Visa alla 250 arrangemang:
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>
 
 
  GOLDBERGVARIATIONERNA - Per Tengstrand spelar Bachs mästerverk
För snart 300 år sedan skrev Sebastian Bach de klaverövningar för tvåmanualig cembalo som är det verk vi idag känner som "Goldbergvariationerna". Detta magnifika verk, som består av 30 variationer över ett tema, räknas som det viktigaste verket inom sin genre från barocken. Här visar Bach verkligen hela sitt musikaliska register. På Victoriateatern, Malmö.
 
  Mera >>
 
  Malmö By Foot - Historisk vandring
Turen tar dig genom Malmös spännande historia från medeltiden till modern tid.
 
  Mera >>
 
  Satanique Samba Trio – Misantropicalia
Inte någon brasiliansk traditionell rytm förblir orörd i Satanique Samba Trios framfart. Med dissonans och provokation har gruppen attackerat Brasiliens välkända musikaliska arv som samba, bossa nova och lambada. Trion, som för övrigt är en kvintett, använder sig av såväl akustiska som elförstärkta instrument. på Victoriateatern, Malmö
 
  Mera >>
 
  Tarabband & Musica Vitae - Live again!
När svenska renommerade världsmusikbandet Tarabband och kammarorkestern Musica Vitae möts skapas en unik och livlig fusion där arabiska musiktraditioner växlas upp till en symfonisk och magnifik upplevelse. På Palladium, Malmö.
 
  Mera >>
 
  Samuel Hällkvist DEKORUM
Likt en schweizisk armékniv har gitarristen och kompositören Samuel Hällkvist förmågan att överraska genom att närmast trolla fram melodier och rytmer för att skapa musik som är lika bländande som övertygande. på Inkonst, Malmö
 
  Mera >>
 
  Vegan/indisk matlagning, Smakprovning
Matlagning med veganska ingredienser med indisk matlagning i fokus.
 
  Mera >>
 
  FÖR SENSIBELT BEGÅVADE 2.0
Det är tid att hylla passionen, euforin och all sköns sinnesintryck, för detta är en föreställning om oss med känslospröt utöver det vanliga. En slagkraftig pepp och manual i subjektiv version av och med skådespelerskan och sångerskan Sarah Nilsson. I en högst personlig scenupplevelse vid och kring pianot delar hon i denna föreställning med humor och värme med sig av sina egna erfarenheter och tankar om livet som känslig. på Victoriateatern, Malmö
 
  Mera >>
 
  WAO – folkmusik och poesi från Tornedalen
De kallar sig WAO efter Wilho Akseli Ollikainen - vissångare, poet och människa som levde på jorden 1934-1998. Han var en allkonstnär som genom sång, musik, bild, poesi och sin starka personlighet gav sin syn på världen. Kraftsamlingen av välkända folkmusiker i WAO gör en stor kulturgärning genom att lyfta fram den oefterhärmlige inspiratören Ollikainen. på Moriska Paviljongen, Malmö
 
  Mera >>
 
  The Boor by Anton Chekhov
She was a sensitive widow, mourning her deceased husband and he was a bullish, brutish, boorish man who would disturb her sorrow… and all because of a little money!
 
  Mera >>
 
 


Alla 250 arrangemang >>
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>

 
     

Adrian Recordings 20 år    

 
 
Adrian Recordings fyller 20 år och vi firar med RA, MF/MB/, Hey Elbow och The Fine Arts Showcase med gäster live på Babel!

ADRIAN RECORDINGS 20 ÅR
Adrian Recordings startades 1999 av Stefan Nordmark, redan då va Magnus Bjerkert närvarande, som medlem i bolagets första artist – Sharif. 2001 tog Magnus över bolaget och har sedan dess drivit det. 20 år av musik, ett helt liv.

20 år av David & the Citizens, Laakso, Familjen, This Is Head, MF/MB/, Alice Boman, Andreas Tilliander, Bitch Hawk, Björns vänner, bob hund, Boeoes Kaelstigen, Emil Jensen, Jonas Lundqvist, Need For Speed, Svart katt, The Bear Quartet, The Fine Arts Showcase, Ulf Stureson, VED, YAST… för att nämna några. Adrian Recordings hade inte varit något utan artisterna. Därför har Adrian Recordings aldrig firat förr men nu fyller bolaget 20 år och det kan va första och sista gången som vi firar, så låt oss göra det ordentligt.

Malmö kommer alltid vara Adrian Recordings hemstad och det är klart att vi ska slå på den stora trumman i staden som format oss alla.

OPOPOPPA – 15:00
Festligheterna börjar hos våra vänner på Opoppopa på eftermiddagen där Björns vänner och Alice Boman spelar intima spelningar.
LIVE: Björns vänner, Alice Boman
BARPIANIST: Marcus Cato

BABEL – 18:00
Festen fortsätter på Babel, lokalen som varit en stor del av Adrian Recordings och så många band på Adrian. MF/MB/ gör sin första spelning på 5 år, RA gör sin första spelning på länge, alltid fantastiska Hey Elbow står på scen samt bandet The Fine Arts Showcase som hyllar Gustaf Kjellvander med en exklusiv spelning med inbjudna gästsångare.
LIVE: RA, MF/MB/, Hey Elbow, The Fine Arts Showcase (med gäster)

GRAND – 22:00
Alla förflyttar sig sedan till Grand där en samling av alla band på Adrian tillsammans gör en show med idel överraskningar.
LIVE: All star show
DJ: DÖDEN
Biljett till konserterna på Babel ger förtur till efterfesten på Grand.

VAD: Adrian Recordings 20 år
NÄR: Lördag 5 oktober, 18:00, på scen 19:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
FÖRKÖP: 150kr (inkl. förköpsavg.)
I DÖRREN: 150 kr
ÅLDER: 13 år
SPOTIFY: RA, MF/MB/, Hey Elbow, The Fine Arts Showcase


Kategori: [Musik]
Hemsida: http://www.babelmalmo.se

Föreställningar:

Lör 05 okt kl. 18:00
Plats: Babel, Spångatan 38, Malmö
Arrangör: Babel
Onumrerat. Kan endast bokas och sedan hämtas ut i butiken på Kulturcentralen
Pris: Entré 150,00 krFram till 72 timmar innan föreställningen börjar kan du boka via nätet. Fram till 4 timmar innan kan du köpa biljetter via nätet. Ring tel.040-103020 under våra öppettider om du vill boka via telefon.

Direktlänk till denna sida:
http://www.kulturcentralen.nu/i/?14000

Till förstasidan >>