Svensk gastronomi – en global succé - INSTÄLLT!
Carl-Jan Granquist och Karsten Thurfjell
Svensk gastronomi har under de senaste decennierna utvecklats på ett sätt som gjort att Sverige blivit en av världens främsta måltidsdestinationer. Gastronomiprofilerna professor Carl Jan Granqvist och kulturjournalisten Karsten Thurfjell berättar och samtalar omkring sin bok ”Svensk gastronomi – en global succé” som riktar sig till alla med intresse för mat och måltid, men kan också fungera som ett pedagogiskt redskap för branschfolk. Den är översatt till engelska, kinesiska och arabiska, och från i höst även på tyska, franska och spanska.
Vi följer kockens väg från slusk till stjärna, restaurangbranschens osannolika lyft, kokboksexplosionen, de nya utbildningarnas roll, måltidsforskning vid svenska universitet, råvarornas kvalitet, dryckesrevolutionen, livsmedelsindustrins utveckling, grossisternas och detaljhandelns professionalisering, restaurangguidernas inverkan, mediernas uppbackning, exportframgångarna, svenska måltidsfantasterier i främmande land och de politiska beslut som haft betydelse – allt för att ge en så komplett bild som möjligt av detta anmärkningsvärda fenomen.
Medverkande: Carl Jan Granqvist och Karsten Thurfjell
Speltid: 120 min totalt med paus. Kategori:
[Föreläsning] [Samtal] Hemsida: http://www.malmo.se/bokskogen
|
Föreställningar:
Fram till 72 timmar innan föreställningen börjar
kan du boka via nätet. Fram till 4 timmar innan
kan du köpa biljetter via nätet.
Ring tel.040-103020 under våra öppettider
om du vill boka via telefon.
Direktlänk till denna sida:
http://www.kulturcentralen.nu/i/?15848
Till förstasidan >>
|