Visa alla 199 arrangemang:
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>
 
 
  Grön Vandring - Pildammsparken
Grön vandring i Malmö med omnejd, i Pildammsparken, Malmö
 
  Mera >>
 
  Birding Therapy i Pildammsparken
Fågelpromenad för dig som vill stressa ned och njuta av naturen med fågelskådaren och klimatforskaren Abdulhakim Abdi. En chans att få prova på fågelskådning samt komma närmare Malmös fina natur.
 
  Mera >>
 
  Trädvandring i Rönneholmsparken
Följ med på en guidad trädvandring i Rönneholmsparken med Vilda Malmö.
 
  Mera >>
 
  Pyjamaskonserten SJUNGA!
-Kom till Palladium, behåll pyjamasen på och sjung in dagen! På Palladium, Malmö.
 
  Mera >>
 
  Gunhild Carling & Carling Family
Gunhild Carling med Carling Family kommer till Sibbarp Saltsjöbad, Malmö.
 
  Mera >>
 
  MACK 23/8 Carl Stanley mfl
Standup på Ribersborgs kallbadhus, Malmö.
 
  Mera >>
 
  Trädvandring i den urbana skogen – Grönare Möllan
I denna trädvandring lär vi oss mer om träden runt Möllevången. Du kommer att lära dig se skillnad på träden i staden och uppskatta den trädmångfald som finns i Malmö. Efter avslutad vandring har du som deltagare lärt dig grunderna i vad som krävs för att artbestämma våra stadsträd.
 
  Mera >>
 
  Grön Vandring - Slottsparken/Kungsparken
Grön vandring i Malmö med omnejd.
 
  Mera >>
 
  Writing on the City – staden, naturen och den förbjudna skriften
Dokumentärfilmaren Keywan Karimi dömdes 2013 till sex års fängelse och 223 piskrapp av den iranska staten för sina experimentella filmer om bland annat graffitti och propagandamålningar i Teheran. Filmvisning av Writing on the City och samtal mellan Keywan Karimi och journalisten Eskil Fagerström.
 
  Mera >>
 
 


Alla 199 arrangemang >>
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>

 
     

Musik i Äppelriket – Klara Hellgren & Ensemble Memento    

 
 
Klara Hellgren, fiol. Ensemble Memento: Marie Alexis, sopran Anna Zander Sand, alt, Love Bergman Lyckelin, tenor och Joakim Schuster, bas.

Med sin innerliga ton har Klara Hellgren, sedan sin solistdebut med Sibelius violinkonsert och Kungliga Filharmoniska Orkestern år 1999, etablerat sig som en av de mest spännande och efterfrågade kammarmusikerna i sin generation. Idag är hon drivande i flera solistiska och kammarmusikaliska projekt och syns ofta i uppdrag som konsertmästare i landets stora orkestrar.
Sedan 2004 är Klara anställd som violinist i den mycket renommerade stråkkvintetten Uppsala Kammarsolister, en av Sveriges främsta kammarensembler. Hon finns representerad på en mängd inspelningar gjorda av SR P2, SVT och på ett flertal skivinspelningar.

Säsongen 2022/23 kommer Klara att vara tjänstledig från Uppsala för att helt kunna ägna sig åt frilansande uppdrag. Dessförinnan kan man under 2022 höra Klara som solist i Peteris Vasks violinkonsert Distant light med Uppsala Kammarorkester den 3 mars.

I denna konsert möter Klara Hellgren sångarna i Ensemble Memento i programmet ”Bach och de dolda koralerna”, där Johann Sebastian Bachs d-mollpartita för soloviolin varvas med de koraler som blivit kända som ”sorgekoralerna”.
1720 skrev Bach Partita i d-moll för soloviolin. Det var också året då hans första hustru, Maria Barbara Bach, mycket oväntat gick bort.
Den tyska musikforskaren Helga Thoene tolkar verket som ett sorgearbete, ett monumentalt mästerverk fullt av dolda budskap i form av symbolik, chiffer och citat ur egna koraler. Temat i Ciacconan, menar Thoene, är gematrisk kod för hustruns namn och dödsår. I ackorden och melodierna i soloviolinens stämma ligger dolda sångfragment ur flera av hans egna koraler, alla med budskap om död och sorg men också om hopp. I det här arrangemanget sjungs de dolda koralfragmenten tillsammans med soloviolinens stämma som ett perfekt lagt pussel.

Programordning:
Auf meinen lieben gott - Christ lag in todesbanden
Partita för soloviolin i D-moll, BWV 1004: Allemande

Den Tod niemand zwingen kunnt Wo soll ich fliehen hin
Partita för soloviolin i D-moll, BWV 1004: Corrente
Christ lag in todesbanden

Dein will gescheh' Befihehl du deine wege
Partita för soloviolin i D-moll, BWV 1004: Sarabanda
Jesu meine Freude

Auf meinen liebe Gott
Jesu deine passion
Partita för soloviolin i D-moll, BWV 1004: Giga
In meinen herzens gründe
Nun lob', mein seel', den Herren

Ciaccona i ett arrangemang för violin och fyra röster

10 minuters pre-talk (börjar kl. 18:00) innan konserten börjar.

Ett fåtal biljetter säljs på dörren i samband med konserten med Swish som betalsätt. Dörrarna och biljettkassan öppnar kl. 17


Speltid: 80 min.
Kategori: [Festival] [Musik] [Österlen]
Hemsida: http://www.musikiappelriket.se

Föreställningar:

Antal tidigare föreställningar: 1 st. sedan tor 07 jul 2022


Fram till 72 timmar innan föreställningen börjar kan du boka via nätet. Fram till 4 timmar innan kan du köpa biljetter via nätet. Ring tel.040-103020 under våra öppettider om du vill boka via telefon.

Direktlänk till denna sida:
http://www.kulturcentralen.nu/i/?15598

Till förstasidan >>