Visa alla 150 arrangemang:
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>
 
 
  Lymland och Albin
Lymland är ett band som spelar instrumental musik. Deras ljud definierar inte helt vad man som lyssnare ska känna. Det är vemodigt och hoppfullt på samma gång. Ett spektrum som skapar bilder i huvudet.På Grand Cirkus Hotel, Malmö
 
  Mera >>
 
  Guidad tur i Limhamns kalkbrott - Barntur
Följ med på en av våra guidade vandringar för barn och upptäck kalkbrottets spännande historia, i Kalkbrottet, Limhamn
 
  Mera >>
 
  MACK 11/8 Marika Carlsson
Vip-kvällar på Ribersborgs Kallbadhus, Malmö
 
  Mera >>
 
  Torsdag på Taket
Ta chansen att få se en av Skandinaviens största takträdgårdar, presenterad av en mycket kunnig guide, på Augustenborgs Botaniska Takträdgård, Malmö
 
  Mera >>
 
  Grön Vandring - Pildammsparken
Grön vandring i Malmö med omnejd, i Pildammsparken, Malmö
 
  Mera >>
 
  Plattform 14 augusti – Din guide till den senaste dansen
Dansstationens Plattformar visar vad som är på gång i danslivet just nu. Under en kväll visas flera olika verk där både internationella och lokala koreografer och dansare har möjlighet att visa precis vad de vill. Det kan vara färdiga eller ofärdiga verk i kortformat. på Dansstationen, Palladium, Malmö
 
  Mera >>
 
  Christian Kjellvander på Cirkus
Christian Kjellvander kliver in i manegen på Grand Circus Hotel och ger oss en av sommarens få tillfällen att uppleva honom live. Med sin musik omfamnar han det främmande, okända och söker en känsla av medmänsklighet. på Grand Cricus Hotel, Malmö
 
  Mera >>
 
  Malmö, en osentimental stad?
På denna cykeltur genom Malmö utforskar vi stadens attityd. Var inte sentimental, det är ett tema som följer Malmö genom både tid och rum.
 
  Mera >>
 
  Guidad tur i Limhamns kalkbrott
Följ med på en av våra guidade vandringar och lär dig om kalkbrottets historia, geologi, djur och natur, i Kalkbrottet, Limhamn
 
  Mera >>
 
 


Alla 150 arrangemang >>
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>

 
     

Fågelskådningshelg i södra Skåne    

 
 
Tidig höst i sydligaste delen av Sverige är en extra härlig tid. Ladda upp inför hösten under en helg med Skånes fina natur och fågelliv. Med AviFauna Naturresor har du chans att komma riktigt nära naturen, på ett sätt som är svårt att göra på egen hand. Vi vet alla hemliga ställen där fåglarna lever, och hur vi bäst kan se dem.

Nära Ystad, och ett stenkast från havet på Skånes vackra sydkust, finns Hotell Mossbylund. Här har en skånegård omvandlats till ett svanenmärkt och mysigt 4-stjärnigt hotell, med naturen runt knuten.

Vi kommer bestämma exakt vart vi åker under dagarna beroende på fågeltillgång och väder, så vi får ett optimalt utbyte. Då vi bor mitt i fågelmarkerna kan morgontidiga följa med på en promenad före frukost.

En morgon besöker vi en ringmärkning och får tillfälle att se fåglarna på nära håll och lära oss mer om hur de flyttar. En annan dag undersöker vi kustens dungar, den sista utposten för flyttande småfåglar på väg till Afrika att vila sig i innan de tar språnget över Östersjön. När det är sol och senare på dagen kommer vi spana efter rovfåglar och försöka lära oss att skilja mellan dem.

Vi kommer självklart besöka norra Europas finaste flyttfågellokal, Falsterbo en dag. Och vi skall försöka leta upp den vackert blåa kungsfiskaren också!

Måltider intas på hotellet (förutom en picknicklunch då vi är i Falsterbo) varför transporterna som sker i minibuss eller bilar blir relativt korta.

11 sept Resan startar kl 1200 på Mossbylund där vi skall husera under helgen.
12 sept Hel dags fågelskådning med picknicklunch.
13 sept Ringmärkning på morgonen och vi avslutar kl 1500 på Mossbylund.

I priset ingår:
- dubbelrum (enkelrum mot tillägg)
- helpension
- alla transporter från och till Mossbylund för dagsprogrammen
- ringmärkningsdemonstration (väderberoende)
- reseledare från AviFauna Naturresor
- lånekikare vid behov

Köpvillkor:
https://avifauna.se/villkor


Kategori: [Föreläsning] [Guidad tur] [Natur]
Hemsida: https://avifauna.se/mossbylund-2020/

Föreställningar:

Fre 11 sep kl. 12:00
Plats: Hotell Mossbylund, Mossby 157, Skivarp
Arrangör: AviFauna Naturresor
Onumrerat. Skriv även din e-postadress och telefonnummer i kommentarsrutan
Pris: Avgift (2 övernattningar + helpension) 7900,00 krFram till 72 timmar innan föreställningen börjar kan du boka via nätet. Fram till 4 timmar innan kan du köpa biljetter via nätet. Ring tel.040-103020 under våra öppettider om du vill boka via telefon.

Direktlänk till denna sida:
http://www.kulturcentralen.nu/i/?14751

Till förstasidan >>