Visa alla 194 arrangemang:
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>
 
 
  Smoke Rings Sisters
Jazz, swing och boogie woogies i ett bejublat hyllningsprogram till våra mest älskade svenska artister och kompositörer. Tillsammans med den skönsjungande vokaltrion Smoke Rings Sisters och deras medmusiker får du spänna säkerhetsbältet och resa tillbaka till ett Sverige mellan åren 1930 och 1960. på Victoriateatern, Malmö
 
  Mera >>
 
  Lättkränkt och långsint - med Kodjo Akolor
Är du lättkränkt och långsint som jag eller känner du någon som är det, så är detta den perfekta föreställningen för dig, hälsar Kodjo. på Palladium, Malmö
 
  Mera >>
 
  Unge Peer Gynt
En spännande musiksaga med vacker, lättlyssnad med klassisk musik, med bl a I bergakungens sal. på Palladium, Malmö
 
  Mera >>
 
  Historisk stadsvandring: Det hemliga Malmö - Classic
Det hemliga Malmö är en stadsvandring i säkerhets- och underrättelsetjänsternas spår. Vi berättar om hemligheter som skett i staden, främst under kalla kriget men vi har även med händelser från andra världskriget.
 
  Mera >>
 
  POINT OF NO RETURN
Goosebumps scenkonst presenterar en rörelsebaserad, queer scenkonstföreställning där kostym, rum och ljud leder vägen i en samskapande process tillsammans med performers med bakgrund inom dans, skådespeleri, mim och performance. på PotatoPotato Scenkonst, Malmö
 
  Mera >>
 
  Guidad tur: Centralpalatset till Flensburgska huset
Malmö Citysamverkan kommer att koppla på temat utifrån ett historiskt perspektiv genom att erbjuda stadens invånare tre separata guidade turer i olika delar av city. Malmö har utvecklats under många år, här får vi inblick i kvarterens historia. Jeanette Rosengren berättar allt från historiska händelser till vilka som har bott och verkat i husen genom åren
 
  Mera >>
 
  Syns jag
Att synas eller inte synas? Det är frågan. Hur känns det att inte bli sedd? Ibland vill man bara gömma sig. Men andra dagar kan det kännas bra när alla ser en. En påhittig föreställning med få ord och mycket rörelse till nykomponerad musik.
 
  Mera >>
 
  Samara – orientaliskt i nordisk folkton
Göteborgsbaserade Samara utforskar det musikaliska släktskapet mellan nordisk folkmusik och orientalisk musik. De har turnerat flitigt både i Mellanöstern och i Sverige med ett starkt gensvar från publiken de mött. Nu är det dags för malmöpubliken att möta gruppen. Orientaliska ornament och handfasta rytmer som växer i den nordiska myllan till ett vackert musikaliskt mycel! på Moriska Paviljongen, Malmö
 
  Mera >>
 
  Caixa Cubo (BRA)
Med inspiration av brasilianska 70-talsgrooves och samba-jazz-traditionen skapar denna jazztrio från São Paulo ett helt eget sound med en modern twist. De utforskar det rika rytmiska brasilianska musikaliska landskapet och kombinerar det med samtida brasilianska jazztrender. På Victoriateatern, Malmö.
 
  Mera >>
 
 


Alla 194 arrangemang >>
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>

 
     

Martin Hederos, Marie Modiano & Peter Von Poehl    

 
Foto: Ebba Bonde (Hederos), Sophie Glasser (Modiano), Estelle Hanania (V Poehl)  
Once Upon A Time In Paris, Malmö - Ett symfoniskt drömspel i fickformat

Efter att under tjugo år ha samarbetat i en mängd olika projekt så som skivinspelningar, konserter, baletter, filmmusik och spoken word, kom idén om en “sexhänders-komposition” naturligt för den franska sångerskan och författaren Marie Modiano, svenska pianisten Martin Hederos och singer-songwritern Peter von Poehl. De utmärker sig i “pocketsymfonins konst” och pendlar obesvärat mellan samtida musik och indierock, med det talade ordet aldrig långt borta.

Efter år av musikaliska och vänskapliga dialoger mellan sina respektive hemländer – Sverige i Hederos fall, Frankrike för Modiano/von Poehl – har ett djupt konstnärligt band bildats mellan Hederos och det svensk-franska paret. Ett band som överskrider gränserna för att skapa ett gemensamt och originellt musikaliskt språk. Sedan början av 2000-talet har trions samarbeten tagit dem till en rad platser: från Studio Vogue i Paris till Atlantis i Stockholm, Kungliga Dramatiska Teatern, Stockholm, Paris Filharmonikerna, Palatset el Badi i Marrakech till Drottningholms slottsteater i Stockholm... och nu till Malmö.

Få musiker besitter förmågan att kasta sig mellan roller, instrument, stilar och sammanhang som Martin Hederos gör. Världsturnerande rockartist i Soundtrack of Our Lives, progressiv jazzpianist i en av landets största jazzexporter: Tonbruket, ofta medlem i magnifika orkesterdundret Fire! Orchestra, pianist bakom bl.a. Ane Brun och Anna Ternheim, samt med i flertalet uppmärksammade duoprojekt med artister som Mattias Hellberg, Nino Ramsby och Sofia Karlsson.
https://www.facebook.com/MartinHederosOfficiell/

Marie Modiano är en fransk sångerska och författare. Hon är uppvuxen i Paris, studerade drama vid Royal Academy i London och arbetade därefter några år som skådespelare. Hennes första album I’m Not A Rose släpptes 2006 och det var under inspelningen i Berlin som hon träffade hon den svenska musikern Peter von Poehl, som anlitats som gitarrist. Uppföljaren Outland (2008) spelades in på Svenska Grammofonstudion i Göteborg. Sedan dess har Modiano skapat sig en alldeles särskild plats i det franska musiklandskapet med sina originella texter och konserter som växlar mellan starka känslor och intensiva organiska rytmer. Hon debuterade som författare 2012 med diktsamlingen Espérance Mathématique, som tonsattes av Peter von Poehl.
https://www.facebook.com/modianomarie
https://mariemodiano.tumblr.com

Peter von Poehl är en svensk sångare, låtskrivare, kompositör och musiker. Under början av 2000-talet var han tätt knuten till den franska skivetiketten Tricatel och agerade bland annat kapellmästare på Michel Houellebecqs album Presénce humaine och påföljande ett år långa turné. V Poehl gjorde sin egen solodebut 2006 med det kritikerrosade albumet Going To Where The Tea Trees Are. Han har sedan dess släppt ytterligare fyra soloskivor och är i Frankrike en flitigt anlitad kompositör för film, dans och teater.
https://www.facebook.com/petervonpoehl
http://www.petervonpoehl.com/

Peter von Poehl, Martin Hederos och Marie Modiano om föreställningen:
“Once Upon A Time In Paris, Malmö kommer att plocka godbitar från den stora mängd verk vi har samlat på oss under de senaste två decennierna, tillsammans med nya kompositioner skrivna specifikt för föreställningen Det kommer att vara en blandning av spoken word och musik, som sträcker sig utanför våra respektive ursprungsländers gränser. En europeisk berättelse; först och främst berättelsen om en musikalisk vänskap, som vi – när vi ser tillbaka – inte kan separera från de yttre händelserna under denna tidsperiod som så djupt har skakat de samhällen där vi växte upp. Två år av pandemi och den nuvarande geopolitiska situationen tillför tveklöst orosmoln inför framtiden. Men, lika mycket som det är en brinnande önskan att överskrida dessa dystra tider genom konsten, lika osannolikt skulle det ha verkat för oss när vi började arbeta tillsammans för tjugo år sedan att det nu återigen är vårt ansvar att bygga osynliga broar genom Europa. Detta för att kunna behålla framtidstron och gå vidare i våra respektive liv både som konstnärer och som medborgare. Månända fumlar vi i mörkret med våra toner och ord utan att veta vart något av detta tar oss, men vi går framåt tillsammans och det tycks för oss vara det viktigaste just nu."

https://open.spotify.com/artist/5KhvKrmpVAYSZBbskHd00W?si=1waPCzFsQm-RCirUnXDbYw https://open.spotify.com/artist/2znK4wNHFUwPKYyTJFOj2R?si=DkE8l1FRTu6iO8T9h_j9bQ https://open.spotify.com/artist/0KrueSPl32yXv6KbERkUBL?si=SpIfQR1oQKyNRQAT9uJdlA

Pris:
Salong 360:-
Balkong 320:-
Salong Student/Pensionär 320:-
Balkong Student/Pensionär 280:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekommenderar Möllans Osts Tapastallrik För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!


Kategori: [Musik] [Picknickföreställning]
Hemsida: http://www.victoria.se

Föreställningar:

Antal tidigare föreställningar: 1 st. sedan fre 02 jun 2023


Fram till 72 timmar innan föreställningen börjar kan du boka via nätet. Fram till 4 timmar innan kan du köpa biljetter via nätet. Ring tel.040-103020 under våra öppettider om du vill boka via telefon.

Direktlänk till denna sida:
http://www.kulturcentralen.nu/i/?16015

Till förstasidan >>