Visa alla 203 arrangemang:
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>
 
 
  Historisk stadsvandring: Det hemliga Malmö - andra världskriget
I tio år har Gunnar Ekberg och Lena Breitner hållit stadsvandringarna om Det hemliga Malmö. Våren 2020 släpps deras bok Det hemliga Malmö (Arx förlag). Samtidigt startar de också en ny vandring om hemligheter i Malmö under andra världskriget.
 
  Mera >>
 
  Lotta Sjölin & Karin Nakagawa - Sten, sten bubbla dig!
En poetisk föreställning för hela familjen om visdom vi människor glömt. På Barnens Scen, Malmö.
 
  Mera >>
 
  Trädvandring Beijers park
I denna trädvandring lär vi oss mer om träden i och runt Beijers Park.
 
  Mera >>
 
  Primadonnans död
Minimusikal med äkta 50-talsallsång. På Victoriateatern, Malmö.
 
  Mera >>
 
  Argenore - höjdpunkter
Den Andra Operan presenterar en kväll med musik ur operan Argenore, av tonsättarinnan Vilhelmina von Bayreuth (1709–58). På Palladium, Malmö.
 
  Mera >>
 
  David Urwitz
Du kanske har hört någon av singer-songwritern David Urwitz låtar på radion? Låten "Lycklig"? Eller duetten ”Bara stanna en stund” som han gör med Caroline af Ugglas? Eller så kanske du hört honom i radioprogrammet ”SöndagsMorgan i P4"? Hursomhelst. I snart 20 år har David Urwitz gett ut skivor och turnerat Sverige och Norge runt. Sedan några år tillbaka är David en återkommande gäst hos oss på Victoriateatern och nu i höst är han aktuell med en ny skiva. Den åttonde i ordningen. På Victoriateatern, Malmö.
 
  Mera >>
 
  Ronny Eriksson & Benneth Fagerlund
En musikalisk helkväll med sylvass satir, varm humor och bekymrad ståupp!
 
  Mera >>
 
  MACK - Krimi-kväll - det roliga med brott och straff
Denna säsong har MACK temakvällar och startar på högsta nivå med ett Krimi-tema ”det roliga med brott och straff”. Standup på Moriska Paviljongen.
 
  Mera >>
 
  Utställning Arts & Crafts
Våra kunniga guider tar dig med på en visning av paradvåningen i slottet samt Arts & Crafts-utställningen i gästvåningen på Torups Slott.
 
  Mera >>
 
 


Alla 203 arrangemang >>
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>

 
     

Birding Therapy i Pildammsparken    

 
 
Abdulhakim Abdi

Följ med på en spännande och rogivande fågelpromenad runt Pildammarna med fågelskådaren och klimatforskaren Abdulhakim Abdi – eller bara ”Hakim ”som alla vännerna kallar honom för.

Idén bakom Birding Therapy är att så många som möjligt ska få en chans att pröva på fågelskådning, och komma närmare den fina naturen i och runt Malmö. Det finns inget sätt att fågelskåda som är rätt eller fel eftersom vi alla är olika och förhåller oss till fåglar på helt skilda sätt. Däremot finns det en sak med Birding Therapy som gäller för alla – och det är att vi tar det lugnt. Långsamheten är en viktig del av fågelupplevelsen, som syftar till att komma bort från vardagstressen och verkligen få njuta av allt det vackra naturen har att ge. Malmö är tack vare sitt geografiska läge, sin närhet till både havet, slätten och bokskogen, och sina många fågelskådarentusiaster Sveriges bästa fågelstad.

Pildammsparken är inte bara en av de största och äldsta parkerna vi har – det är också den fågeltätaste med mängder av olika småfåglar, måsar, änder, svanar och en och annan vilande skarv. Under Hakims professionella ledning ser och lyssnar du på allt från bofink och lövsångare, till vigg och gråhakedopping.

Promenaden tar cirka en timme i långsam takt och dem hålls på engelska med svensk tolkning för den som vill, men alla fåglar vi pratar om omnämns självklart på svenska. Talar du hellre arabiska eller somali – Hakim är flerspråkig, så välkommen du med!


Speltid: 60 min.
Kategori: [Föreläsning] [Guidad tur] [Natur]
Hemsida: http://www.forfattarcentrum.se

Föreställningar:

Antal tidigare föreställningar: 1 st. sedan lör 20 aug 2022


Fram till 72 timmar innan föreställningen börjar kan du boka via nätet. Fram till 4 timmar innan kan du köpa biljetter via nätet. Ring tel.040-103020 under våra öppettider om du vill boka via telefon.

Direktlänk till denna sida:
http://www.kulturcentralen.nu/i/?15745

Till förstasidan >>