Visa alla 189 arrangemang:
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>
 
 
  Four On Six Band (IT) 2023
Med inslag av både swing, italiensk jazz, traditionella och klassiska klanger bjuder denna Milanobaserade kvintett på melodisk och explosiv gypsyjazz – direkt, varierad och festlig! Med imponerande virtuositet och stor musikalisk räckvidd lockar Four On Six till stora leenden och en fantastisk atmosfär var de än uppträder. på Victoriateatern, Malmö
 
  Mera >>
 
  Chip Taylor (US) - Inställt
Ända sedan Chip Taylor återvände till musiken efter sin långa och framgångsrika karriär som professionell gambler, har Sverige och kanske framför allt Malmö haft en alldeles speciell plats i hans hjärta. Han har spelat här många gånger de senaste 20 åren och skaffat sig många vänner. När han nu återvänder för ännu en spelning på sin favoritscen Victoriateatern är det kanske för sista gången. Det är inte en uttalad avskedskonsert men de långa flygresorna har blivit allt jobbigare. på Victoriateatern, Malmö
 
  Mera >>
 
  Stockholm Swing All Stars spelar ellingtonskt
Stockholm Swing All Stars jazzkonsert tillägnad Duke Ellington. på Palladium, Malmö
 
  Mera >>
 
  Din Näst Bästa Kompis pres. The Hanged Man (SE) LIVE
The Hanged Man är tillbaka med ny musik och kommer då äntligen tillbaka till Din Näst Bästa Kompis! På Babel Malmö.
 
  Mera >>
 
  Snö
Snön knarrar & gnisslar. Isen spricker. Djuren rör sig över landskapet. Tittuts nya dans- & dockföreställning hämtar inspiration från Sapmi. på Barnens Scen, Malmö
 
  Mera >>
 
  Shabazz Palaces (US) LIVE - Inställt
Nu återvänder en av hiphopens mest kreativa och gränsöverskridande akter, Shabazz Palaces, till Malmö!
 
  Mera >>
 
  Lill-lördag på Palladium - Leonkoro quartet
Kom in efter jobbet! Ta med vännerna. Njut av musik, mat och mingel på Palladium Malmö. Vi bjuder på lätt förtäring och livemusik redan i foajén. Serveringen öppnar kl 17.00.
 
  Mera >>
 
  Itamar Borochov (ISR)
Den israeliske jazztrumpetaren Itamar Borochov har ett unikt sound där hans uppväxt i den kosmopolitiska hamnstaden Jaffa i närheten av Tel Aviv tydligt speglas. I sökandet efter sina rötter och kärleken till arabisk och panafrikansk musik skapar Borochov en ny musikalisk hybrid som tar med de heliga klangerna från sin uppväxt rakt in på jazzklubben. En mångkulturell joyride av förtrollande lyrik, exotiska motiv, intressanta hymner och virtuosa uttryck. På Victoriateatern, Malmö.
 
  Mera >>
 
  Johan Airijkoki (SE) LIVE
Med ny skiva och en omättlig hunger på att spela live är Johan Airijoki äntligen tillbaka på vägarna! på Babel, Malmö
 
  Mera >>
 
 


Alla 189 arrangemang >>
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>

 
     

”Få livet tillbaka” - författarsamtal med Helle Sydendal    

 
Helle Sydendal efter behandling  
Helle Sydendal

Författaren och journalisten Helle Sydendal kommer direkt från Danmark och berättar om sin bok ”Få livet tillbaka – en bok om för låg ämnesomsättning – hypotyreos”. Tid finns även för att ställa frågor.

Hypotyreos - Den bortglömda folksjukdomen?

Möt succéförfattaren och journalisten Helle Sydendal i höst och hör henne berätta om sina erfarenheter och boken ”Få livet tillbaka – en bok om låg ämnesomsättning - hypotyreos”

Tusentals människor – de flesta kvinnor, men också många män – upplever med åldern att de går upp i vikt, att de får dåligt minne, blir lätt utmattade och att de sover mycket. Ofta uppfattar de det som en naturlig del av att bli äldre, men det är inte alltid säkert att det är åldern som påverkar.

Ca 480.000 människor i Sverige behandlas för sköldkörtelsjukdom. Det finns även många odiagnosticerade eller underbehandlade med sjukdomen som lider av symptom kopplade till hypotyreos utan att veta om det. En sjukdom som kan ge alla de nämnda symptomerna samt många fler.

Många människor som diagnosticeras med allt från depression till demens eller har fertilitetsproblem har i verkligheten ”bara” hypotyreos – och den kan faktiskt behandlas.

Med utgångspunkt i sin egen samt andra kvinnors och mäns historia berättar Helle Sydendal om hypotyreos och om möjligheterna att leva ett helt normalt liv trots sjukdomen.

• Hon berättar om övervikt trots hunger och motion – och om att tappa kilona igen.
• Om att tappa sina intellektuella förmågor – och om att återvinna dem.
• Om ofattbar trötthet – och om att få energi igen.
• Om hur man får den rätta diagnosen, och den rätta behandlingen.

Välkomna på föredrag – både ni som är drabbade, anhöriga och ni som kanske inte ännu är drabbade.


Speltid: 120 min.
Kategori: [Föreläsning] [Litteratur] [Samtal]
Hemsida: http://www.skoldkortelforbundet.se/skane

Föreställningar:

Antal tidigare föreställningar: 2 st. sedan lör 22 okt 2022


Fram till 72 timmar innan föreställningen börjar kan du boka via nätet. Fram till 4 timmar innan kan du köpa biljetter via nätet. Ring tel.040-103020 under våra öppettider om du vill boka via telefon.

Direktlänk till denna sida:
http://www.kulturcentralen.nu/i/?15854

Till förstasidan >>