Visa alla 159 arrangemang:
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>
 
 
  Quilty & Andy Irvine (SE/IR)
Quilty har kommit att betraktas som levande legender på den irländska folkmusikscenen i Norden. Nu fyller de 30 år och firar med att bjuda med sig en av Irlands mest hyllade folk- och världsmusikikoner – Andy Irvine – till ett musikaliskt möte och turnésamarbete. Tillsammans bjuder de på ett rikt konsertprogram som presenterar det bästa från Irvines och Quiltys repertoarer – med utrymme för både samspel och egenart. På Victoriateatern, Malmö.
 
  Mera >>
 
  Diana Vilarinho - fado
Med en högst personlig röst tar hon sig an fadon, denna musikstil som fångar hjärtat och själen hos det portugisiska folket. på Palladium, Malmö
 
  Mera >>
 
  Daniel García Trio (ES)
Den spanske pianisten Daniel García säger att ”flamenco and jazz are brothers” och det stämmer väl in som beskrivning på den musik som García skapar med sin trio. García gräver djupt i sitt hemlands musiktradition, mest specifikt flamencon, och kombinerar den med samtida jazz, men inte bara. Influenser från klassisk, samtida elektronisk musik och rock hörs också i musiken. Uttrycksfull musik där rytmisk intensitet förenar sig med djup melodisk lyrik och förfinad harmoni, med en lika poetisk som trotsig stil. på Victoriateatern, Malmö
 
  Mera >>
 
  Midnattsdopp – endast kvinnor
På Ribersborgs Kallbadhus, Malmö.
 
  Mera >>
 
  Ludwig Hart (SE) LIVE - Support: Ella Sandberg (SE)
Fredagen den 24 mars är Ludwig Hart äntligen tillbaka på Babel med sin drömmiga indiepop, missa inte det!
 
  Mera >>
 
  Aide, Aide! Balkan Jamsession med Lele Lele Orchestra
Aide, Aide! Balkan Jamsession sätter musiken och dansen från Balkan och Mellanöstern i centrum. Vad som helst kan hända. Jammet leds av stockholmsbaserade Lele Lele Orchestra som spelar bulgarisk folkmusik och balkan-romsk repertoar till ångande dansgolv. Speciellt inbjudna gäster är Lelo Nika Jr och Yasmine El Baramawy. Mix Musik på Medley, Malmö.
 
  Mera >>
 
  Anna-Lena Brundin & Jan Sigurd – French Connection
Chanson-jazz med romantiska, franska tongångar blandat med svensk jazz i Monica Zetterlundtraditionen. I denna föreställning kastar sig orkestern med Anna-Lena Brundin och Jan Sigurd i spetsen mellan fransk melankoli och halsbrytande roliga mellansnack om kulturkrockar – i ett land där folk går omkring med lunchen i armhålan. På Victoriateatern, Malmö.
 
  Mera >>
 
  Monday Night Big Band & Sinne Eeg i fyrfaldigt jubileum
Monday Night Big Band tillsammans med Sinne Eeg! på Palladium, Malmö
 
  Mera >>
 
  Flatlands pres. Gabriel Kelley (US) + J.R Dalfort (SE) + Gideon Jeremia (SE) LIVE
Med en röst som karakteriseras av eftertänksamhet och en lyrik som är såväl suggestiv som rättfram har Gabriel Kelley från Nashville på kort tid blivit en av Sveriges mest omhuldade artister inom americana. på Babel, Malmö
 
  Mera >>
 
 


Alla 159 arrangemang >>
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>

 
     

Lill-lördag på Palladium - Leonkoro quartet    

 
Fotograf: Nikolaj Lund  
Leonkoro Quartet

Kom in efter jobbet! Ta med vännerna. Njut av musik, mat och mingel på Palladium Malmö.
Vi bjuder på lätt förtäring och livemusik redan i foajén. Serveringen öppnar kl 17.00.

”Leonkoro Quartet har en enorm scennärvaro, brinner för musiken, tar fulla risker och förbluffar med sin förmåga att leva sig in i styckenas respektive klanger."

Stråkkvartetten Leonkoro, som bildades i Berlin 2019, kan knappast beskrivas bättre än i Frankfurter Allgemeine Zeitungs recension från 2022 (ovan). Den består av bröderna Jonathan och Lukas Schwarz på förstafiol och cello, Amelie Wallner på andrafiol och Mayu Konoe på altfiol. Namnet, som är esperanto för Lejonhjärta, är en referens till Astrid Lindgrens berömda bok om två bröder som skänker tröst i allas vår rädsla inför att livet en dag ska ta slut.

Sedan 2019 har de unga virtuoserna uppträtt på några av världens största konserthus och festivaler för stråkmusik. Utmärkelserna i toppklass har fullkomligt regnat över dem och bara under 2022 mottog kvartetten Merito String Quartet Award och Jürgen Ponto Foundation Music Prize samt vann Bordeaux International String Quartet Competition och Wigmore Hall International String Quartet Competition, där de inte bara kammade hem förstapriset utan också 9 av 12 specialpriser. Leonkoro Quartet togs även ut till BBC Radio 3 New Generation Artists program för perioden 2022-24.

Utöver att studera kammarmusik hos Heime Müller vid Musikhochschule Lübeck har kvartetten sedan 2020 studerat med Günter Pichler (Primarius Alban Berg Quartet) vid prestigefyllda Escuela Superior de Música Reina Sofía i Madrid.

Säsongen 2022/2023 uppträder Leonkoro Quartet på platser som Konzerthaus Berlin, CAPE Ettelbruck, Alte Oper Frankfurt, VIBRE-festivalen i Bordeaux, stråkkvartettfestivalen i Heidelberg och Dresdens musikfestival – och på Palladium! Som Pirastro artists påbörjar ensemblen sitt treåriga residens i Leeds och ger två konserter på Esterhazy Castle.

Programordning:
Anton Webern - Langsamer Satz
Erwin Schulhoff - Fünf Stücke für Streichquartett
Ludwig van Beethoven – Stråkkvartett nr 13 Bess-dur op 130


Speltid: 60 min totalt utan paus.
Kategori: [Musik]
Hemsida: http://www.palladium.nu

Föreställningar:

Antal tidigare föreställningar: 1 st. sedan ons 08 feb 2023


Fram till 72 timmar innan föreställningen börjar kan du boka via nätet. Fram till 4 timmar innan kan du köpa biljetter via nätet. Ring tel.040-103020 under våra öppettider om du vill boka via telefon.

Direktlänk till denna sida:
http://www.kulturcentralen.nu/i/?15977

Till förstasidan >>