Ain't Heavy, Sweet's Love Is Like Oxygen & Ballroom Blitz och 10cc's I'm Not In Love & Dreadlock Holiday som Cliff Richard-klassikerna Carrie & Move It. på Victoriateatern, Malmö
 
  Mera >>
 
  Palladium 100 år – Jubileumskväll
Fira Palladiums 100-års-jubileum med en nostalgisk och fullspäckad festkväll!
 
  Mera >>
 
  Drakungar - Pannkaksteater!
En fantasyberättelse om syskonbråk och smådrakar. För åldrarna 3-5 år. Ges som pannkaksteater, där Teater 23 bjuder på en pannkaka innan föreställningen! på Teater 23, Malmö
 
  Mera >>
 
  Det omedvetna geniet - föreläsning
Detta är vårens första föreläsning i Anings återkommande föreläsnings- och seminarieserie som i vår är döpt till Psykoanalytisk Salong: Död och Estetik. Denna föreläsning är den första av fem. på Moriska Paviljongen, Malmö
 
  Mera >>
 
  Wellness Evening
Wellness Evening är namnet på Oxievångsbadets härliga spakoncept. Här kan du och dina vänner slappna av och må bra i Oxievångsbadets Saunaträdgård och mysiga simhall
 
  Mera >>
 
  GALEANO ABLAZE! – Gaddafi Núñez (Peru)
Den peruanske musikern och kompositören Gaddafi Núñez har skapat en musikföreställning baserad på den samhällskritiske uruguayanske poeten, journalisten och författaren Eduardo Galeanos texter. På Victoriateatern, Malmö.
 
  Mera >>
 
  Palladiums 100-årsjubileum - föreläsning med Martin Andersson
Journalisten Martin Andersson föreläser om stadens biografer och Palladiums fascinerade historia.
 
  Mera >>
 
 


Alla 294 arrangemang >>
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>

 
     

SÅNGER OM EN VÄN    

 
 
Bror Tommy Borgström tillsammans med Johan Ohlsson och Filip Runesson från Östblocket, framför sånger av bl a Vysotskij på Blå Båten

VLADIMIR VYSOTSKIJ även kallad Volodja var rysk skådespelare, sångare och en av Sovjetunionens mest kända gitarrpoeter som dog 1980 endast 42 år gammal - men hann skriva 600 sånger och 200 dikter varav mycket poesi för barn. Han var för Sovjetunionen och Östblocket vad Elvis var för oss i väst - även om hans sånger handlade om helt andra saker. Hans sätt att göra låtar betraktas som den Sovjetiska rockens födelse och man har liknat honom Rysslands svar på Bob Dylan. Någon har jämfört dem med Chicagoblues och Buenos Airestango. I Sverige har någon kallat honom en mix av Cornelis Vreeswijk och Sven Wolter! Döm själv!

Vysotskij på svenska
1986 kom Vladimir Vysotskijs sånger ut i svensk översättning och tolkning av bröderna Ola och Carsten Palmaer. Bröderna skriver:
– Det går inte att översätta Vysotskij. Det går inte att översätta poesi. V:s meter (dvs inom vilket antal stavelser i en versrad man normalt behöver hålla sig till) - är en mardröm. Han förkortar och förlänger raderna som han vill, och stoppar in 7 stavelser för mycket i en rad – men lyckas få ihop det.

Vysotskijs låtar började framföras på scen av Fria Proteatern och HOPPETS ORKESTER. Finns på Youtube.se. Andra som sjunger Vysotskij på svenska är bl a Dan Fägerquist, Stefan Ringbom medlem i Fria Proteatern, gruppen Volodja – några till och så vi då förstås.

Längd: 2 x 45 min

Info: Båten öppnar kl 19, föreställningen startar kl.20 och det är picknick-föreställning. Tag själva med allt ni önskar mumsa på under spelningen. Bröd ingår i biljettpriset. Endast kaffe säljs ombord.


Kategori: [Musik] [Picknickföreställning]
Hemsida: http://www.blabaten.com

Föreställningar:

Antal tidigare föreställningar: 1 st. sedan tor 29 aug 2019


Fram till 72 timmar innan föreställningen börjar kan du boka via nätet. Fram till 4 timmar innan kan du köpa biljetter via nätet. Ring tel.040-103020 under våra öppettider om du vill boka via telefon.

Direktlänk till denna sida:
http://www.kulturcentralen.nu/i/?14063

Till förstasidan >>