Visa alla 130 arrangemang:
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>
 
 
  Historisk stadsvandring: Det hemliga Malmö - Classic
Det hemliga Malmö är en stadsvandring i säkerhets- och underrättelsetjänsternas spår. Vi berättar om hemligheter som skett i staden, främst under kalla kriget men vi har även med händelser från andra världskriget.
 
  Mera >>
 
  Bunkeflo strandängar till fots och med cykel
Följ med på en guidning om livet på land och i havet i naturreservatet Bunkeflo strandängar.
 
  Mera >>
 
  Tulpanturen
För att fira Tulpanens dag den 15 maj erbjuder vi en trevlig cykeltur på Söderåsen.
 
  Mera >>
 
  StM – Ofelia Jarl Ortega
I StM är gränsen mellan performer och åskådare inte en skiljelinje utan en öppning. Här är gränslandet en ömsesidig plats för att tala om det undflyende. Det är en plats som pulserar, ger vika och ger betraktarens blick en kropp. StM är ett solo och det senaste verket i en serie där Ofelia Jarl Ortega undersöker blickens dramaturgi som koreografiskt material, och där dansarens frivilliga objektifiering ifrågasätter betraktarens delaktighet. I StM närmar hon sig ämnet från den singulära kroppen, och bekräftar blickens potential som maktverktyg. På Dansstationen, Palladium, Malmö.
 
  Mera >>
 
  Future Standards
Framtida jazzstandards av bl a Vivian Buczek, Karl-Martin Almqvist och Krister Jonsson. på Palladium, Malmö
 
  Mera >>
 
  Kv.Arken – kammarklezmer
Drömsk kammarklezmer. På Palladium, Malmö.
 
  Mera >>
 
  Historisk stadsvandring: Det hemliga Malmö - WWII
I tio år har Gunnar Ekberg och Lena Breitner hållit stadsvandringarna om Det hemliga Malmö. Våren 2020 släpps deras bok Det hemliga Malmö (Arx förlag). Samtidigt startar de också en ny vandring om hemligheter i Malmö under andra världskriget.
 
  Mera >>
 
  En försommarpromenad i Husie mosse
Har du varit i Husie mosse? Om du har varit här så vet du vilket fint naturområde det är. Nu kan du hänga med när vår guide berättar om naturen här.
 
  Mera >>
 
  Ranky Tanky: Good Time - INSTÄLLT!
Denna amerikanska kvintett spelar jazz med afrikanska och karibiska influenser som väcker det förflutna till liv. De har sin musikaliska bas i Gullahtraditionen. En kultur som har sitt ursprung bland slavarna i Lowcountry-regionen i USA och deras ättlingar. Musiken växlar mellan traditionella spirituals, som är en blandning av kristna psalmer och afrikansk musik, till barnsångsrytmer och dansmusik med en stor dos gospel, funk och R&B. Ranky Tanky betyder ungefär detsamma som "get funky”. På Victoriateatern, Malmö.
 
  Mera >>
 
 


Alla 130 arrangemang >>
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>

 
     

Plattform 14 augusti – Din guide till den senaste dansen    

 
 
Dansstationens Plattformar visar vad som är på gång i danslivet just nu. Under en kväll visas flera olika verk där både internationella och lokala koreografer och dansare har möjlighet att visa precis vad de vill. Det kan vara färdiga eller ofärdiga verk i kortformat.

Efteråt kan du stanna kvar, mingla och snacka med koreograferna. Plattformarna är Dansstationens ”wild cards” som du får upptäcka tillsammans med de medverkande artisterna på egen risk!

Se kvällens program på www.dansstationen.nu

KVÄLLENS MEDVERKANDE:
(med reservation för sena ändringar:)

- Faryad Mortazavi och Kerstin Håkansson
- Miguel Cortés
- Waileth & Bardon
- Vincent Malmberg

Under höstens visningar på Dansstationen kommer vi att ha en sittning anpassad till COVID-19. Vi har för närvarande en publikgräns på 50 personer per föreställning och har en placering med rekommenderad fri yta per person.
Vi kommer att ha numrerade platser med fri stol bredvid, framför och bakom den sittande.


Speltid: 90 min totalt med paus.
Kategori: [Dans]
Hemsida: http://www.dansstationen.nu

Föreställningar:

Antal tidigare föreställningar: 1 st. sedan fre 14 aug 2020


Fram till 72 timmar innan föreställningen börjar kan du boka via nätet. Fram till 4 timmar innan kan du köpa biljetter via nätet. Ring tel.040-103020 under våra öppettider om du vill boka via telefon.

Direktlänk till denna sida:
http://www.kulturcentralen.nu/i/?14729

Till förstasidan >>