Visa alla 232 arrangemang:
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>
 
 
  Victoria dansar! THE FAMILY TREE - The Reunion
Det är dags för ett av Sveriges absolut bästa soulband genom tiderna att återförenas, 25 år efter starten! Med sin mustiga cocktail av funk, soul, hiphop, jazz och acid jazz är tolvmannabandet The Family Tree kända som en av landets vassaste liveakter med sina högenergiska framträdanden och ett galet sväng. På Victoriateatern, Malmö.
 
  Mera >>
 
  Sång för tre – Romans och Cabaret
I ”Romans och Cabaret” blandas sång med såväl röst som klarinett. I Schumanns romans sjunger klarinetten och i Schuberts älskade ”Der Hirt auf dem Felsen” tävlar sångerskan och klarinetten om att ge röst åt herdepojkens kärlekssorg och sprudlande glädje inför vårens ankomst. På Palladium, Malmö.
 
  Mera >>
 
  Anders & Måns testar skämt - för sista gången!
på Blå Båten, Malmö
 
  Mera >>
 
  Doc Lounge Malmö: RUDEBOY - The Story Of Trojan Records
Tisdagen 21 januari är startar vi vårens upplaga av Doc Lounge Malmö med filmen RUDEBOY: The Story Of Trojan Records. Reggae, ska, skinheads och det legendariska skivbolaget Trojan Records. Det här är en skildring av 60-talets England och en berättelse om musikens potential att förändra världen!
 
  Mera >>
 
  SEGÏA - Images From the Floating World
SEGÏA är en kraftfull och annorlunda konsertupplevelse där ljudlandskapet och det visuella smälter samman till en berättelse om Norden och det nordiska kulturarvet. på Palladium, Malmö
 
  Mera >>
 
  ALLSÅNG: 100 ÅRS HITS! - 23 jan
Det är dags för allsång på Victoriateatern – kvällarna som hunnit bli tradition. Husbandet med Kristoffer Jonzon i spetsen utlovar en helkväll med lika mycket sång som gemenskap, humor och skratt! på Victoria, Malmö
 
  Mera >>
 
  80-talsbarn
Vad gjorde 80-talet med oss? Hur blev vi som vi blev? Hur klarade vi oss genom yuppie-eran och pastellfärgsöverdosen helskinnade? Välkommen till en föreställning om att vilja rocka när syntarna tog över radiovågorna. Om att vara ful och fel i en tid när allt handlade om yttre skönhet. Om årtiondet då oskulden försvann. På Blå Båten, Malmö.
 
  Mera >>
 
  THE NAGHASH ENSEMBLE (ARMENIEN)
Den armeniska ensemblen The Naghash Ensemble kombinerar djupet och spiritualiteten ur armenisk folksång, klassisk musik, opera och modern postminimalism med energin från jazz och rockmusik och skapar något otroligt vackert och unikt. på Victoria, Malmö
 
  Mera >>
 
  Joel Alme (SE) LIVE
Joel Alme är tillbaka med nya albumet “Bort Bort Bort”! Nu är det klart att han kommer till Babel för att sprida sin magi från scen!
 
  Mera >>
 
 


Alla 232 arrangemang >>
sök i datumordning >>
sök i bokstavsordning >>

 
     

Oceanic - Marie Topp och Julia Giertz    

 
 
Oceanic är en soloföreställning och ett koreografskt ljudverk av koreografen Marie Topp och kompositören Julia Giertz.

Det är ett landskap av sjungande kroppar, ihållande ljud och mjuka konstruktioner. Det är en studie av lyssnande och av ljudens hierarkier. Det är ett möte med de delar av oss själva där vi bär med oss ett nedärvt förtryck mot ljusa röster. Oceanic är del av en serie verk som arbetar med hur politiska och kulturella strukturer vävs in i våra sinnen.

Marie Topp (DK) och Julia Giertz (SE) möttes på Skolen for Moderne Dans i Köpenhamn 2005 och har sedan dess haft en nära konstnärlig dialog. Sedan 10 år har de varit involverade i varandras konstnärliga projekt som kollegor och samarbetspartners. Detta har resulterat i verken Forerunning (Topp 2009), The Visible Effects of Force (Topp 2015), Sound as Touch (Giertz 2016), Shrill (Giertz 2018) och Liaisons (Topp 2018). Oceanic är det första verket som de co-signerar.

CREDITS:
Koncept: Marie Topp and Julia Giertz
Koreografi och dans: Marie Topp
Musik och instrument: Julia Giertz
Ljusdesign: Mårten K. Axelsson
Dramaturgi: Igor Dobric
Producent: Betina Rex
Turnétekniker: Uli Ruchlinski
Teknisk rådgivning: Daniel Araya
Konsulent: Sarah Melin
Foto: Sigrid Nygaard

Co-producerad av Slingan Atalante, MDT, Dansstationen, Dansehallerne.

Med stöd av: The Danish Arts Foundation, Bikuben Fonden, Wilhelm Hansen Fonden.


Speltid: 55 min.
Kategori: [Dans]
Hemsida: http://www.dansstationen.nu

Föreställningar:

Tis 10 mar kl. 19:30
Plats: Dansstationen, Palladium, Södergatan 15, Malmö
Arrangör: Dansstationen
i samarbete med Slingan Atalante, MDT, Dansehallerne
Onumrerat.
Pris: Entré 160,00 kr / Stödmedlem Dansstationen 120,00 kr / Student/under 26 år/pensionär 80,00 kr


Ons 11 mar kl. 18:00
Plats: Dansstationen, Palladium, Södergatan 15, Malmö
Arrangör: Dansstationen
i samarbete med Slingan Atalante, MDT, Dansehallerne
Onumrerat.
Pris: Entré 160,00 kr / Stödmedlem Dansstationen 120,00 kr / Student/under 26 år/pensionär 80,00 krFram till 72 timmar innan föreställningen börjar kan du boka via nätet. Fram till 4 timmar innan kan du köpa biljetter via nätet. Ring tel.040-103020 under våra öppettider om du vill boka via telefon.

Direktlänk till denna sida:
http://www.kulturcentralen.nu/i/?14382

Till förstasidan >>