Visa alla 189 arrangemang:
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>
 
 
  Janne Schaffer ”My music story”
En hisnande färd från 60-talets popband, via ABBA och Ted Gärdestad till Björn J:son Lindh och Electric Banana Band. på Palladium, Malmö
 
  Mera >>
 
  Ale Möller Trio
Efter mer än 50 år av turnerande världen över och med mer än 1200 registrerade verk hos STIM har Ale Möller nu bestämt sig för att göra en platta med tolkningar av andras låtar. I starkt personliga och överraskande versioner tolkar han, tillsammans med Mats Öberg och Olle Linder, musik av George Harrison, Evert Taube, Jim Morrison, Ravi Shankar, Timas Hans, Lennon McCartney, m.fl. En svängig kväll med spelglädje, humor och innerlighet utlovas. På Victoriateatern, Malmö.
 
  Mera >>
 
  Svaneborg Kardyb (DK) LIVE
Danska jazzgiganterna Svaneborg Kardyb kommer tillbaka till Malmö och Babel med sin prisvinnande jazz!
 
  Mera >>
 
  Janis Siegel & Mattias Nilsson (US/SE)
Den flerfaldigt Grammisbelönade amerikanska jazzsångerskan Janis Siegel (Manhattan Transfer) besöker Victoriateatern i ett exklusivt samarbete med Malmöpianisten Mattias Nilsson. Denna kväll kommer vi bland annat att få höra material från Janis samarbete med pianisten Fred Hersh, vocalese av Jon Hendrick, originallåtar med texter av Janis Siegel samt några svenska överraskningar. På Victoriateatern, Malmö.
 
  Mera >>
 
  Bottenviken
På Palladium, Malmö.
 
  Mera >>
 
  Den stora ordfabriken
Musik och dansteaterföreställning för 5- 8 år, på Teater Sagohuset, Lund
 
  Mera >>
 
  Den hemliga trädgården - Sportlovsteater
En spännande berättelse om två ensamma och oälskade barn som upptäcker livet tillsammans. Och om naturens fantastiska kraft att läka! För 8-12 år. på Teater 23, Malmö
 
  Mera >>
 
  Thomas Järvheden – Sveriges Roligaste Konsert
Komikern och sångaren Thomas Järvheden är på turné, kanske den järvaste hittills. på Palladium
 
  Mera >>
 
  Opal Ocean (NZ/FR)
Nuevo-flamenco-rumba? Eller kanske akustisk progressiv flamenco-metal? Opal Ocean är en fullkomligt sensationell gitarrduo som har fängslat musikvärlden med sin unika fusion av flamenco och fingerspel. De började som gatumusikanter på Melbournes gator och blev kända för världen när deras gatusessioner blev virala i sociala medier. på Victoriateatern, Malmö.
 
  Mera >>
 
 


Alla 189 arrangemang >>
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>

 
     

Britta Virves Trio (Upptäck Victoria!)    

 
Foto: Elvira Glänte  
Britta Virves har snabbt etablerat sig på den svenska jazzscenen som en mångsidig och driven pianist i såväl storband som mindre konstellationer. Med stor melodik, rytmisk finess och tekniskt skicklighet, rör hon sig dynamiskt i det traditionella uttrycket men med samtida öron. Britta Virves Trio bestående av henne själv bakom pianot och kompositionerna, Jon Henriksson på bas och Jonas Bäckman på trummor, kännetecknas av drömska, grooviga kompositioner tillsammans med ett dynamiskt samspel. Nu släpper de sitt debutalbum "Juniper" på Kurt Rosenwinkel’s skivbolag Heartcore Records!

Britta erhöll 2020 Faschings Vänners stipendium där man i motiveringen lyfte fram hennes begåvning som kompositör men även hennes delikat sparsmakade solospel. I år var hon en av Jazzradions sommargäster. Medlemmarna är flitigt aktiva på den svenska jazzscenen och har spelat ihop under lång tid även innan trion sammanfördes 2020. Förra året erhöll Henriksson och Bäckman Kungl. Musikaliska Akademiens nationella stipendium, Bäckman fick även Ronnie Gardiners Swedish Drummer Deserving Wider Recognition Award och Henriksson tilldelades årets Faschings Vänners Stipendium.

Under pandemin spelade trion in en hyllad konsert som sändes live i P2 Jazzradion. Detta blev startskottet till en skivinspelning i legendariska Nilento Studios i slutet av förra året och nu är det äntligen dags för releasekonsert!

“Hör tre utsökta representanter ur den unga generationen vilka kommunicerar strålande.” (Orkesterjournalen 2021)

“Flera högklassiga melodier har närmast hypnotisk påverkan.” (Mats Hallberg 2021)

På scen:
Britta Virves – piano
Jon Henriksson – bas
Jonas Bäckman – trummor

Upptäck Victoria!
Denna konsert ingår i Victoriateaterns konsertserie Upptäck Victoria! där du några gånger per säsong, för en liten peng, kan höra spännande musik av hög kvalité i genrer som du kanske aldrig lyssnat på, med artister som du kanske aldrig hört talas om – låt dig överraskas! Har du eller någon du känner aldrig varit hos oss så är detta ett ypperligt tillfälle!

Läs mer: Vad är Upptäck Victoria!

Hemsida:
https://www.brittavirves.com
Facebook:
https://www.facebook.com/britta.virves/
Instagram:
https://www.instagram.com/brittavirves/

Pris:
Salong 100:-
Balkong 100:-
Salong Student/Pensionär 50:-
Balkong Student/Pensionär 50:-
(I biljettpriset ingår garderobsavgift samt serviceavgift.)
Insläpp:
19.00
På scen: 19.30

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via info@victoria.se.

Följ Victoriateatern:
facebook.com/Victoriateatern
instagram.com

________________________________________________

Picknickteater:

Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma. Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Vi på Victoriateatern rekomenderar Möllans Osts Tapastallrick För Två - en ost och charktallrik fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Portugal och Frankrike. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Tänk på att..
..det är inte tillåtet med mat på balkongplatserna eftersom de saknar bord.
..du kan komma att få dela bord med ett annat sällskap.
..även under picknickföreställningar öppnar vi upp vårt lilla kafé där ni kan handla kaffe, te, läsk och kakor.

Varmt välkomna på picknick!


Kategori: [Musik] [Picknickföreställning]
Hemsida: http://www.victoria.se

Föreställningar:

Antal tidigare föreställningar: 1 st. sedan ons 30 nov 2022


Fram till 72 timmar innan föreställningen börjar kan du boka via nätet. Fram till 4 timmar innan kan du köpa biljetter via nätet. Ring tel.040-103020 under våra öppettider om du vill boka via telefon.

Direktlänk till denna sida:
http://www.kulturcentralen.nu/i/?15633

Till förstasidan >>