Visa alla 189 arrangemang:
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>
 
 
  Four On Six Band (IT) 2023
Med inslag av både swing, italiensk jazz, traditionella och klassiska klanger bjuder denna Milanobaserade kvintett på melodisk och explosiv gypsyjazz – direkt, varierad och festlig! Med imponerande virtuositet och stor musikalisk räckvidd lockar Four On Six till stora leenden och en fantastisk atmosfär var de än uppträder. på Victoriateatern, Malmö
 
  Mera >>
 
  Chip Taylor (US) - Inställt
Ända sedan Chip Taylor återvände till musiken efter sin långa och framgångsrika karriär som professionell gambler, har Sverige och kanske framför allt Malmö haft en alldeles speciell plats i hans hjärta. Han har spelat här många gånger de senaste 20 åren och skaffat sig många vänner. När han nu återvänder för ännu en spelning på sin favoritscen Victoriateatern är det kanske för sista gången. Det är inte en uttalad avskedskonsert men de långa flygresorna har blivit allt jobbigare. på Victoriateatern, Malmö
 
  Mera >>
 
  Stockholm Swing All Stars spelar ellingtonskt
Stockholm Swing All Stars jazzkonsert tillägnad Duke Ellington. på Palladium, Malmö
 
  Mera >>
 
  Din Näst Bästa Kompis pres. The Hanged Man (SE) LIVE
The Hanged Man är tillbaka med ny musik och kommer då äntligen tillbaka till Din Näst Bästa Kompis! På Babel Malmö.
 
  Mera >>
 
  Snö
Snön knarrar & gnisslar. Isen spricker. Djuren rör sig över landskapet. Tittuts nya dans- & dockföreställning hämtar inspiration från Sapmi. på Barnens Scen, Malmö
 
  Mera >>
 
  Shabazz Palaces (US) LIVE - Inställt
Nu återvänder en av hiphopens mest kreativa och gränsöverskridande akter, Shabazz Palaces, till Malmö!
 
  Mera >>
 
  Lill-lördag på Palladium - Leonkoro quartet
Kom in efter jobbet! Ta med vännerna. Njut av musik, mat och mingel på Palladium Malmö. Vi bjuder på lätt förtäring och livemusik redan i foajén. Serveringen öppnar kl 17.00.
 
  Mera >>
 
  Itamar Borochov (ISR)
Den israeliske jazztrumpetaren Itamar Borochov har ett unikt sound där hans uppväxt i den kosmopolitiska hamnstaden Jaffa i närheten av Tel Aviv tydligt speglas. I sökandet efter sina rötter och kärleken till arabisk och panafrikansk musik skapar Borochov en ny musikalisk hybrid som tar med de heliga klangerna från sin uppväxt rakt in på jazzklubben. En mångkulturell joyride av förtrollande lyrik, exotiska motiv, intressanta hymner och virtuosa uttryck. På Victoriateatern, Malmö.
 
  Mera >>
 
  Johan Airijkoki (SE) LIVE
Med ny skiva och en omättlig hunger på att spela live är Johan Airijoki äntligen tillbaka på vägarna! på Babel, Malmö
 
  Mera >>
 
 


Alla 189 arrangemang >>
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>

 
     

Alla tiders musik – från forntid till framtid    

 
 
med Musica Vitae, Ensemble Mare Balticum och Mattias Lundberg

Följ med Ensemble Mare Balticum och Musica Vitae i musikens vindlande språng mellan historia, framtid och samtid.

Musikprofessor Mattias Lundberg guidar oss med lättsam och lärd hand genom några av musikhistoriens krokiga vägar. Till sin hjälp har han Ensemble Mare Balticum, Musik i Syds ensemble för tidig musik och Musica Vitae, Musik i Syds kammarorkester, i deras första gemensamma produktion någonsin. Ingen kronologisk ordning, tvära kast och överraskande kopplingar utlovas. Med andra ord: det är bara att slå sig ned och bli hänförd.

Ensemble Mare Balticum
Musica Vitae – konsertmästare: Dorota Siuda
Prof. Mattias Lundberg, konferencier

Program
Michael Praetorius (1571–1621): Branle de Village – Volta – Ballet de coqs
Ensemble Mare Balticum & Musica Vitae
Hildegard von Bingen (1098–1179): O viridissima virga
Ensemble Mare Balticum
Laura Netzel (1839 – 1927): Berceuse, ur Svit för violin och stråkorkester, op. 83
Musica Vitae – Dorota Siuda, solist
Ludwig Senfl (ca 1486–ca 1543): Tandernac / Anonym: La Ghaetta / Tielman Susato (1510-tal–efter 1570): Bergerette / Henry VIII (1491–1547): Consort
Ensemble Mare Balticum
Hilding Rosenberg (1892–1985): ur Suite för stråkorkester, op. 36. III. Poco Allegro – IV. Andante mesto – V. Allegro energico.
Musica Vitae
Josquin des Prez (1450-tal–1521): De profundis
Ensemble Mare Balticum

Paus

Forntida klanger – en tidlös improvisation med instrumentfynd och ljudredskap
Ensemble Mare Balticum
Eivind Buene (f. 1973): Langsam und Schmachtend
Musica Vitae
Hans Hake (1628–efter 1667): Brandle – Gay – Amener – Gay – Montiranda – Gavotte
Ensemble Mare Balticum Johan Christian Zschotzscher d.y. (1741–1780): Sinfonia. Allegro – Adagio Assai – Allegro
Musica Vitae
Hanna Blomberg (f. 1990): En del av något större (uruppförande)
Musica Vitae & Ensemble Mare Balticum

Ensemble Mare Balticum
Ensemble Mare Balticum med Kristianstad som bas, står för specialkompetens inom verksamhetsområdet tidig musik. Musiken är fram till och med 1600-talet och kommer framför allt från länderna kring Östersjön. Musikerna har stor erfarenhet av att presentera en unik form av renodlade konserter. De ger också historiska, pedagogiska konsertprogram där de levandegör historia med musik, för såväl vuxna som för barn och unga. Ensemble Mare Balticum startade igång 1989 och har tagit sitt namn efter Östersjön – Mare Balticum.
Under årens lopp har Ensemble Mare Balticums program riktat sig till både barn och vuxna i alla åldrar. Deras genuina kunskap och stora kärlek till musik från 1200- till 1600-talen, har lett till många spännande projekt och konserter. De har samarbetat med personligheter som Sven Wollter, Cecilia Frode, Göran Stangertz, Roger Pontare, Marika Lagercrantz, Bo Eriksson och Martin Bagge. Ensemblen har fått nyskriven musik för tidiga instrument av t.ex. Sven-Erik Bäck, Gunnar Valkare, Johan Magnus Sjöberg och Reine Jönsson. De har spelat in skivor som Till konungens førnøjelse, JulaSongh, Triumf att finnas till, Ack, Libertas! och Ice and Longboats.

Musica Vitae
Musica Vitae är stråkorkestern som hanterar konstmusikens alla världar. De spelar barock och romantik, men också samtida musik från olika genrer.
Att lyssna till Musica Vitae är intimt och nära, men också storslaget och färgsprakande. Med konstnärlige ledaren Malin Broman i spetsen, presenterar ensemblen okonventionella musikaliska kombinationer. Orkestern knyter ständigt nya kontakter med ledande solister, dirigenter och tonsättare världen över. De framträder på små och stora scener både i Sverige och utomlands. Bland annat har man blivit varmt välkomnade i Kina, USA, Grekland, Schweiz, Tyskland och Spanien.
2017 svarade Musica Vitae för musiken på Nobelprisbanketten. Hösten 2018 gjorde orkestern en bejublad turné till Japan och under säsongen 2019/2020 firade man sitt 40-årsjubileum med en rad spektakulära konsertprogram och gästande artister. Det finns flera inspelningar med orkestern och en av de senare skivorna är ”Fanny & Felix” (2019), där Malin Broman och Simon Crawford Phillips medverkade


Kategori: [Musik]
Hemsida: http://www.palladium.nu

Föreställningar:

Antal tidigare föreställningar: 1 st. sedan sön 27 nov 2022


Fram till 72 timmar innan föreställningen börjar kan du boka via nätet. Fram till 4 timmar innan kan du köpa biljetter via nätet. Ring tel.040-103020 under våra öppettider om du vill boka via telefon.

Direktlänk till denna sida:
http://www.kulturcentralen.nu/i/?15715

Till förstasidan >>