Visa alla 153 arrangemang:
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>
 
 
  Flickan utan ansikte
Från 8 år. En mysrysare baserad på den populära boken Flickan utan ansikte av Ingelin Angerborn. På Teater Sagohuset, Lund.
 
  Mera >>
 
  När Åkes mamma glömde bort - Påsklovsteater
En musikalisk föreställning baserad på Pija Lindenbaums älskade bilderbok! För 3-6 år. på Teater 23, Malmö
 
  Mera >>
 
  Midnattsdopp - Påsk edition
På Ribersborgs kallbadhus.
 
  Mera >>
 
  Malin & Zink
En magishow signerad Malin Nilsson (Malmö) & Markus Zink (Tyskland). På Victoriateatern, Malmö.
 
  Mera >>
 
  LOST ACTION - Julia Kraus
Lost Action är ett allomslutande dansverk där Julia Kraus tillsammans med dansarna Magali Camps och Louise Perming, Shida Shahabis musik och Thomas Zamolo´s ljus utforskar imaginära utrymmen och hur logik och hur vår fantasi utvecklas i mörker, på Bastionen, Malmö
 
  Mera >>
 
  Höna hittar hem
En musikalisk föreställning om livet som det är! på Barnens Scen, Malmö
 
  Mera >>
 
  Persson Sexa
Kritikerrosade jazzgruppen Perssons Sexa bjuder på ett sprakande och djärvt uttryck där sound, samspel och melodi står i fokus! Musiken bygger på en amerikansk och nordisk jazztradition där den expressiva amerikanska spirituella jazzen med sina starka melodier och färgrika sound möter det svenska vemodet och melankolin. Sextetten spelar material från sina tre hyllade studioalbum. på Victoriateatern, Malmö
 
  Mera >>
 
  Oslipat med Anton Magnusson, Simon Gärdenfors m fl
Oslipat ställer till med en kväll med samma sorts fingertoppskänsla som en bandsåg har på högstadiets träslöjd. , på Babel, Malmö
 
  Mera >>
 
  Olof Ramel sjunger Povel
Kända och mindre kända melodier av Povel Ramel framförs av Olof Ramel. Soppa och sånghäfte ingår i avgiften
 
  Mera >>
 
 


Alla 153 arrangemang >>
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>

 
     

Dödsmedvetande och andra aporier - seminarium    

 
 
Alfred Bordado Sköld

(Senare på kvällen anordnar vi även en föreläsning som ingår i biljettpriset för dig som går på seminariet.)

Filosoferna Martin Hägglund och Adrian Johnston har i en för vår samtid sällan skådat långdragen, ömsesidigt produktiv och intellektuellt sprängkraftig debatt diskuterat sambanden mellan begärets struktur, det ändliga och det oändliga. Hägglunds radikala ateism, djupt inspirerad av Derrida, förutsätter förgängligheten som ultimativt villkor för allt levande; utan den ändlighet som den dekonstruktionistiska logiken bygger på är varken vilja, begär eller hängivenhet tänkbart. Häremot opponerar Johnston på lacaniansk-zizekiansk bakgrund att det oregerliga psykoanalytiska subjektet sällan låter sig inkapslas av dessa aprioriska ramar. Vi vill kort sagt alltid lite för mycket för vårt eget bästa.
Frågan vi utforskar i dagens seminare handlar alltså om relationen mellan drift, begär, tro och kärlek å den ena sidan, och ändlighet, oändlighet och det gudomliga å den andra. Står våra psykiska strukturer i vägen för ett realiserande av en radikal ateism och vad betyder det egentligen att ”Gud är omedveten” (Lacan)?

Vi läser:
- Hägglund, M (2012). Dying for Time: Proust, Woolf, Nabokov. Kap. 4: Reading: Freud, Lacan, Derrida.
- Johnston, A. (2015). Adventures in Transcendental Materialism. Kap. 8: Life Terminable and Interminable: Hägglund and the Afterlife of the Afterlife.

Seminariet leds av Alfred Bordado Sköld, fil.mag. i filosofi, psykolog och doktorand på forskningscentret Sorgens Kultur, Aalborg Universitet. Skriver på en avhandling om sorgen i gränslandet mellan relationalitet och ändlighet. Redaktör på en antologi om lycka och författare till ett flertal artiklar om kärlekens och dödens existentiella betydelse.


Speltid: 120 min totalt utan paus.
Kategori: [Föreläsning]
Hemsida: http://www.aningffp.wordpress.com

Föreställningar:

Antal tidigare föreställningar: 1 st. sedan mån 12 okt 2020


Fram till 72 timmar innan föreställningen börjar kan du boka via nätet. Fram till 4 timmar innan kan du köpa biljetter via nätet. Ring tel.040-103020 under våra öppettider om du vill boka via telefon.

Direktlänk till denna sida:
http://www.kulturcentralen.nu/i/?14833

Till förstasidan >>